Ricinusovo ulje je super za kosu, ali nezgodno za nanosenje 

I moja kosa je "svaka dlaka na svoju stranu", razdeljak mi lici na "partizanske sumske putice"...

Jedino kad je isfeniram cetkom (onom veeeelikom okruglom) lici na skroz ravnu...
Tako da je nekad "izguzvam" malo nekom kremom za kosu i nosim talasastu, ili feniram, ili u rep...
Ne bih ti nikako preporucila trajno ispravljanje! Samo ces je "sprziti" kojekakvim hemikalijama...
Ja sam skoro otfikarila 15cm kose, morala, nije mi ispucala vec se totalno "ucebala" od farbanja (prinudjena sam posto pocela da sijedim od 12-e godine)... 

Sad je pustam...kaniram, klonim se farbi...
A za ubrzavanje rasta koristim:
-Masku 1 do 2 sedmicno od zumanjka, 2 kasike ricinusovog ulja i kapi od koprive
-Pantenol rastvor (u apoteci se uzme, kosta 1 euro) i naprska se kosa (pretreses u neku bocicu sa rasprsivacem kao za miris) prije pranja, najbolje vece prije, ili bar 4h
-I onaj cuveni "medicinski sampon" ( Obicni sampon-kosili ili neki "socijalni" tipa EGO kamilica 1l, AD kapi, kapsule B vitamina-5-10 kom, pantenol rastvor, ricinusovo ulje 50ml, kapi koprive) od njega stvarno buja kosa, samo se zasiti, pa ga treba povremeno koristiti...
-Ispirati (kad god ti se da) cajem od koprive
-Ispirati je pivom, od njega bude stvarno preporodjena, znaci ispreres (posije samponiranja), sacekas 15 min ili duze, pa onda obicnom vodom i stavis regenerator, ili ako hoces da ti je valovita, isperes pivom i samo osusis (miris ispari) bude talasasta kosa, ali i efekat kao da si stavila lak za kosu (sto je super kad ti treba frizura tog tipa)
-I 1 mjesecno oprati kosu samponom u koji dodas kasiku sode bikarbone, to to dodje kao dubinsko pranje, ocisti se tjeme i kosa od masnoce, i ostataka gela, laka, pjene a kosu...
Uh, poduzi post, 

valjda ce ti nesto koristiti.