KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Ena ako se farbas u plavo i to Kene farbom nije ni cudo sto ti je kosa takva...Ja sam 7 god.bila plavusa(a prirodna sam crnka) i farbala se Kenue farbom,izvlacila je boju fenomenalno ali mi kosa nije licila ninasta bez dobrog feniranja...i kratka i duga...Zato dokle god buses plavusa moras se pomiriti sa tim..feniranje stalno i to je to..Sada vec 4 god.imam svoju kosu n farbam je...da ti ne pricam koliko je zdrava i lepa u odnosu na ono kad sam bila plava..razlika je ogromna..a o feniranju ni reci...A nijedna plavusa ne moze da ima lepu kosu bez feniranja to da se razumemo..mooozda svetlo smedje devojke(sestra mi je takva)koje izvuku po koji plav pramen ..mada i sestra pegla kosu..z:)

Hvala :) znaci surova realnost z:hm: ... svidja mi se kako mi stoji plava ,a prirodna boja mi je tamno smedja :( videcu koliko cu jos izdrzati :D

Pa, sve dok ti potpuno ne izraste. Koliko ja znam, nijedna farba ne može skroz da se ispere.
Ispere se boja u smislu da izgubi prvobitnu nijansu, i da izgleda ružno i zapušteno... Konkretno, ja sam se jednom ofarbala u crveno, i više nisam obnavljala boju. Budući da mi je prirodna boja kose tamnosmeđa, izrastak se nije puno primećivao, ali se videla razlika između farbanog dela i izrastka. Farbani deo je bledeo, išao na narndžasto, i kosa mi je postajala sve svetlija i svetlija... Čak sam u jedno doba imala plavkasti pramen, i svi su me pitali jesam i ga naknadno farbala. z:)

Ako želiš privremeni efekat, najbolje da koristiš kolor-šampone koji se ispiraju. ali, i sa njima ti nije sigurno, jer znam devojke kojima se ni kolor-šamponi nakon prvog pranja kose nisu hteli da potpuno isperu ;)

....evo jedan savet...da vam kosa ne bi bila žuta ili vukala na narandžasto,
a želite da imate plavu kosu....dodajte u farbu malo grafita....to se može
kupiti u svakoj parfimeriji koja pordaje i farbe....na kutiji piše cendre..umesto
broja boje za kosu....dovoljno je da iscedite 1 cm i fino ravnomerno pomošate
sa farbom....videćete razlika je velika....z:)
A koja je marka toga praha? Ili samo piše cendre...?

evo ja, nakon nekoliko godina, napokon imam svoju prirodnu boju i prezadovoljna sam!
kosa mi je turbo zdravija, ma predivna! ne bih se više željela farbati, nikada!
sad je puštam da normalno i zdravo raste, pazim šta stavljam na nju, rezultati se vide, a ne kao kad sam bila ofarbana-kosa mi je bila mrtva.

možda sam glupa,
ali jel bi mogo neko da mi objasni kako se pravi ovakva flizura?
sve u sitna crevca, i kakve papilotne, i koje sredstvo i.. nem pojma.. sve
http://lookbook.nu/look/381463-GR-TT

mozes uz pomoc spuzvastih papilotni (ne znam kako se pravilno zovu, pa prilazem slicicu )
navijes prosusenu kosu od vrha dlake ka korjenu, do visine usi, mozes i malo nize
ako stavis prethodno pjenu ili gel na kosu lokne ce biti definisanije, pa to nije to
posle nekog vremena skines papilotnice i prstima razdvojis pramenove i rastreses kosu
malo lakom mozes ucvrstiti

recimo da podijelis kosu na razdeljak kao indijanka
i na svaku stranu stavis po tri-cetiri papilotne
ako stavis vise, dobices lokne, a ovako kada ide malo deblji pramen kose, onda se dobije samo onaj lijep talas
tako da mozes dobiti super frizuricu sa jednim pakovanjem
imas u liliju... dodje njih 8 u kompletu
samo nemoj koristiti bas tanke, vec neke veceg precnika

Da li ima neko neki predlog za neku frizuru...ovako svetlog sam tena, plavuša prirodna, tanka kosa, dužine negde oko 30cm...nešto što lepo stoji i posle pranja...okruglo lice koje se dole sužava, malo teži i srcolikom...nemam pojma....
Hvala unapred

Pozdrav svim devojkama
Imam jedan problem i molila bih iskunije da mi pomognu. Naime već godinu dana se farbam Loreal Color Casting Creme farbon u crnu boju i sada bih da je skinem. Čitah ovu temu na raznim forumima i ovde naravno i iskustva su različita. Neko kaže da Dikson Decap skida bez oštećenja do prirodne boje neko kaže da skida do neke vrišteće narandžaste. Ispod ove crne farbane je moja prirodna tamno smeđa boja, nisam bila farbana ili blajhana pa me interesuje da li bi postojala neka šansa da taj Dikson Decap skine ovu crnu do prirodne boje? Da li se postupak sa tim skidačem može ponoviti dva puta za redom da bi dobila što bolji rezultat? Da li oštećuje ili suši kosu? I zna li neka od vas gde se može kupiti u Nišu? I gde se ima kupiti uopšte u Srbiji pa da ga eventualno naručim? Da li je nakon njega potreban i taj neki njegov neutralizator jer sam pročitala i da je neka devojka skidala boju pa se odmah prefarbala i opet ispala crna?

Hvala unapred

Već duže vremena se farbam u plavo, i uvek istom farbom, Keune 1000. Zadovoljna sam efektima koje postižem s obzirom da mi je kosa prirodno tamnosmeđa.

(Samo) nakon jednog farbanja mi je kosa ispala jako plava, mogu slobodno reći vrišteće plava (i volela bih da takva bude uvek), a pre neki dan kada sam se ofarbala, boja se jako slabo primila :(

Da li bi neko znao da mi kaže šta je to što utiče na intenzitet i primanje farbe za kosu? (da napomenem da se nikad ne farbam u vreme kada imam ciklus, jer sam čula da se tada farba uopšte ne prima)

Back