KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
А какво ти је гвожђе? :) Не мора гвожђе да ти буде испод границе референтне вредности да би коса опадала. Довољно је да приђе доњој граници, мада зависи и од броја еритроцита. ;)

...ne znam:(

...poslednju kontrolu sam radila u septembru, morac da odem kod svoje dr., da mi da uput za analize...a tad kad sam radila sve je bilo onako "pristojno" sem sedimentacije koja
mi je bila 30, a pre toga nekih 6 meseci 25....ona rece da nema potrebe da se to "istrazuje" moze biti od "bilo cega" mada ja znam da imam hronicnu upalu stitne...

...jedino mogu da uzmem Ferum tablete gvozdja da popijem jednu kutiju, valjda nece nista da mi steti..

Evo i mene tek sad zalutala na ovaj forum :sanke: pa veliki pozdrav :) .. Jeco ti si definitivno najbolja frizerka ikad :)) i svaka pohvala ovom forumu i temi ,savjetima ...ma svemu :) .. A sto se tice mene treba bih nekoliko savjeta , pa te jeco molim ako ikako mozes da mi odgovoris i das neki savjet...sta da radim ... E ovako prvo sam se farbala u sve i svasta,da bih posvjetlila sa pramenovima i farbala se nekih godinu dana u ljesnik plavu ..(moja prirodna boja kose je izmedju svjetlo-tamno pepeljasto plave) to izgleda ovako https://www.facebook.com/photo.php?...5756075.-2207520000.1357751784&type=3&theater , da bi me spucalo novogodisnje ludilo i ofarbam se sa palette deluxe 667 i dobila neku smedju cooper sa crvenkastim odsjajem https://www.facebook.com/photo.php?...5756075.-2207520000.1357751747&type=3&theater .. btw...dok se ovo jos malo ispere ...sta predlazes da se polako vratim najblize svojoj nijansi .. veliki pozdrav ..

Ako vas ne mrzi, nek mi neko napise koji je najbolji sjaj za kosu u spreju, znaci ne lak, ne balzam, nego sjaj..., postoji li to uopste? Verovatno da postoji,a koja marka ima i gde da se kupi? Imam dugu farbanu kosu i posle mesec dana od farbanja, ona bas nekako izgubi sjaj, nije rascvetala jer koristim pakovanja i balzame za kosu, pa i taj u spreju, ali ne postize se taj sjaj... Hvala...

Ako vas ne mrzi, nek mi neko napise koji je najbolji sjaj za kosu u spreju, znaci ne lak, ne balzam, nego sjaj..., postoji li to uopste? Verovatno da postoji,a koja marka ima i gde da se kupi? Imam dugu farbanu kosu i posle mesec dana od farbanja, ona bas nekako izgubi sjaj, nije rascvetala jer koristim pakovanja i balzame za kosu, pa i taj u spreju, ali ne postize se taj sjaj... Hvala...

ja se farbam na svakih 15 dana i kosa mi je bas sjajna i nije ostecena..
ostete se samo vrhovi od feniranja, ali to se redovno krati pa ostaje samo ono sto je zdravo

pomesas ricinusovo, cickovo, maslinovo, a ja dodajem i kantarion i bademovo ulje, i stavis na kosu, prenocis sa tim i videces koliko je sjajna kosa

a kako isperes sva ta ulja iz kose posle?
i kako kosa izgleda osim sto je sjajna? jel slepljena?

slepljena? ne
normalno se opere, ja perem 3 puta, tj samponiram 3 puta kosu
meni je kosa jako duga, i gusta, preko struka, i zimi je cesce feniram a ovo sem sto je kosa sjajna ne mrsi se i mirnija je

uglavnom sve preparate za kosu pravim sama a nekad dodam i malo ulja od nevena, i to sama pravim

Poslednja izmena:
a kako isperes sva ta ulja iz kose posle?
i kako kosa izgleda osim sto je sjajna? jel slepljena?

Nije Dive. Ja stavljam ricinus vec dve godine jednom nedeljno, znaci na svaka 3-4 pranja. Cickovo ulje nanesem na krajeve, posebno kad mi kosa dodirne polovinu ledja jer je svilenkasta i ne preterano kvalitetna. Taj cicak ocuva krajeve od susenja a ricinus sredi teme, ocisti perut, pospesi rast, svuda nove dlacice...doduse ja se ne farbam i ne feniram, mislim da farbane plavuse ne smeju da koriste ulja, pozelene valjda ili nesto tome slicno...

slepljena? ne
normalno se opere, ja perem 3 puta, tj samponiram 3 puta kosu
meni je kosa jako duga, i gusta, preko struka, i zimi je cesce feniram a ovo sem sto je kosa sjajna ne mrsi se i mirnija je

uglavnom sve preparate za kosu pravim sama a nekad dodam i malo ulja od nevena, i to sama pravim

meni je problem i da idem na anticelulit masaze uprao zbog tog ulja..
kad vezem deset masaza odmah posle ciklusa, kosa mi ni na sta ne lici uprao zbog tog ulja..
a maser ulje stavlja samo na noge..al ne vredi..ono sto se razleti po vazduhu, upije mi kosa.
i u tom periodu iako kosu perem svaki drugi dan, sva sam slepljena..
samo mogu da zamislim kakva bi mi bila kad bih noc presapavala sa tim pakovanjem :sad2:

meni je problem i da idem na anticelulit masaze uprao zbog tog ulja..
kad vezem deset masaza odmah posle ciklusa, kosa mi ni na sta ne lici uprao zbog tog ulja..
a maser ulje stavlja samo na noge..al ne vredi..ono sto se razleti po vazduhu, upije mi kosa.
i u tom periodu iako kosu perem svaki drugi dan, sva sam slepljena..
samo mogu da zamislim kakva bi mi bila kad bih noc presapavala sa tim pakovanjem :sad2:

bas cudno, prvi put cujem da kosa moze da upije ulje iz vazduha, al ozbiljno

nekada se kosa prala zumancetom, i to je ok da se stavlja, dodas malo soka od limuna i drzis dok se neskori na glavi

Nije Dive. Ja stavljam ricinus vec dve godine jednom nedeljno, znaci na svaka 3-4 pranja. Cickovo ulje nanesem na krajeve, posebno kad mi kosa dodirne polovinu ledja jer je svilenkasta i ne preterano kvalitetna. Taj cicak ocuva krajeve od susenja a ricinus sredi teme, ocisti perut, pospesi rast, svuda nove dlacice...doduse ja se ne farbam i ne feniram, mislim da farbane plavuse ne smeju da koriste ulja, pozelene valjda ili nesto tome slicno...

zasto ne?
ja sam tu foru sa negovanjem kose i uzela od drugarice koja je farbana plavusa a kosa joj je bila kao slama bukvalno, izgorena i suva, a kad stavi ova ulja, fenomenalna bude

bas cudno, prvi put cujem da kosa moze da upije ulje iz vazduha, al ozbiljno

nekada se kosa prala zumancetom, i to je ok da se stavlja, dodas malo soka od limuna i drzis dok se neskori na glavi

za zumance sam vec pisala, stavila sam samo jednom i miris sam sprala tek kad sam kosu osisala - mix zumance, maslinovo i malo limunovog soka..uzas.

a za ovo upijanje veruj..svaki put mi se kosa digne na glavi kad dodje vreme za masaze :sad2:

za zumance sam vec pisala, stavila sam samo jednom i miris sam sprala tek kad sam kosu osisala - mix zumance, maslinovo i malo limunovog soka..uzas.

a za ovo upijanje veruj..svaki put mi se kosa digne na glavi kad dodje vreme za masaze :sad2:

ja sam svasta stavljala na kosu
cak i gas, ono sto se koristi kad neko dobije vaske(od toga je kosa fenomenalna nesto neverovatno, ali treba ti 3 boce sampona da iperes i smrdi ubija), sirce, vazelin na krajeve, pavlovicevu mast, mleko za telo, meleme kojekakve
i upije brzo, ali ulja su mi najpogodnija jer mi smire kosu, posto je prirodno neuredno talasasta

Ako je farbana crvena, kana vrati sjaj. Ali samo prava, cista kana. Ako je farbana u neku drugu boju, onda neutralna kana-Cassia obovata.
Mada, malo teze ide sa nabavkom iste. Crvena se da naci po bio-sopovima...
I kokosovo ulje, ali nerafinisano, pravo, isto u prodavnicama zdrave hrane (izgleda kao mast).
Ricinusovo, vec pominjano...to je to sto vraca vlagu, a samim tim i sjaj kosi.:)
Da, nekad pomaze i dubinsko pranje, pa dobra maska.

zasto ne?
ja sam tu foru sa negovanjem kose i uzela od drugarice koja je farbana plavusa a kosa joj je bila kao slama bukvalno, izgorena i suva, a kad stavi ova ulja, fenomenalna bude

Ne znam, ja sam procitala negde na netu za mrznju na relaciji farbane plavuse - ricinus ali se nisam udubljivala jer sama nemam farbu na glavi.

Ako nisi koristila, preporucujem ti pantenol rastvor...moja kosa ga obozava a dodatni sjaj mi uvek izvuce preliv od kamilice, oraha i koprive:)

Ne znam, ja sam procitala negde na netu za mrznju na relaciji farbane plavuse - ricinus ali se nisam udubljivala jer sama nemam farbu na glavi.

Ako nisi koristila, preporucujem ti pantenol rastvor...moja kosa ga obozava a dodatni sjaj mi uvek izvuce preliv od kamilice, oraha i koprive:)
nisam koristila pantenol, bas ti hvala za info, bas cu uzeti i probati
samo mi reci kako koristis?
ja ne trpim nista na kosi u smislu gelova sprejeva itd jer dobijem perut pa zato i koristim sve te prirodne preparate

Često stavljam ricinus , nisam pozelenela :malav:
I koristim vosak ili čičkovo ulje jer mi je kosa prirodna pa mi to omogućava da je zgužvam podjednako, ne kako ona želi

Back