KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Kad smo vec kod keratina, poznato je da ga treba cuvati upotrebom sredstava za njegu kose koja ne sadrze sulfate. Ja koristim Semi di lino sampon i regenerator iz kolekcije DIAMANTE za farbanu kosu, a interesuje me da li sprej za zastitu od toplote fena iz kolekcije NUTRI seduction sadrzi te sulfate!!?

Jel ima neki organski recept za farbanje u crveno? Lukovica, kana, svasta sam cula, neke prirodne boje...pojma nemam kako se to spira i da li ostecuje kosu, kazu da kana ipak ima amonijak iz neke balege koju sadrzi...odsekla sam guste siske, ostalo je ravno i duze, nekih 10cm od ramena, kontam da mi jos samo nedostaje crveni ton pa da bude kompletna promena ali ja ne bih farbu nikako:(

Inace organski recept za jacanje koji koristim dva puta nedeljno mesecima se svodi na ricinus, sjajan je, cisti perut, raste nova kosica a kosa sjajna, meka i duuuuuugacka...i caj od koprive je super, pantenol kad se setim da ga stavim i kapi koprive u proseku jednom nedeljno, meni se citava kosa oporavila od tog tretmana...

Jel ima neki organski recept za farbanje u crveno? Lukovica, kana, svasta sam cula, neke prirodne boje...pojma nemam kako se to spira i da li ostecuje kosu, kazu da kana ipak ima amonijak iz neke balege koju sadrzi...odsekla sam guste siske, ostalo je ravno i duze, nekih 10cm od ramena, kontam da mi jos samo nedostaje crveni ton pa da bude kompletna promena ali ja ne bih farbu nikako:(

Inace organski recept za jacanje koji koristim dva puta nedeljno mesecima se svodi na ricinus, sjajan je, cisti perut, raste nova kosica a kosa sjajna, meka i duuuuuugacka...i caj od koprive je super, pantenol kad se setim da ga stavim i kapi koprive u proseku jednom nedeljno, meni se citava kosa oporavila od tog tretmana...
od kane će kosa samo da ti bude lepša, ako ništa

Videla sam negde par stranica unazad pitanja vezan za prelazak u platinasto plave ako si crnka,pa da se javim.
Ja sam imala dosat dugu crnu kosu ( prirodno mi je bila crna i farbala sam se u crno nekih mozda godinu-dve ,dakle ne mnogo mozda je i to pomoglo ) i htela sam da budem platinasta plavusa. Prvo,previse para je pocelo to sve da izlazi,plus moja prirodna kosa je teska za odrzavanje i upravljanje i ono sto sam uradila ( sa ovim se vecina devojaka ako ne i sve nece sloziti ) jeste da sam otisla do mog druga koji je frizer,da mi skrati kosu do ramena,osisa stepenasto i izvuce sto svetliju smedju sto moze. Sedela sam 6 sati,i to je sve uradjeno,i trebalo mi je tri meseca da predjem iz te smedje u svetlo plavo,i to je bas fino uspelo,prvo sam bila neka svetla smedja s aplavim pramenovima i za tri meseca sam bila jako svetla plavusa,i kupila nadogradnju. Sveukupono, zbog toga sto mi je frizer drug, prelazak iz crnog u plavo i jos na kratku kosu me je izaslo nekih 80 evra, plus nadogradnja 100 evra ( na klipse,ne shtetim svojoj kosi ) dakle 180 evra. A trebalo me izaci 500-600 evra.

I zadovoljna sam. Prvo kratka kosa mi jako lepo stoji,a nisam mislila da hoce, prirodno naginjem sitnijoj gradji i crna kosa me je progutala,a plava me otvara,nadogradnja je pristojne duzine ( do pola ledja,nista extremno ali sam mala i onda svakako deluje da imam jako dugu kosu ) sto se nadogradnje na klipse tice, u dva meseca peres jedanput i skidas pre spavanja,i to je to.

Poslednja izmena:
Ja licno na taj keratin tretman ne bih otisla nikada, osecala bih se lose zbog frizera i ljudi u salonu i ne bih da ucestvujem u tome. Kad su poceli da rade taj tretman odmah sam htela da odem... ali sam malo procitala o tome i predomislila sam se. Nije slucajno zabranjen u pojedinim zemljama. Moja frizerka odbija da radi to.. kaze zdravlje je ipak najbitnije - a ne zarada, ona ima malo dete i planira da zivi jos jako dugo. Najgore je za frizere naravno ali sam procitala da ti kancerogeni materijali ostaju u kosi jos mesecima... i tako polako napustaju kosu. A druga stvar - svi ljudi trenutno u salonu ce dobiti dozu tih materijala dok se radi tretman. Vise informacija iz proverenih izvora:

http://www.health.ny.gov/environmental/chemicals/formaldehyde/docs/worker.pdf
http://www.caslab.com/Formaldehyde-Keratin-Hair/

Aa...ja sam radila to ispravljanje kose, u Salonu Aleksa La Vie u Bg-u, koga zanima moze ovde da me pita

Ukratko: Platila sam 11 hiljada,ceo dan je trajao proces,to je navodno najuspesniji salon koji se time bavi, trajalo mi je 4 meseca ( 4 mesec je vec pocelo malo da popusta ) i onda sam se osisala do ramena jer sam pocela da prelazim u plavuse.

Kosa mi nije bila iskreno onakva kakvu sam je ja zelela,iako je bila super.

Ja sam zelela ovo

http://www.google.rs/imgres?q=Rihan...6&tbnw=106&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:9,s:0

dobila sam ovo

http://www.google.rs/imgres?q=Kim+K...bnw=111&start=61&ndsp=35&ved=1t:429,r:28,s:61

Nije bila talasasta, ali, je bila gusca. Inace su rekli da se za 20 posto poveca gustina kose od tretmana i da nikad ne izgleda potpuno identicno.

Prva tri dana ne smes da vezujes kosu, ne smes da je peres,ne smes da je diras rukama,ne smes da je oslanjas na bilo sta ( da se naslonis na stolicu ) , kad spavas tri dana treba da lezis po strani i kosu da zabacis ispred jednog ramena,ukoliko se bilo sta prekrsi u ta tri dana kosa se vraca u prethodno stanje.

E da,ukoliko ti je kosa tretirana blanshom zabranjen ti je tretman jer ce ti otpasti sva kosa.

Poslednja izmena:
ljudi, kolikko je pametno uraditi minival na kosu dugu skoro do struka?
ja se dugo premišljam, a s obzirom da će to dugo da mi traje, bojim se da se ne zeznem...
radila bih onaj sa voćnom kiselinom... inače, kkosa mi je oslabila u poslednjih godinu dana, pa koristim neke šampone koji su malčice oporavili, a sad se plašim da ću je potpuno uništiti ako je spržim sa minivalom...
ja se mislim, ako uradim minival, onda neću morati non stop da je feniram i čupam , samo operem kosu i pustim tako raščupanu, a onda nastavim da je negujem preparatima.m? baš sam zbunjena, ne znam šta da radim.....

šišam je redovno, i ne farbam se, samo se malo stanjila, valjda se ne hranim dobro....:) inače, i kad je perem ne stavljam nikakve lakove, ništa jednostavno, ali je ona prirodno naelektrisana, pa rekoh da se ne mučim nego stavim minival. a kad izraste , ja bih taj deo ponovo išla da ga srede - ukuštraju. joj, sad stvarno ne znam šta da radim...

šišam je redovno, i ne farbam se, samo se malo stanjila, valjda se ne hranim dobro....:) inače, i kad je perem ne stavljam nikakve lakove, ništa jednostavno, ali je ona prirodno naelektrisana, pa rekoh da se ne mučim nego stavim minival. a kad izraste , ja bih taj deo ponovo išla da ga srede - ukuštraju. joj, sad stvarno ne znam šta da radim...

pa ne znam moze li samo taj deo da se ustirka, mislim da mora citava kosa

Ja je na tvom mestu ne bh dirala
pogotovo sto kazes da ti je bila oslabila.
Minival ce ti je prividno nabudziti
a ustvari ce je osusiti
moraces doobrooo da je osisas,i
kako raste, cela kosa mora da se kovrdza
znaci, samo novo ostecavanje.

ljudi, kolikko je pametno uraditi minival na kosu dugu skoro do struka?
ja se dugo premišljam, a s obzirom da će to dugo da mi traje, bojim se da se ne zeznem...
radila bih onaj sa voćnom kiselinom... inače, kkosa mi je oslabila u poslednjih godinu dana, pa koristim neke šampone koji su malčice oporavili, a sad se plašim da ću je potpuno uništiti ako je spržim sa minivalom...
ja se mislim, ako uradim minival, onda neću morati non stop da je feniram i čupam , samo operem kosu i pustim tako raščupanu, a onda nastavim da je negujem preparatima.m? baš sam zbunjena, ne znam šta da radim.....

samo ces da unistis kosu, ne radi to!!!

Imam problem sa krajevima kose. Godinama unazad sam isla na istanjivanje kose, i greskom mi je frizerka istanjila i prednji deo, iznad cela i slepoocnice.
Kasno sam primetila sta je uradila. Sada, posle par godina, pocela je na tim mestima da mi "strci" kosa... da li ima neko predlog kako to da ispravim, a da ne idem
ponovo na istanjivanje? Cula sam da treba nekoliko godina da taj deo kose naraste pa da moze normalno da se oblikuje.

Hvala svima.

Back