KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
grafit se stavlja baš zbog pepeljaste nijanse, da se izbegne žutilo

ja imam problem sa frizerima... dobro me ošišaju prvi put, ali svaki naredni je da plačem... i ova djevojka otvori salonu mom kraju i sjajno radi, kod nje radi jedan pederko, isto fenomenalan... međutim, ne može da izvuče ništa pepeljasto... idem na zlaćano i bakar
a nisam pitala da li stavlja grafit, to ću pomenuti sledeći put

prošli put me ofarbala tako da izrastak bude žut, a ostatak super boje... i još sam joj govorila da predugo držim, da ne budem žuta... posle kao, ako ti se ne dopadne, staviću preliv, da popravim
i naplati mi preliv:S
a meni neprijatno da se bunim... ona je zeznula, onda bi preliv trebalo da je gratis... no, ko se stidi da pruži jezik, neka plaća:S

platite li vi u takvim situacijama?

ja imam problem sa frizerima... dobro me ošišaju prvi put, ali svaki naredni je da plačem... i ova djevojka otvori salonu mom kraju i sjajno radi, kod nje radi jedan pederko, isto fenomenalan... međutim, ne može da izvuče ništa pepeljasto... idem na zlaćano i bakar
a nisam pitala da li stavlja grafit, to ću pomenuti sledeći put

prošli put me ofarbala tako da izrastak bude žut, a ostatak super boje... i još sam joj govorila da predugo držim, da ne budem žuta... posle kao, ako ti se ne dopadne, staviću preliv, da popravim
i naplati mi preliv:S
a meni neprijatno da se bunim... ona je zeznula, onda bi preliv trebalo da je gratis... no, ko se stidi da pruži jezik, neka plaća:S

platite li vi u takvim situacijama?

a možda ti je jednostavno pigment takav :neutral:

Rijetkost je naci dobrog frizera/frizerku...u mom slucaju nemoguce...ja sam baksuz-jedna frizerka je promijenila profesiju (zbog hemikalija imala problema sa cuvanjem trudnoce), druga se udala i odselila...
A na prste jedne ruke mogunabrojati koliko sam puta imala dobru frizuru i boju...sve ostale sam preplakala (i uredno platila :lol:), a nosila sam "svakakva" gnijezda na glavi, stavicu jednom prilikom...
...Doduse, meni je kosa odraz raspolozenja...trenutno strava i uzas, i kosa ista takva...
Zadnji put...2009. imala sam friz i boju-mijesala 2 helenton, kojih naravno vise nema u prodaji....:besna:

Rijetkost je naci dobrog frizera/frizerku...u mom slucaju nemoguce...ja sam baksuz-jedna frizerka je promijenila profesiju (zbog hemikalija imala problema sa cuvanjem trudnoce), druga se udala i odselila...
A na prste jedne ruke mogunabrojati koliko sam puta imala dobru frizuru i boju...sve ostale sam preplakala (i uredno platila :lol:), a nosila sam "svakakva" gnijezda na glavi, stavicu jednom prilikom...
...Doduse, meni je kosa odraz raspolozenja...trenutno strava i uzas, i kosa ista takva...
Zadnji put...2009. imala sam friz i boju-mijesala 2 helenton, kojih naravno vise nema u prodaji....:besna:

Ergetiška...Tvoj ten i okice "trpe" svaku boju...lepa ti je ta tamna sa mahagoni prelazom...trebalo bi ipak da odeš kod profi frizera..jesu skuplji...ali umeju da procene pravi friz i boju (no Ti si ta koja bira frizuru i pita da li bi stručnjak to odobrio)..ne znam jesi li u Bgd...ako jesi..postoji jedan frizer..sa desne strane
ul.bivša 29.novembar..i to u redu zgrada pre skretanja u Mitropolita petra( prema Pioniru) ...Prijateljica je prezadovoljna i frizurom i bojenjem.

Tol-Nisam u BG :( Hvala.
...u ovom gradu (BL) sam usla u skoro sve i jedan frizerski salon i odustala na kraju od "zahtjevnijih" frizura... :confused:
...sad pustam da raste, i pokusavam da izvucem ljesnjak boju...srednje smedju, pa kako god...samo da je iole zdrava, jer se jezim "froncla"...

imaš dobru masku za kosu...barem jednom nedeljno je drži par sati i isperi klasičnim šamponom u koji dodaš malo praška za pecivo...a ako je bojiš..mora i balzam , obavezno.

umuti žumance sa 2 kašike maslinovog ulja i time namaži svu kosu i umotaj u foliju i peškir..(ne curi ništa sve kosa upije)..i neka bude najmanje 5 h (iako je uput da bude cela noć).
efekat je neverovatan...kosa sjajna prelepa.

Meni se bas bas bas dopada ova nova Karleusina boja... El zna neko koja bi to mogla biti?
270878_10150305300401282_21135606281_9661251_430293_n.jpg

Meni se bas bas bas dopada ova nova Karleusina boja... El zna neko koja bi to mogla biti?
270878_10150305300401282_21135606281_9661251_430293_n.jpg

Ovo je neka medium- natural ash blonde.
Meni se boja skroz isprala. Kao da se nisam ni farbala, neverovatno...Da sam tako htela, nema sanse da bi uspelo.
Sad cu malo da odmorim, vracam se da farbam samo koren u karamel plavu. Previse mi je da farbam svake 3 nedelje celu duzinu, za par meseci bih sprzila kosu...Mozda kad se osisam, na dugu je nemoguce odrzati ovo sta ja hocu...:(

...ma na kraju cu u celave, kako je krenulo... :lol:
(Hvala, uzivo su sucmuraste i corave gratis... :mrgreen:)

....neces biti celava samo redovno utrljavaj kapi od koprive i jednom bar nedeljno ricinusovo ulje i sa njim prespavaj, ono ne curi i ne razmazuje se,
provereno...ja godinama to radim...farbala sam se u sve i svasta, i nikad nisam imala problem cak ni sa "cvetanjem" kose....
.....najiskrenija preporuka...

Hvala. :) Stavljam slicnu jaje + ricinusovo ulje, nekad i maslinovo...
E, samo mi nije jasan ovaj dio sa praskom za pecivo? Zasto to?
(znam za varijantu sa sodom bikarbonom za "dubinsko" pranje)

Prašak za pecivo u šamponu deluje da očisti vlas od svih "skrama" da dlaka "diše"..to mi je frizer odao finesu kao i ovu foru sa kečapom:

@ ZA zelenkasti preliv kod plavuša i pepeljastih- nanesite KEČAP na kosu...i malce držite par minuta..."ubija zeleno" i boja se vraća na staru nijansu :)

....neces biti celava samo redovno utrljavaj kapi od koprive i jednom bar nedeljno ricinusovo ulje i sa njim prespavaj, ono ne curi i ne razmazuje se,
provereno...ja godinama to radim...farbala sam se u sve i svasta, i nikad nisam imala problem cak ni sa "cvetanjem" kose....
.....najiskrenija preporuka...

POTPISUJEM! ( iako mi je frizer rekao da kapi od koprive idu na kožu kod onih kojima se kosa masti...a umesto ricinusa..koristim maslinovo ulje)

Ovo je neka medium- natural ash blonde.
Meni se boja skroz isprala. Kao da se nisam ni farbala, neverovatno...Da sam tako htela, nema sanse da bi uspelo.
Sad cu malo da odmorim, vracam se da farbam samo koren u karamel plavu. Previse mi je da farbam svake 3 nedelje celu duzinu, za par meseci bih sprzila kosu...Mozda kad se osisam, na dugu je nemoguce odrzati ovo sta ja hocu...:(

Imaš Lorealov CAsting veoma slične nijanse

Back