Arjuna: „Hrishikeśo! Svet je s pravom pokrenut radošću i ljubavlju pri spomenu Tvog imena; Rakshasi beže na sve strane sveta iz straha i sve mnoštvo savršenih priklanjaju se Tebi. A zašto se ne bi klanjali Tebi, o Mahatmo, koji si prvi Tvorac, čak pre samog Brahmana? O beskrajni Vladaoče bogova, stanovište svemira? Ti si neuništivo Biće i Nebiće i Najviša Istina. Ti si prvi od bogova, iskonski Purusha, Ti si najviša riznica svemira, znalac i znan i najviše mesto; Tobom je sve ispunjeno, o beskrajni! Ti si Vetar; Yama, Agni, Mesec, Varuna, Prajapati i praotac sveta. I neka je slava Tebi hiljadu puta i opet neka Ti je slava! Neka ti je slava u prošlosti i u budućnosti, neka Ti je slava sa svake strane, o Svebiće! Bezgranična je tvoja moć i neizmerno tvoje junaštvo; Ti ispunjavaš sve, stoga si Svebiće. Ako sam štagod nepristojno izgovorio misleći da si mi prijatelj i slaveći Te kao Krishnu, Yadavu ili kao druga, ne znajući Tvoje veličanstvo iz nesmotrenosti ili iz ljubavi i ako sam ma kakvo delo učinio prema Tebi iz nepoštovanja, iz šale, bilo sâm bilo u prisustvu ljudi, ležeći; sedeći ili jedući - za sve ovo; ja molim za oproštaj, Tebe neizmernog. Ti si otac ovog sveta, pokretnog i nepokretnog, prečasni i najuvaženiji učitelj. Tebi nema ravnog; kako može biti veći od Tebe u trima svetovima, o Svesilni i Nenadmašni? Stoga padajući ničice pred Tobom, ja Te pokorno molim za milost, o Gospode; kao otac sa sinom, kao prijatelj s prijateljem, kao zaljubljeni s voljenom imaj milosti. Ja sam oduševljen da vidim ono što niko ranije nije video, no moje srce drhti od straha; pokaži mi isto tvoje ranije obličje, smiluj se, o Gospodaru bogova, kućo svemira. Voleo bih da te vidim u istom obliku (kao nekada), s dijademom, žez1om i diskom u ruci; uzmi na se isti oblik s četiri ruke, o Sveoblično Biće hiljaduruko!“
Bhagavad-gita 11:7