- Poruka
- 89.439
Ako nemaš šta da radiš, radi na sebi, tu uvek ima posla.
nepoznati autor
nepoznati autor
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бог допушта Слободну Вољу, да га молите да је узме да не би чинили зло кад увидите да сте без њега зли."Бог допушта да зло достигне врхунац, да бисте видели његов пад."
lepo rečenoМилосрђе је врлина која је увек била ретка, тако је и данас. Чак можемо да кажемо да нас ни једна друга врлина не чини више боголикима од милосрђа. Сам Христос нас позива на милосрдну боголикост речима: "Будите, дакле, милостиви као и Отац ваш што је милостив." (Лк 6, 36).
Суочени некада са туђим грехом, ми смо склони да грешника, или уопште презрене људе или групе људи, одгурнемо чак и онда када нама лично ништа нажао нису учинили. То наше гнушање често извире из сопствене уобразиље о нашој моралној исправности, чак и супериорности у односу на "грешнике". Док се пред својом савешћу и пред другима правдамо мишљу да би наше милосрђе према грешнику истоме дало оправдање за његов грех, па да би се на тај начин и ми "упрљали" као саучесници греха.
Ми стално тражимо гаранције и сигурност, како у ономе што се тиче нас тако и у ономе што се тиче других. Ми би желели да се наше милосрђе понуди другоме уз његову гаранцију да милосрђе неће бити узалудно утрошено. А то већ онда више није милосрђе него трансакција. Ми прескупо продајемо оно што смо забадава примили. Као они који смо забадава примили изобиље Божије милости ми нашу милостивост скупо продајемо. Христос није тако чинио. Помиловавши блудницу, на пример, Он није од ње тражио гаранције. Давши Јуди да буде саучесник Вечере он није тражио гаранције да га Јуда неће издати. Дајући, дакле, милосрђе свима у изобиљу, Христос је увек остављао слободу свакоме човеку да ипак учини свој избор.
Тако и ми треба да практикујемо милосрђе. Да га не продајемо него да га дајемо. За почетак, да макар не презиремо људе због њихових недостатака или сагрешења.
ovo je pogrešno. Treba da opraštamo i kad nam ne zatraže a ne da procenjujemo da li su iskreno zatražili da im oprostimo. Praštanjem mi ne činimo veliko dobro za onog kome praštamo, nego činimo uslugu sebi oslobađajući se otvrdlog srca. Tek kad oprostimo nekom možemo da ga volimo. A cilj je da volimo sve bližnje ma kakvo zlo da su nam učinili.А онима који су нам нажао учинили да опраштамо кад нам искрено затраже.
слажем се са твојим коментаром. аутора нисам навела, јер нисам сигурна ко је.lepo rečeno
ovo je pogrešno. Treba da opraštamo i kad nam ne zatraže a ne da procenjujemo da li su iskreno zatražili da im oprostimo. Praštanjem mi ne činimo veliko dobro za onog kome praštamo, nego činimo uslugu sebi oslobađajući se otvrdlog srca. Tek kad oprostimo nekom možemo da ga volimo. A cilj je da volimo sve bližnje ma kakvo zlo da su nam učinili.