KONZUL ORGANIZOVAO BEKSTVO SILEDZIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stajnhauer je, prema pisanju američke štampe, dobacivao devojci jednog od drugova koji je bio sa Kovačevićem. Kada mu je Kovačević rekao da to ne radi, on je, iako mnogo sitniji od srpskog košarkaša koji ima 120 kilograma, udario Kovačevića, koji ga je pretukao. Stajnhauer je izgubio svest i od tada je u komi.
Kovačević je nakon tuče pritvoren, ali je 6. juna pušten kada su njegovi roditelji platili kauciju od 100.000 dolara. Njemu je prilikom hapšenja oduzet pasoš, ali je Igor Milošević, srpski vicekonzul u Njujorku, kako navode američki mediji, izdao novi pasoš osumnjičenom i on je nakon toga napustio SAD.

Kako nam je rečeno u Ministarstvu inostranih poslova, jedini ugovor vezan za ekstradiciju koji Srbija ima potpisan sa SAD jeste Konvencija o izdavanju krivaca iz 1901. godine, i taj ugovor je i danas važeći. Konvencija podrazumeva izručenje državljana trećih zemalja potpisnicama sporazuma ukoliko ih potražuju, a oni se zateknu na teritoriji Srbije ili SAD. Međutim, u članu 5 te konvencije, navodi se da ugovorne strane nisu obavezne da izručuju sopstvene građane.

ne verujem u fer sudjenje u americi u ovom slucaju, posebno ne u situaciji u kojoj bi kovacevicev linc nekoj tamo hilari odradio super reklamnu kampanju.
sto se samog kovacevica tice - utesno je to sto ga je lik iz kome udario prvi. utesno u smislu da bih inace mislila da je kovacevic potpuni tard. ovako, uz ogradu od novinarske verzije - mozda i nije.

uopste ne mislim da je njegovo izrucenje sramota za srpsku diplomatiju.
naprotiv.
americkoj diplomatiji su takvi potezi kao dobar dan (i ne samo americkoj).

decku treba suditi.
ovde.
i ne treba ga nikada izruciti nazad.

(inace, kolicina bolesnika koji se na ovoj temi raduje sto je tamo neki nesrecni student pretucen do komatoznog stanja je zabrinjavajuca. srecom, to su samo internetske nule. a nule se lako vezuju u lanac...)

momak je heroj a ti se zalazes za krsenje ustava nase zemlje sto spada u krivicno delo veleizdaje...

Veleizdaja...??...:):)...nema tu nikakvog krsenja ustava, momak je ILEGALNO dosao ovamo sa ILEGALNIM dokumentima, mora da bude vracen jer mu ovde mesto nije.

Ako Amerikanci mogu da izrucuju svoje vojnike drugim drzavama (iako im u Ustavu pise da ne mogu), sigurno postoji legalna procedura za prebacivanje ovog siledzije i kukavice iz Srbije nazad gde mu je mesto.

Veleizdaja...??...:):)...nema tu nikakvog krsenja ustava, momak je ILEGALNO dosao ovamo sa ILEGALNIM dokumentima, mora da bude vracen jer mu ovde mesto nije.

Ako Amerikanci mogu da izrucuju svoje vojnike drugim drzavama (iako im u Ustavu pise da ne mogu), sigurno postoji legalna procedura za prebacivanje ovog siledzije i kukavice iz Srbije nazad gde mu je mesto.

dokumenta nisu ilegalna cim mu ih je izdao konzul nase drzave u njujorku.

drugo da je dosao i bez pasosa ili sa fals pasosem to ne menja stvar nas ustav zabranjuje izrucenje nasih drzavljana drugim drzavama. svako ko krsi taj ustav je logicno izdajnik.

drugo ti opasno lupas gluposti. amerikanci izrucuju svoje drzavljane drugim drzavama? :hahaha:

kome i kad su to amerikanci izrucili svog drzavljanina bre? nikom i nikad cak teraju drzave da potpisu bilaterarlne sporazume sa njima da u slucaju da neki njihov drzavljanin skrivi nesto da ce ga ta drzava odmah vratiti americi.... :thumbdown:

momak je heroj a ti se zalazes za krsenje ustava nase zemlje sto spada u krivicno delo veleizdaje...
Oyebote pa jes ti nromalan ,mislim ja mogu da razumem iako ne podrzavam da je nekome i Mladic i Gotovina i Seselj ili nemam pojma Haradinaj heroj ,yebiga ipak su se kao borili za svoj narod u ratovima i to , al da je neki majmun od 120 kila napucan steroidima heroj zato sto je u kafanskoj tuci prebio nekog coravog nesrecnika duplo manjeg od njega heroj to je vec imbecilno

Oyebote pa jes ti nromalan ,mislim ja mogu da razumem iako ne podrzavam da je nekome i Mladic i Gotovina i Seselj ili nemam pojma Haradinaj heroj ,yebiga ipak su se kao borili za svoj narod u ratovima i to , al da je neki majmun od 120 kila napucan steroidima heroj zato sto je u kafanskoj tuci prebio nekog coravog nesrecnika duplo manjeg od njega heroj to je vec imbecilno

možda je poenta u tome što je herojski pobegao?:roll:
Kao znaš-već-ko:mrgreen:

dokumenta nisu ilegalna cim mu ih je izdao konzul nase drzave u njujorku.

drugo da je dosao i bez pasosa ili sa fals pasosem to ne menja stvar nas ustav zabranjuje izrucenje nasih drzavljana drugim drzavama. svako ko krsi taj ustav je logicno izdajnik.

drugo ti opasno lupas gluposti. amerikanci izrucuju svoje drzavljane drugim drzavama? :hahaha:

kome i kad su to amerikanci izrucili svog drzavljanina bre? nikom i nikad cak teraju drzave da potpisu bilaterarlne sporazume sa njima da u slucaju da neki njihov drzavljanin skrivi nesto da ce ga ta drzava odmah vratiti americi.... :thumbdown:

Postoje propisi po kojima se izdaje novi pasos...stari mora da bude izgubljen, pa to mora da se objavi...za ovaj pasos se znalo da je oduzet i to je JEDINI VAZECI pasos koji je ta kukavica imala, svaki drugi je nevazeci.

Itekako menja stvar kako je i zasto dosao.

Sada da te opomenem...prestani sa vredjanjem jer to na forumu nije dozvoljeno. Ako si ti sa svojim roditeljima, prijateljima, rodjacima ili kome kod navikao da razgovaras koristeci prostakluke kao sto su "ne lupaj gluposti", to normalno vaspitani ljudi nisu navikli i prestavi sa time.

Ako nesto pises, pisi ono sto znas. Ocigledno je da si veoma "tanak" sa znanjem sto se tice americke politike u vezi izrucivanja stranim zemljama...pomenucu samo jedan primer (za koji ocigledno nisi cuo ili se pravis da nisi), a ti pronadji ostale: Sgt. Timothy B. Woodland.

za mene je heroj ne zbog toga sto je uradio nego zbog toga sto je doveo do toga da se demokrate u*****ju zbiog americkih pretnji, i panicno krenu da pljuju po njemu :mrgreen:

Ne znam odakle vam podatak da je taj "ćoravi nesrećnik" duplo manji.
A ako i jeste, ko je sve pričao priču o Majku Tajsonu? Mislim ono, ko je lud da se kači sa Tajsonom?

Da je priča drugačija.... Tj. da je nabildani Amer bacio u komu Srbina koji je maltretirao devojku, verovatno bi cela priča u američkim medijima bila: "Eto kakvi su Srbi, seksalni manijaci. Tako mu i treba."....

Uopšte ne želim da opravdavam ni siledžiju, a ni naše nesretne diplomate (kao da su im vrane mozak popile).

@Tex

Pasose izdaje samo MUP, a ne konzulati i ambasade. Tamo mozes dobiti samo pasavan - to nije isto sto i pasos - to je papir koji vazi 30 dana i sa kojim mozes samo da se vratis nazad u Srbiju i da onda odes u MUP koji ce ti izdati novi pasos.

Ne bas...tacno je da pasose izdaje MUP, ali oni mogu da se dobiju preko ambasade...dakle, odes u ambasadu ili konzularno predstavnistvo, popunis potrebne formulare, platis (vecu svotu nego da si u zemlji) i dobijes (uz cekanje) pasos koji jeste stigao iz MUP-a.

Koliko sam procitao (ne mora da znaci da je tacno), kukavica o kojoj se ovde raspravlja je dobila pasos, sto znaci da je prava procedura jos vise "zaobidjena". Ako je dobio samo pasavan (putni list) i to je nelegalno...ne znam koliko se poslednjih godina promenila kontrola na americkim aerodromima, ali raniju nije postojala pasoska kontrola pri izlasku iz USA. U svakom slucaju, da je neko kontrolisao izlaz, putni list bi verovatno izazvao podozrenje, uradila bi se provera i bio bi zadrzan.

Koliko sam procitao (ne mora da znaci da je tacno), kukavica o kojoj se ovde raspravlja je dobila pasos, sto znaci da je prava procedura jos vise "zaobidjena". Ako je dobio samo pasavan (putni list) i to je nelegalno...ne znam koliko se poslednjih godina promenila kontrola na americkim aerodromima, ali raniju nije postojala pasoska kontrola pri izlasku iz USA. U svakom slucaju, da je neko kontrolisao izlaz, putni list bi verovatno izazvao podozrenje, uradila bi se provera i bio bi zadrzan.
Lik je iz SAD izašao koristeći hrvatski pasoš.
Eto razloga više da se vrši pritisak na Srbiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back