KONTROVERZE KURANA

to jednostavno nema logike... gde je Isus ikada spomenuo Ahmeda? poslanik kojem je zadatak da najavi poslanika? i to poslanik koji treba da vlada svetom?

zasto je uopste ves o dolasku Muhameda toliko posebna, kada su poslanici i pre njega dolazili?

evo sta su dobre vesti po Novom Zavetu:

the good news by Jesus about the coming of the Kingdom of God (Mark 1:14-15)
the good news by the followers of Jesus about Jesus: his death on the cross and resurrection to restore people's relationship with God, the descent of the Holy Spirit on believers as the helper, the resulting promise and hope of being saved and the second coming for any who believe and follow Jesus.

a to sto je Muhamed zeleo sebe da prikaze kao dobru vest, kao jevandjelje, je potvrda njegoe narcisoidnosti

ja ne kazem da je Biblija menjana... naprotiv... postoje dokazi koji potvrdjuju autenticnost Biblije najmanje 2200 godina

ja tvrdim da Biblija sadrzi neke nelogicnosti i stvari koje nisu u skladu sa naukom, ali isto tvrdim da te greske nisu od Boga

ako ti tvrdis da je Isusova glavna misija bila da najavi Muhameda i da je Muhamed glavna tema i licnost Isusovog Indzila, onda bi trebalo jos jednom sve dobro da proucis

postoji toliko zapisanih Isusovih reci, zapisanih reci apostola, pa cak i njihovih ucenika i niko, nigde ne spominje nikakvog Ahmeda ili Muhameda, sto je prilicno cudno ako znamo da je Muhamed ta dobra vest koja je trebala da se siri

Muhamed jeste bio narcisoidan, ali da je preterao, izjednacio bi sebe sa Bogom... i ovako muslimani kuranisti optuzuju vas sunite da licnost Muhameda podigli skoro do bozanstva... a sije su tek prica za sebe, jer oni imaju i Alija

no da se vratim na Muhameda, zar nije on sam govorio Jevrejima da se njegovo ime nalazi u Tori i da zato treba da ga prihvate? medjutim posto su Jevreji poznavali svoje spise i znali su da Muhamed ne govori istinu, nisu ga prihvatili za proroka...

pa su onda i pocele optuzbe da su zli Jevreji i hriscani menjali Boziju objavu... to je jedino logicno sto je Muhamed mogao da se seti u tom trenutku

ja tvrdim da Biblija sadrzi neke nelogicnosti i stvari koje nisu u skladu sa naukom, ali isto tvrdim da te greske nisu od Boga
Naravo da nisu od Boga, nego od- čovjeka, a ko je čovjek da u svetu knjigu ubacuje svoje riječi koje sadrže greške?

ako ti tvrdis da je Isusova glavna misija bila da najavi Muhameda

Nisam to nigdje rekao.

postoji toliko zapisanih Isusovih reci, zapisanih reci apostola, pa cak i njihovih ucenika i niko, nigde ne spominje nikakvog Ahmeda ili Muhameda, sto je prilicno cudno ako znamo da je Muhamed ta dobra vest koja je trebala da se siri

Dobrih vijesti je više od 1, dobra vijest je i kada Uzvišeni obavještava muslimane o Džennetu :)

no da se vratim na Muhameda, zar nije on sam govorio Jevrejima da se njegovo ime nalazi u Tori i da zato treba da ga prihvate? medjutim posto su Jevreji poznavali svoje spise i znali su da Muhamed ne govori istinu, nisu ga prihvatili za proroka...

Poslednja izmena:
Naravo da nisu od Boga, nego od- čovjeka, a ko je čovjek da u svetu knjigu ubacuje svoje riječi koje sadrže greške?

pa normalno, kad su Bibliju pisali ljudi, proroci, a oni kao i svaki ljudi grese... masis poentu i svrhu Biblije

bitno je sta je od Boga proreceno u Starom Zavetu i sta je ispunjeno kroz Novi Zavet koji je takodje obecan u Starom Zavetu...

ako ti ocekujes da Biblija bude neka naucna knjiga ili skolski udzbenik, onda ne shvatas poentu svete knjige... drugo je sto vi ne zelite nama, ali cak ni sebi da priznate da i Kuran ima svoje greske i mane... svakakvih opravdanja i odgovora sam se naslusao i nacitao za Kuran, ali nijedan nije bio iskren, jer iskrenost ne odgovara u tom slucaju

uostalom neki ucenjaci kazu da je cak greska nazivati Kuran svetom knjigom i da ste to preuzeli od hriscana

Nisam to nigdje rekao.

pa zar nisi rekao da je Muhamed ta dobra vest, taj Indzil?

Dobrih vijesti je više od 1, dobra vijest je i kada Uzvišeni obavještava muslimane o Džennetu

ja sam i naveo dve dobre vesti: jednu je sirio Isus, drugu Njegovi apostoli koje je on zaduzio za to... i nigde se ne spominje nikakav novi poslanik, cak ni usput

uostalom sta ce novi poslanik? ako si citao Stari Zavet znas da su u njemu spominje najvise dolazak Mesije, odnosno Mesija je glavna licnost koju starozavetni proroci spominju... Mesija je dosao, ispunio je ulogu napacenog Mesije (Messiah ben Yosef), pri ponovnom dolasku ispunice ulogu kraljevskog Messije (Messiah ben David)... dobili smo obecanje, obecanje je ispunjeno i sta ce sad tu novi prorok meni nije jasno... pogotovo prorok koji je samo ponovio ono sto je Isus rekao

sto se tice video koji si stavio, mene za pocetak interesuje sta znaci to 'samaricanski Jevrejin', zasto za ovog coveka ne zna google, zasto ovaj covek lici na tipicnog Arapina i zasto mu je arapski maternji? gde to u Tori se spominje prorocki znak na ramenima?

mislim, ako ti smatras nekim valjanim dokazom tako sto ces poronaci nekog starca koji je odmah proglasen nekim vrhovnim svestenikom neke grupice ljudi od 10ak clanova (pod uslovom da ta grupica zaista postoji), onda ti svaka cast

mogu i ja tebi dati ime coveka koji je bio islamski ucenjak i koji je posle vise godina istrazivanja napustio Islam jer je zakljucio da Muhamed nije ni postojao... hoce ti to znaciti nesto?

ako je ono sto starac kaze tacno, zasto onda Jevreji nisu prihvatili Muhameda, nego su ratovali sa njim? ne moze neki starac biti u pravu, a svi ostali lazovi

:hahaha:

Ono kao svi Jevreji znaju da je Muhamed zadnji prorok jednog boga , pa pored i najvećeg jevrejskog rabina oni i dalje neće da ga priznaju.

Baš su zli ti Jevreji kad pored zdravih očiju neće da vide da je Muhamed prorokovan u Bibliji , a sve lepo piše crno na belo.:hahaha:

Kako neko u 21.veku može biti dovoljno glup da poveruje u religiju koja svoje egzistiranje i svoju ponetu gradi na negiranju drugih vera i bogova??

Mislim to je osnovni postulat monoteizama , ali posle iste priče kod Jevreja i Hrišćana da "ZADNJI PROROK" dođe iz Arabije i kaže da osim ne što nema drugih bogova posle Alaha nego nema ni više ni proroka jednog boga jer je Muhamed(ja) zadnji.

Jel može neko da zamisli situaciju da se drzne neki tamo lik i kaže da je prorok , i onda su svojim svetim spisima piše o Isusu,Muhamedu,..i da su oni samo bili predhodni proroci dok evo ovaqj novi je onaj pravi , i onda se tim spisima ode na blsiki istok ili u Z(Sj)enicu i sve to lepo propoveda među muslimanima?!
Pa ne verujem da bi ga ponudili bozom i baklavom već bi ga malo skraitli za glavu.

E sad kako to onda da muslimani sebi daju zapravo da propovedaju među hrišćanima tj.islam podrazumeva propovedanje među hrišćanima uz naravno i osvajanje , ali odmah bi se našli pod udarom islamofobije kad bi neko rekao da ne smeju to raditi jer prosto oni sami neće da neko propaveda drugu veru osim islama , a i smrt je kazna za odbacivanje islama.

Islam je jedna zla ideologija , ne zato što je gora od hrišćanstva i drugih religija već zato što prosto pripada srednjem veku i nigde više , i zato ne čudi ovoliki islamski fašizam jer islam u 21.veku može samo to ponuditi i ništa više.

pa normalno, kad su Bibliju pisali ljudi, proroci, a oni kao i svaki ljudi grese...
Pa Bog dozvoljava da mu u knjizi ima grešaka?

uostalom neki ucenjaci kazu da je cak greska nazivati Kuran svetom knjigom i da ste to preuzeli od hriscana

mogu i ja tebi dati ime coveka koji je bio islamski ucenjak i koji je posle vise godina istrazivanja napustio Islam jer je zakljucio da Muhamed nije ni postojao... hoce ti to znaciti nesto?
Ne meni.

Pa Bog dozvoljava da mu u knjizi ima grešaka?

to nije neka Bozija knjiga, vec skup spisa proroka kojima se Bog obratio, koji nisu oduvek bili deo knjige

al opet ponavljam da masis poentu Biblije... Biblija nije nikakva naucna knjiga ili studentski udzbenik... ako vi to verujete za Kuran, onda odbacite sve ostale knjige i ucenja i u skolama forsirajte samo Kuran, kad on sadrzi svu istinu sveta

Pa rekoh li ja Sveti Kur'an ili Kur'an ?

da, jesi indirektno u prethodnom postu

javi se prijatelju kad se dogovoris sa sobom sta je dobra vest koju je Isus propovedao

Psalam 91,3 On ce te izbaviti iz zamke pticareve, i od ljutoga pomora;

Psalam 91,4 Perjem svojim osjenice te, i pod krilima njegovijem zakloniceš se; istina je njegova štit i ograda.
Psalam 91,5 Neceš se bojati strahote nocne, strijele, koja leti danju,
Psalam 91,6 Pomora, koji ide po mraku, bolesti, koja u podne mori.
Psalam 91,7 Pašce pored tebe tisuca i deset tisuca s desne strane tebi, a tebe se nece dotaci.
Psalam 91,8 Samo ceš gledati ocima svojima, i vidjeceš platu bezbožnicima.
Psalam 91,10 Nece te zlo zadesiti, i udarac nece dosegnuti do kolibe tvoje.
Psalam 91,11 Jer andelima svojim zapovijeda za tebe da te cuvaju po svijem putovima tvojim.
Psalam 91,12 Na ruke ce te uzeti da gdje ne zapneš za kamen nogom svojom.
Psalam 91,13 Na lava i na aspidu nastupaćeš i gazićeš lavića i zmaja.
Psalam 91,14 "Kad me ljubi, izbavicu ga; zaklonicu ga, kad je poznao ime moje.
Psalam 91,15 Zazvace me, i uslišicu ga; s njim cu biti u nevolji, izbavicu ga i proslavicu ga.

o ovome smo vec raspravljali pre koliko se secam... ako su neki muslimani sa Answeringa ovaj Psalam povezali sa Isusom, to ne znaci automatski da je to istina

stara jevrejska tradicija kaze da postoje dvoje Mesija: Mesija sin Josifov i Mesija sin Davidov... prvo ce doci sin Josifov u vreme kada Jevreji jos nece biti dostojni dolaska sina Davidovog... Josifov sin ce doci obavljati neke mesijanske funkcije, govoriti svom narodu kako da zasluzi sina Davidovog i potom ce umreti od neprijateljske ruke... kasnije ce doci sin Davidov i doneti blagostanje na Zemlji

zanimljivo da se ovo vidjenje gotovo u potpunosti poklapa sa hriscanskim vidjenjem Isusa, ali mi to ne vidimo kao dvoje razlicitih Mesije, vec kao dva dolaska istog Mesije

takodje je zanimljivo sto se Isusov ovozemaljski otac zvao Josif i da je Isus pre smrti propovedao o dolasku Carstva i potom stradao kao Sin Coveciji i time ispunio ulogu prvog Mesije... sad treba da dodje kao potomak cara Davida koji ce da vlada sa titulom Sina Bozijeg i time ispuni svrhu drugog Mesije

Zato što je taj čovjek iz Palestine, a Google zna za njega.. Mada mi čudno kad prije zaboravi na njih kada se kao jedna od ,,grešaka'' u Kur'anu u prvom postu pominje Samarićanin iako Kur'an ne govori o njemu ?
http://blogs.reuters.com/faithworld/...bank-mountain/

ne samo da je iz Palestine, vec ima i tipicno arapsko ime i prezime... a uz to ako je istina to sto kaze za Muhameda, zasto onda nije rpesao na Islam?

ni meni ne znaci nista sto ovaj starac prica... daj mi dokaz da je istina to sto kaze

to nije neka Bozija knjiga, vec skup spisa proroka kojima se Bog obratio, koji nisu oduvek bili deo knjige

al opet ponavljam da masis poentu Biblije... Biblija nije nikakva naucna knjiga ili studentski udzbenik... ako vi to verujete za Kuran, onda odbacite sve ostale knjige i ucenja i u skolama forsirajte samo Kuran, kad on sadrzi svu istinu sveta
Nisam ni rekao da je niti to od nje očekujem , kao ni od Kur'ana. Ali ako ti knjiga sadrži greške, i još ljudi ubacuju knjige (koje oni pišu, sa greškama) u Bibliju kako im je ćef onda to baš i nije sveta knjiga...

da, jesi indirektno u prethodnom postu

Pa jesam li rekao Sveti Kur'an ili da je sveta knjiga?

zanimljivo da se ovo vidjenje gotovo u potpunosti poklapa sa hriscanskim vidjenjem Isusa, ali mi to ne vidimo kao dvoje razlicitih Mesije, vec kao dva dolaska istog Mesije

Ovaj drugi Mesija je onaj sa oružjem jel tako? Zar ne reče ti da ako je Muhamed Božiji poslanik ne treba mu vojska, okle sada Isusu vojska? Dupli standardi?

takodje je zanimljivo sto se Isusov ovozemaljski otac zvao Josif i da je Isus pre smrti propovedao o dolasku Carstva i potom stradao kao Sin Coveciji i time ispunio ulogu prvog Mesije..
Samo se ti nadaj da će ti Isus ponijeti grijehe...

ni meni ne znaci nista sto ovaj starac prica... daj mi dokaz da je istina to sto kaze

Pa bi im glavni učenjak lagao? Nema motiva da laže, a što nije prešao na Islam, ne znam...

Nisam ni rekao da je niti to od nje očekujem , kao ni od Kur'ana. Ali ako ti knjiga sadrži greške, i još ljudi ubacuju knjige (koje oni pišu, sa greškama) u Bibliju kako im je ćef onda to baš i nije sveta knjiga...

ne knjige za koje im je cef, vec prorocke knjige ili spise, posto su Jevreji pre koristili spise, a ne knjige kao danas... proroci su proroci, jer su pisali prorocanstva, a kako znamo da su ta prorocanstva od Boga? pa zato sto su ispunjena

pogledaj koliko Kuran sadrzi prorocanstva, ni izbliza koliko Biblija

Pa jesam li rekao Sveti Kur'an ili da je sveta knjiga?

a koji je naziv za tvoju svetu knjigu? zasto svoju knjigu zoves svetom?

Ovaj drugi Mesija je onaj sa oružjem jel tako? Zar ne reče ti da ako je Muhamed Božiji poslanik ne treba mu vojska, okle sada Isusu vojska? Dupli standardi?

ja nisam ni rekao da je Isus imao vojsku... to je upravo i problem, zato sto su Jevreji zamislili svog Mesiju kao nekog vojskovodju koji ce doci, dici vojsku i poraziti njihove neprijatelje... zato im je Isus bio neprihvatljiv, jer je bio blag i protiv rata

zato sam i rekao da se vidjenje jevrejskih Mesija i Isusa skoro u potpunosti poklapa, osim toga da ce stradati u bitci

Samo se ti nadaj da će ti Isus ponijeti grijehe...

a zasto se ne bi nadao? pa to je glavna poruka Jevandjelja... Isus je umro zbog grehova svih nas, al ce se zrtva uvaziti samo za one koju je prihvate

uostalom postoje jaki dokazi o umesanosti Boga u Isusovoj zrtvi

Pa bi im glavni učenjak lagao? Nema motiva da laže, a što nije prešao na Islam, ne znam...

ciji glavni ucenjak? kao prvo, Samaricanski Jevreji ne postoje, to je kao kad bi rekao hriscanski musliman ili muslimanski hriscanin... postoje Samaricani kojih je tek nekoliko stotina, a ako konkretno pricamo o palestinskim Samaricanima, govorimo o jos dosta manjem broju ljudi

i otkud ti znas da nema motiva da laze?

e vidis i to mi je zanimljivo... toliko proglasenih Mesija i pre i posle Isusa, a Islam prihvata bas Isusa... pitam se zasto

sve mislim da je Muhamed video da od svih samoproklamovanih mesija, Isus ima ubedljivo najvise pristalica, mnogo vise nego csvi ostali zajedno

Muhamed je u svim tim ljudima video potencijalne nove muslimane, pa je zato i on Isusa kao najuspesnijeg kandidata proglasio Mesijom, misleci da ce time najvise hriscane privuci Islamu

e vidis i to mi je zanimljivo... toliko proglasenih Mesija i pre i posle Isusa, a Islam prihvata bas Isusa... pitam se zasto

sve mislim da je Muhamed video da od svih samoproklamovanih mesija, Isus ima ubedljivo najvise pristalica, mnogo vise nego csvi ostali zajedno

Muhamed je u svim tim ljudima video potencijalne nove muslimane, pa je zato i on Isusa kao najuspesnijeg kandidata proglasio Mesijom, misleci da ce time najvise hriscane privuci Islamu

Pa islam se zasniva na toj doktrini privlačenja hrišćana zadnjem proroku , otuda i dolazi tzv.čuvena "islamska verska tolerancija" spram hrišćana i jevreja , jer oni su već muslimani samo trebaju početi klanjati i reći da je Muhamed zadnji božji prorok , a do tada će ih "poštovati" dok ne "shvate suštinu" tako što će ih osvojiti.

ne knjige za koje im je cef, vec prorocke knjige ili spise, posto su Jevreji pre koristili spise, a ne knjige kao danas... proroci su proroci, jer su pisali prorocanstva, a kako znamo da su ta prorocanstva od Boga? pa zato sto su ispunjena

http://infidels.org/library/modern/farrell_till/prophecy.html

a koji je naziv za tvoju svetu knjigu? zasto svoju knjigu zoves svetom?

Kur'an, Al-Furkan, Az-Zikr, An Nur... Ima ih više (naziva), mada ne vidim poentu pitanja? Zato što je u njemu upustvo kako da postignemo ono što želimo (Raj,Spasenje, kako god nazivaš taj cilj :) ),jer je Riječ od Boga...

ja nisam ni rekao da je Isus imao vojsku... to je upravo i problem, zato sto su Jevreji zamislili svog Mesiju kao nekog vojskovodju koji ce doci, dici vojsku i poraziti njihove neprijatelje... zato im je Isus bio neprihvatljiv, jer je bio blag i protiv rata
A što su mislili kada ne treba?
Hoćeš li da kažeš da je rat uvijek pogrešan? Ako je tako onda si ti pametniji i od Mojsija i od Davida jer su svi oni ratovali...

zato sam i rekao da se vidjenje jevrejskih Mesija i Isusa skoro u potpunosti poklapa, osim toga da ce stradati u bitci

Cek, kaze da ce stradati u bitci a ne strada u istoj? Ti reče da je Biblija sveta jer su u njoj proročanstva koja su ispunjena ? :P

a zasto se ne bi nadao? pa to je glavna poruka Jevandjelja... Isus je umro zbog grehova svih nas, al ce se zrtva uvaziti samo za one koju je prihvate

Luka 13,25 Je li se jedanput digao domaćin i zatvorio vrata, tada ćete stajati vani, kucati na vrata i zvati: Gospodine, otvori nam! A on će vam odgovoriti: Ne znam vas, odakle ste.
Luka 13,26 Tada ćete odgovoriti: Ali mi smo s tobom jeli i pili; po ulicama našim ti si učio.
Luka 13,27 A on će reći: "Kažem vam, ne znam, odakle ste. Odstupite od mene svi, koji činite nepravdu!

Luka 13,28 Ondje će biti jauk i škrgut zuba, kad vidite Abrahama, Izaka i Jakova i sve proroke u kraljevstvu Božjemu, dok ste vi istjerani van.

Kada Lukman reče sinu svome, savjetujući ga: ”O sinko moj, ne smatraj druge Allahu ravnim, mnogoboštvo je, zaista, velika nepravda. (Lukman 13)”

i otkud ti znas da nema motiva da laze?

Živi u Izraelu, nema motiva da laže jer nema potrebe da se ulizuje muslimanima...

muslimani takodje optuzuju apostola Pavla kao glavnog krivotvorca Isusovih ucenja, a opet su muslimani prihvatili Pavlovo vidjenje Sotone i obicaj da zena pokriva maramom glavu... ludilo :D
z:poz:
virgin-mary-icon.jpg

i sta? ti zalepis neku tekstcinu sa ateistickog sajta i ja sad sve to treba da citam?

Kur'an, Al-Furkan, Az-Zikr, An Nur... Ima ih više (naziva), mada ne vidim poentu pitanja? Zato što je u njemu upustvo kako da postignemo ono što želimo (Raj,Spasenje, kako god nazivaš taj cilj ),jer je Riječ od Boga...

zasto nazivas Kuran svojom svetom knjigom, kad ga Muhamed nije tako zvao?

A što su mislili kada ne treba?
Hoćeš li da kažeš da je rat uvijek pogrešan? Ako je tako onda si ti pametniji i od Mojsija i od Davida jer su svi oni ratovali...

ko je rekao da je pogresan? Isus, Mesija, je svetlo i blagoslov svim narodima, kako kaze i Stari Zavet... onda verovati da ce isti taj Mesija ubijati pripadnike drugih naroda, da bi odbranio jedan narod je potpuno nelogicno

govorim s Isusove perspektive

Cek, kaze da ce stradati u bitci a ne strada u istoj? Ti reče da je Biblija sveta jer su u njoj proročanstva koja su ispunjena ?

ja sam rekao da je to stara jevrejska tradicija i verovanje, koje se skoro u potpunosti poklapa sa hriscanskim verovanjem, osim dela gde Mesija strada u ratu

Luka 13,25 Je li se jedanput digao domaćin i zatvorio vrata, tada ćete stajati vani, kucati na vrata i zvati: Gospodine, otvori nam! A on će vam odgovoriti: Ne znam vas, odakle ste.
Luka 13,26 Tada ćete odgovoriti: Ali mi smo s tobom jeli i pili; po ulicama našim ti si učio.
Luka 13,27 A on će reći: "Kažem vam, ne znam, odakle ste. Odstupite od mene svi, koji činite nepravdu!
Luka 13,28 Ondje će biti jauk i škrgut zuba, kad vidite Abrahama, Izaka i Jakova i sve proroke u kraljevstvu Božjemu, dok ste vi istjerani van.

znaci Isus ce odlucivati ko ce uci u Carstvo Bozije, znaci Isusa ce zvati 'Gospodom, a on ce se odazivati? zasto Isus sebe nije ubrojio medju nabrojane proroke?

kako ovo uopste ide tebi u prilog?

Živi u Izraelu, nema motiva da laže jer nema potrebe da se ulizuje muslimanima...

koliko se secam rekao si da je iz Palestine... kako znas da nema koristi? mozda neki novac, polozaj ili zastita, jer su ugrozena kao verska i nacionalna grupa?

ova slika ide samo meni u prilog, jer je prvi apostol Pavle spominjao maramu preko zenske glave kao obavezu, barem u crkvi

isto vazi i za Sotonu... pitaj rabina sta je Sotona u Judaizmu i reci ce ti da je Sotona samo jedan od Bozijih andjela kojem je zadatak da podmece prepreke ljudima i testira ih, kako bi ojacao njihovu veru

apostol Pavle je prvi u svojim poslanicama pisao o Sotoni kao o glavnom negativcu i izvoru zla i isto vidjenje za Sotonu je Islam prisvojio

zato ovi islamisti seku glave Jezidima, jer i oni imaju slicno vidjenje Sotone kao i Jevreji, pa ih ovi 'dobri' ljudi smatraju zlim obozavaocima djavola koje treba pobiti

i sta? ti zalepis neku tekstcinu sa ateistickog sajta i ja sad sve to treba da citam?

Kako hoćeš :D

zasto nazivas Kuran svojom svetom knjigom, kad ga Muhamed nije tako zvao?

Allah's Messenger (ﷺ) invoked evil upon the clans saying, "Allah, the Revealer of the Holy Book (i.e. the Qur'an), the Quick Taker of the accounts! Please defeat the clans. O Allah! Defeat them and shake them."
http://sunnah.com/bukhari/64/159

ko je rekao da je pogresan? Isus, Mesija, je svetlo i blagoslov svim narodima, kako kaze i Stari Zavet... onda verovati da ce isti taj Mesija ubijati pripadnike drugih naroda, da bi odbranio jedan narod je potpuno nelogicno
Kada smo pričali prije o Muhamedu uporno si pominjao da mu kao Božijem poslaniku nije potrebna vojska ;)

ja sam rekao da je to stara jevrejska tradicija i verovanje, koje se skoro u potpunosti poklapa sa hriscanskim verovanjem, osim dela gde Mesija strada u ratu
A što se to ne poklapa? Lažno proročantstvo?

znaci Isus ce odlucivati ko ce uci u Carstvo Bozije, znaci Isusa ce zvati 'Gospodom, a on ce se odazivati? zasto Isus sebe nije ubrojio medju nabrojane proroke?
Tražiće da se Isus zauzme za njih, al se on neće zauzeti ;)

koliko se secam rekao si da je iz Palestine... kako znas da nema koristi? mozda neki novac, polozaj ili zastita, jer su ugrozena kao verska i nacionalna grupa?
Iz Palestine je ali sada živi u Izraelu, na njihovoj svetoj planini... Jes, jevreji baš vole muslimane i daće mu pare za to :P

ova slika ide samo meni u prilog, jer je prvi apostol Pavle spominjao maramu preko zenske glave kao obavezu, barem u crkvi
Ko je on da kaže nešto Isusovoj majci koja je istom puno bliža?

apostol Pavle je prvi u svojim poslanicama pisao o Sotoni kao o glavnom negativcu i izvoru zla i isto vidjenje za Sotonu je Islam prisvojio
Znači da očeš da kažeš da imamo istog đavola, a da taj đavo nije pravi i da ga je izmislio Pavle ? :P

Kada smo pricali prije o Muhamedu uporno si pominjao da mu kao Božijem poslaniku nije potrebna vojska ;)

pa zato sto se Islam sirio macem... priznaj sam, dal bi Islam bio danas ovako uspesna i rasprostranjena religija da se u samim svojim pocecima nije napredovao i sirio se ratom?

znaci Bog nije bio u stanju da drugacije siri svoju veru, nego kroz coveka sa oruzjem u ruci

uz to, sam Muhamed je prvo pokusao da bude mucenik poput Isusa, da u Meki siri i propoveda veru kroz svoja ucenja i mudrosti... medjutim, kad je video da ne ide tako kako je ocekivao, onda se okrenuo ka vojsci i oruzju

sta ces, jedan je Isus :)

A što se to ne poklapa? Lažno prorocantstvo?

nisam ja nigde rekao da je to prorocanstvo... vec staro verovanje i tradicija koja je formirana na osnovu nekih prorocanstava iz Starog Zaveta i oralne Tore, koje je dosta slicno hriscanskom vidjenju Isusa

Tražice da se Isus zauzme za njih, al se on nece zauzeti

Isus kao Gospod? Cuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.

Iz Palestine je ali sada živi u Izraelu, na njihovoj svetoj planini... Jes, jevreji baš vole muslimane i dace mu pare za to

a ko je spomenuo da ga Jevreji placaju? zasto bi ga Jevreji placali da govori okolo kako je Muhamed prorok?

ista situacija je bila i kad je saudijski kralj placao onog naucnika, lekara ili sta je vec, da ide po svetu i govori kako je Kuran pun naucnih cuda (konkretno embriologija), a covek do danasnjeg dana ostao ateista

ako je sve to tacno sto je rekao i ako veruje u to, zasto onda ni on nije presao na Islam? nema smisla

i kako ti znas na koga se to odnosi?

Ko je on da kaže nešto Isusovoj majci koja je istom puno bliža?

a gde pise da je on bilo sta govorio Isusovoj majci? Marija je bila pravi primer postene, cestite i verne zene... Bog ju je sa razlogom izabrao za misiju

Pavle je konkretno pisao zenama iz Korinta da treba da se mole pokrivene glave, ocigledno jer zene u Korintu nisu znale za taj obicaj

Znaci da oceš da kažeš da imamo istog davola, a da taj davo nije pravi i da ga je izmislio Pavle ?

pazi, ja nemam problem da verujem u ono sto je Pavle verovao, jer je i Pavle bio hriscanin

ja sam rekao da danasnji rabini ne vide Sotonu kao nekog nezavisnog negativca, vec kao andjela koji je pod Bozijom komandom, ciji je zadatak da postavlja prepreke vernicima i da testira njihovu veru

a poslanice apostola Pavla, su najstariji spisi za koje znamo gde je Sotona prikazan izrazito kao negativac

i kad razmislim malo bolje, nije samo to u pitanju... na primer, vi muslimani verujete da samo ko je pravi musliman ce se spasiti i zavrsiti u Raju... isto je propovedao i apostol Pavle da samo oni koji prihvate Jevandjelje ce se spasiti

takodje i sirenje vere medju ostalim narodima je zapoceo apostol Pavle, cime je Hriscanstvo postalo prva univerzalna religija koja se sirila medju svim ljudima bez obzira na drzavu, naciju, poreklo, jezik i kulturu... nekoliko vekova kasnije, Muhamed cini isto sa Islamom

zapravo kad pogledas, neke od najosnovnijih stvari iz Islama kao da su preslikane iz Pavlovih poslanica

Prema istom istraživanju, 1970. godine u svijetu je bilo oko 577 milijuna muslimana te su činili 15,6 posto svjetske populacije, 2010. godine oko 1,552 milijarde što je činilo 22,5 posto stanovnika, dok se očekuje rast na 1,827 milijardi što je 23,9 posto ukupne svjetske populacije te ujedno i najveći rast brojnosti jedne populacije u svijetu. e sad ti nama objasni kako se ovo dogodilo,bez Muhameda

Back