Kontradikcije u Kuranu

Pricaj ti sta hoces druskane, ali onaj musliman koji ne juri okolo "nevernike" - nije pravi musliman i protivi se i kuranu i Muhamedu, a onaj koji to radi - pa on je prosto terorista i poremeceni zlikovac. Neka gospoda muslimani biraju u koji ce folder.

....Knjiga je davno pisana odn. "spustena sa neba"...zar ne? sta podrazumevaju pod nevernikom?prvo moras sa tim da rascistis...prvog posta o kontradikcijama recimo sto se tice...o ona dva dana "viska" kada govori o stvaranju zemlje i neba ,tu spominje nevernike i da ce se vezati nevernici za to itd itd....lepo opisuje i da dani dati nisu zemaljski dani vec imaju oko hiljadu godina itd itd ....moze da se radi i o prestupnim godinama itd itd ..neverovatno je koliko je genijalno to delo ili nazovi to kako god hoces....imaj u vidu da se tada skroz drugacije zivelo...jaaaako puno ljudi davno, davno, davno.....dakle taj ko pise zna da ce da se masa okomi na ta dva dana viska...govori o nevernicima, a na drugom mestu objasnjava o tim danima i to da se teze to poveze....neverovatno....kratko receno tema je o tome i trebala da bude, a ne o bogu i religiji vec o ta dva dana viska koje mnogi prebacuju Kuranu.... ko ima strpljena neka cita i odgovori......."klanjanja" i smesni komentari me ne interesuju zaista :-) radi se o necem jezivom.....ali zaista jezivom....jos jednom se seti kada je sve to uradjeno!!! a jos uvek traze "rupe" u delu!!!

....ne znam koliko ljudi zna o cemu se tu radi...ali jezivo je.......jezivo je....jezivo je....jos dan danas svaka rec, svaki znak, sve sve i ama bas sve se analizira....sve se podudara, sve se podudara........jedna strana dolazi do toga tek sada, druga je znala sve to..kako? putevi se ukrstaju na dva skroz razlicita nacina...to je neverovatno....ne govorim o religiji niti o bogu..jednostavno to je neverovatno.....

Nebo i zemlju je Allah stvorio za sest dana po suri 7:54, 10:3, 11:7 i 25:59
Ali osam dana po Suri 41:9-12 !!!

Zlo sto napada covjeka je gledano da je od Allaha (Sura 4:7, od nas samih (Sura 4:79) i od Sotone (Surah 38:41) !!

U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina.

Kazna za preljub je bicevanje 100 puta za oba spola u Suri 24:2, dok je kontradikcija u Suri 4:15-6, tj. dozivotna robija zene a nikakva kazna za muskarca!!!
Sto je sada tocno????

Sotona je onaj koji zavodi i vodi ljude u Suri 4:119-120, a Allah to cini u Suri 16.93.

Sura 2:256 tvrdi nesto drugo nego Sura 8:38-39, koja naredjuje muslimanima da se bore dok sve ostale vjere osim islama nisu unistene. Slicno, Sura 45:14 govori Muslimanima da oproste nevjernicima dok Sura 9:29 naredjuje da se protiv njih bore.

...zaista puno vremena treba da se o ovome diskutuje...zanimljivo je da je samo zemlju stvorio za dva dana!! posle je doradjivao sve ......na kraju imamo ta dva dana "viska".....ona su objasnjenja u drugom delu Kurana...bas tu gde se javljaju dva dana viska govori o nevernicima...o onima koji sumnjaju...

...zaista puno vremena treba da se o ovome diskutuje...zanimljivo je da je samo zemlju stvorio za dva dana!! posle je doradjivao sve ......na kraju imamo ta dva dana "viska".....ona su objasnjenja u drugom delu Kurana...bas tu gde se javljaju dva dana viska govori o nevernicima...o onima koji sumnjaju...

..zemlju je posle doradjivao....nebo, oblikovanje neba....sve je to trajalo............da li jos traje? koliko ce dana biti na kraju ukupno..........ko je taj sto sumnja zbog ta dva dana? ko to trazi "greske", pre nego sto savlada abecedu :-))

ono sto ne razumem su muslimanke koje podrzavaju kuran. kapiram zasto ga muskarci podrzavaju, oni su prema kuranu u svakom pogledu u prednosti. samim svojim rodjenjem otvoreno postaju bogovi i gospodari svega. zena nema pravo glasa, postoji samo da bi sluzila nekome i da bi radjala, po mogucnosti musku decu. ukoliko ucini prekrsaj, kazna za zenu je mnogo veca, nego za muskarca, i najcesce je nasilna smrt. zena u islamu je potpuno ogranicena, u svakom pogledu. pa gde je tim zenama koje podrzavaju kuran pamet, ili im je u glavi nesto lepljivo, meko i sundjerasto, kada mogu to da podrzavaju? na stranu to sto kuran propagira nasilje nad nemuslimanima. sto cine sve da bi sirili svoju veru, pa je iz tog razloga muslimankam zabranjeno da se udaju za nemuslimane, dok je muslimanima dozvoljeno da se ozene nemuslimankama.
msm, sad cu doci do onoga - pa kada trpe, znaci i da zasluzuju sve sto im rade.

ono sto ne razumem su muslimanke koje podrzavaju kuran. kapiram zasto ga muskarci podrzavaju, oni su prema kuranu u svakom pogledu u prednosti. samim svojim rodjenjem otvoreno postaju bogovi i gospodari svega. zena nema pravo glasa, postoji samo da bi sluzila nekome i da bi radjala, po mogucnosti musku decu. ukoliko ucini prekrsaj, kazna za zenu je mnogo veca, nego za muskarca, i najcesce je nasilna smrt. zena u islamu je potpuno ogranicena, u svakom pogledu. pa gde je tim zenama koje podrzavaju kuran pamet, ili im je u glavi nesto lepljivo, meko i sundjerasto, kada mogu to da podrzavaju? na stranu to sto kuran propagira nasilje nad nemuslimanima. sto cine sve da bi sirili svoju veru, pa je iz tog razloga muslimankam zabranjeno da se udaju za nemuslimane, dok je muslimanima dozvoljeno da se ozene nemuslimankama.

Pa kad ne znaju za bolje. Kako neka zena iz Afganistana moze da zna da svuda u svetu zene imaju ista prava i isto 'vrede' kao i muskarci?

Volu zene da trpe. Bar malo. :cool:

Pa kad ne znaju za bolje. Kako neka zena iz Afganistana moze da zna da svuda u svetu zene imaju ista prava i isto 'vrede' kao i muskarci?

ne sve. pored tolikih sredstava komunikacije mnoge danas i vide i cuju da ne zavisi svuda u svetu zivot zene od hira muskarca. nekada imam osecaj da su svi oni slucajevi kasapljenja zene od strane muza, samo njegov hir ili su jednostavno neki od njih labilni, a znaju da nece biti kaznjeni. nisu ni svi takvi, ali u nekim sredinama je jezivo.
imala sma drugaricu muslimanku, koja je zivela u bg. njeni su bili prilicno opusteni po pitanju vere (da ne kazem skroz), ali se ona u 19-oj udala po svim njihovim obicajima, za tipa koji je tezio ka tim obicajima. i to zato sto je htela tako. moguce je da je to posledica zaljubljenosti. nemam vise kontakt sa njom.
nisu mi jasne uopste. eto ta moja bivsa drugarica mi nije bila jasna. ona nije morala.

Pobeže mi idolopoklonik crnog kamena. A baš sam želeo da mi objasni ...to klanjanje idolu u obliku kamena. A za idolopoklonika jedan zanimljiva ...

Sura 9:38...(At tawba)...

O vjernici, zašto ste neki oklijevali kada vam je bilo rečeno: "Krenite u borbu na Allahovu putu!", kao da ste za zemlju prikovani?* Zar vam je draži život na ovome svijetu od onoga svijeta? A uživanje na ovome svijetu, prema onome na onom svijetu, nije ništa.

ne sve. pored tolikih sredstava komunikacije mnoge danas i vide i cuju da ne zavisi svuda u svetu zivot zene od hira muskarca. nekada imam osecaj da su svi oni slucajevi kasapljenja zene od strane muza, samo njegov hir ili su jednostavno neki od njih labilni, a znaju da nece biti kaznjeni. nisu ni svi takvi, ali u nekim sredinama je jezivo.
imala sma drugaricu muslimanku, koja je zivela u bg. njeni su bili prilicno opusteni po pitanju vere (da ne kazem skroz), ali se ona u 19-oj udala po svim njihovim obicajima, za tipa koji je tezio ka tim obicajima. i to zato sto je htela tako. moguce je da je to posledica zaljubljenosti. nemam vise kontakt sa njom.
nisu mi jasne uopste. eto ta moja bivsa drugarica mi nije bila jasna. ona nije morala.

Zavisi od sredine u kojoj zive.
Tvoja drugarica sigurno nece ziveti kako zivi zene na bliskom istoku, jer izmedju ostalog ona zna da ukoliko pocne maltretiranje ima neko ko ce stati uz nju, dok su zene tamo prepustene na milost/nemilost muskaraca.
I da..... Sta mislis zasto je zenama strogo bilo(jos uvek je u nekim zemljama/krajevima) zabranjeno obrazovanje?

,,,ne razmisljaju zene u islamu na nacin prostitutke 21. veka.....u fazonu zivot je lep, muz mi je pijan, idem da trazim srecu.........i uzivanje.....nemaju svi rasturene brakove i decu koja placu kod nepoznatog coveka u maminoj kuci......dosta toga brkas..........

Mozda gresim, ali mi se cini da ovakav EPP nema ni u bibliji... :cool:

.....govori o licemerju i o nekim sledbenicima koji su se bojali postizanja toga o cemu pricaju da veruju.....ne treba zaboraviti da i medju muslimanima ima licemerja i onih koji samo sladkorecivo pricaju.....mnogi bogati bojali su se borbe i usredsredili na telesno uzivanje i pricu...takvi su ubijani....potrebno je da se obezbedi apsolutan broj hrabrih ljudi koji ce da se bore........

Zavisi od sredine u kojoj zive.
Tvoja drugarica sigurno nece ziveti kako zivi zene na bliskom istoku, jer izmedju ostalog ona zna da ukoliko pocne maltretiranje ima neko ko ce stati uz nju, dok su zene tamo prepustene na milost/nemilost muskaraca.
I da..... Sta mislis zasto je zenama strogo bilo(jos uvek je u nekim zemljama/krajevima) zabranjeno obrazovanje?

najverovatnije, jer je lakse vladati oni ko nista ne zna.

jerohinac:
Nije mi ovde zanimljivo kada mi nema Muhamedovih sledbenika.

da. bas sam se ponadala da ce mualima da mi objasni par stvari.

Back