Kontradikcije u Kuranu

Gospodar-Allah ponavlja se to na stotine puta u Kur'anu, i to je najvažnija stvar.
Čist monoteizam,jedan bog,jedan gospodar,jedan Allah.

Kako Allah kad se kaze da su Mojsije i Aron bili jevreji? Ako su bili jevreji onda je njihov Bog bio Jahve/Jehova,a ne Allah. A ako su egipatski carobnjaci pali na tle i povikali da vjeruju u Boga Mojsijevog i Aronovog,onda oni (carobnjaci) nisu mogli biti (prvi) muslimani u svom mnogobozackom narodu.
:dash:

Kuran u sukobu sa biologijom.

''In Surah 23:14, the embryo is said to be formed from a joining of the sperm with a clot of blood.
This incorrect view entirely ignores the equally important presence of the female ova (egg), and the process of fertilisation which occurs between the egg and the sperm.''

Dakle, u navedenoj suri stoji da se embrion formira pretvaranjem sperme u "clot of blood" (krvni ugrusak). Mi znamo da nije u pitanju ''clot of blood'' nego ZENSKO JAJASCE!

Po Kuranu kad se Isa (Isus) rodio on je vec pricao u kolijevci rekavsi pritom da ce umrijeti.
Medjutim, takodje po Kuranu, Isa nije umro, nego je uznet na nebo, a neko drugi je na krstu razapet umjesto njega.
Vidi ove dve sure:
Sura Merjem, ajet 33 "I nek je mir nada mnom na dan kad sam se rodio i na dan kad budem umro i na dan kad budem iz mrtvih ustao..."
Sura An-Nisa, ajet 157 "I zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ubili ni raspeli, vec im se samo pricinilo."

Ipak ti ne znaš šta pričaš...:D
Pročitaj Kuran da bi diskutovao o njemu,a ne nalazi na tamo nekim antiislamskim sajtovima ko zna kakve informacije.
Ti ni ne znaš sam iz Kurana nešto da citiraš nego tražiš na googlu "kontradiktornost Kurana"i onda to postuješ ovde...:dash:

U pravu si. Ali isto to ti (i tebi slicni) radite kada je u pitanju Biblija,pa rekoh da vam energiju usmjerim sa napadanja Biblije na odbranu Kurana. :mrgreen:

Inace,bio je u pitanju muslimanski sajt sa interesantnom temom. :mrgreen:

U pravu si. Ali isto to ti (i tebi slicni) radite kada je u pitanju Biblija,pa rekoh da vam energiju usmjerim sa napadanja Biblije na odbranu Kurana. :mrgreen:

Inace,bio je u pitanju muslimanski sajt sa interesantnom temom. :mrgreen:

Nije isto.I nije tačno.Bibliju sam pročitao,i još uvek je svakodnevno čitam.
Ono što smatram za "kontradiktorno"sam sam našao a ne tražeći na internetu :D

Još kad bi ti shvatio poantu..

Moguce. Al' hajd' objasni mi poentu ovog:

Pogledaj sto se desilo sa Noinim sinom po Kuranu, a kako stoji u Tori:

Kuran Sura Hud 11:42 - 45

42. I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i Nuh zovnu sina svoga koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!” -
43. a on reče: "Skloniće se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." - "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!” - reče Nuh, i val ih razdvoji, i on potopljen bi.
44. I bi rečeno: "O Zemljo, gutaj vodu svoju, a ti, o nebo, prestani!" I voda se povuče i ispuni se odredba, a lađa pristade na planini El-Džudi, i bi rečeno: "Daleko nek je narod nevjernički!"
45. A Nuh je bio zamolio Gospodara svoga i rekao: "Gospodaru moj, sin moj je čeljade moje, a obećanje Tvoje je zaista istinito i Ti si od mudrih najmudriji!”

a vidite sto stoji u Bibiliji:

Potop, Knjiga Postanka 7

(13) Onog dana uđe u korablju Noa i njegovi sinovi: Šem, Ham i Jafet, Noina žena i tri žene Noinih sinova s njima;
(14) oni, pa sve vrste životinja: stoka, gmizavci što po tlu gmižu, ptice i svakovrsna krilata stvorenja, (15) uđu u korablju s Noom; po dvoje od svih bića što u sebi imaju dah života. (16) Što uđe, sve bijaše par, mužjak i ženka od svih bća, kako je Bog naredio Noi. Onda Jahve zatvori za njim vrata. (17) Pljusak je na zemlju padao četrdeset dana; vode sveudilj rasle i korablju nosile: digla se visoko iznad zemlje. (18) Vode su nad zemljom bujale i visoko rasle, a korablja plovila površinom. (19) Vode su sve silnije navaljivale i rasle nad zemljom, tako te prekriše sva najviša brda pod nebom. (20) Petnaest lakata dizale se vode povrh potonulih brda. (21) Izgiboše sva bića što se po zemlji krću: ptice, stoka, zvijeri, svi gmizavci i svi ljudi. (22) Sve što u svojim nosnicama imaše dah života - sve što bijaše na kopnu - izgibe. (23) Istrijebi se svako biće s površja zemaljskog: čovjek, životinje, gmizavci i ptice nebeske, sve se izbrisa sa zemlje.
Samo Noa ostade i oni što bijahu s njim u korablji. (24) Stotinu pedeset dana vladahu vode zemljom.

Dakle, po Kuranu, Noa je izgubio jednog od tri sina, medjutim prema Tori, koju kako smo vidjeli islam priznaje, nije tako.
:dontunderstand:

Back