Kontradikcije u Kuranu

Ja onda ne znam sta su oni ljudi koji sebe deklarisu kao muslimani a uopste ne vjeruju da je Kuran tacan niti se pridrzavaju Kurana.Takvih ima prilican broj ovdje u Zenici.

Ne znaju nesrecnici ni oni sami sta su! A i kako ce da znaju kad imaju rodjaka pravoslavca, pradeda im slavio Svetog Nikolu, a roditelji im rekli da su muslimani. Kako da znaju?

A kad smo vec kod toga, pre no sto je pod pritiskom nas "nevaspitanih" napustio forum lepo je prepravio post u kome je napisao da je Muhamed gresio sto je isao u ratove.

Najveci probem kod "njih" je u tome sto im vera kontrolise apsolutno sve segmente zivota i propisuje ostre kazne za krsenje neke od normi koje u sustini i nemaju direktne veze sa verom . Jes' da sam pravoslavac ali nesto ne bi voleo da mi se popovi vode drzavu , ulaze u spavacu sobu i mere mi svaku izgovorenu rec iako su moji popovi su kud i kamo pitomiji od muslimanskih svestenika i ne prete secenjem glave i kamenovanjem

A kad smo vec kod toga, pre no sto je pod pritiskom nas "nevaspitanih" napustio forum lepo je prepravio post u kome je napisao da je Muhamed gresio sto je isao u ratove.

srecom svratio sam upravo jer sam znao da ce biti podlih pokusaja,i pokazao si koji si lazov i prevarant i muljator i svi vi zajedno ovdje vecina.Lazes kao pas,ja to nikada nisam ispravio niti napisao niti mogu napisati,ponosim se svojom vjerom i svojim Poslanikom koji mi je dostavio istinu,koji mi je dostavio ono sto je vjerovao i sam Isus,ako niste znali i sam Isus je padao na sedzu Bogu,klanjao,to stoji u Bibliji,i sam Isus je uzimao abdest,to takodje stoji u bibliji,bio je obrezan,nije pio alkohol,nije jeo svinjetinu...Sto znaci da ja vise volim i slijedim Isusa nego vi krscani.I zaista,10 puta vise volim Poslanika Isa a.s nego vi.A pogledajte u svoju Bibliju malo,za sve sto ste mislili uvrijediti islam kao npr visezenstvom,serijatskim kaznama i tome slicno ja sam vam naveo samo par primjera da je biblija cak rigoroznija,Kuranu nemate sta reci osim vrijedjati i srljati u propast.Mozete jos nesto tu lagati,necu biti dio ovog cirkusa,forum vam je cirkus,kao djecije igraliste,ovdje dolaze mnogi napaceni i nesretni tipovi i pisu svasta nebi li se osjetiili vise vazni,Necu biti dio toga,molim Allaha da me ucvrsti na istini,selam muslimanima,pozdrav dobronamjernim krscanima i ostalima.Vise necu svracati da se prepirem sa raznim budalama

srecom svratio sam upravo jer sam znao da ce biti podlih pokusaja,i pokazao si koji si lazov i prevarant i muljator i svi vi zajedno ovdje vecina.Lazes kao pas,ja to nikada nisam ispravio niti napisao niti mogu napisati,ponosim se svojom vjerom i svojim Poslanikom koji mi je dostavio istinu,koji mi je dostavio ono sto je vjerovao i sam Isus,ako niste znali i sam Isus je padao na sedzu Bogu,klanjao,to stoji u Bibliji,i sam Isus je uzimao abdest,to takodje stoji u bibliji,bio je obrezan,nije pio alkohol,nije jeo svinjetinu...Sto znaci da ja vise volim i slijedim Isusa nego vi krscani.I zaista,10 puta vise volim Poslanika Isa a.s nego vi.A pogledajte u svoju Bibliju malo,za sve sto ste mislili uvrijediti islam kao npr visezenstvom,serijatskim kaznama i tome slicno ja sam vam naveo samo par primjera da je biblija cak rigoroznija,Kuranu nemate sta reci osim vrijedjati i srljati u propast.Mozete jos nesto tu lagati,necu biti dio ovog cirkusa,forum vam je cirkus,kao djecije igraliste,ovdje dolaze mnogi napaceni i nesretni tipovi i pisu svasta nebi li se osjetiili vise vazni,Necu biti dio toga,molim Allaha da me ucvrsti na istini,selam muslimanima,pozdrav dobronamjernim krscanima i ostalima.Vise necu svracati da se prepirem sa raznim budalama

Zar vama kuran ne zabranjuje upotrebu alkohola ?

@mualima

Mene ne interesuju detalji poput tih da li je u kuranu opisan tacan proces ovoga ili onoga. To su nebitne stvari.

Odgovori mi na sustinu, jer je ona jedino bitna. Kako to da se molite bogu koji vas poziva na rat i nasilje, i kako to da postujete proroka (kao proroka vere) koji je i sam ZAPOCINJAO ratove?

Nisam zlonameran, jednostavno me interesuje.
Znam da vecinu vas neinteresuju detalji, ali nasa vjera je takva, sve u detalje ide....
Ali nije bitno, samo da ti odgovorim da ja nigdje ne vidim da Allah poziva nasilju, niti gdje vidim da je Muhammed, da je Allah zadovoljan njime, zapocinjao ratove, tako da je nesto sasvim normalno da slijedim takvu vjeru.
Muhammed s.a.v.s. nije osvajao tudje zemlje, koliko je meni poznato. Za vrijeme njegovog zivota, osvojio je samo Mekku, svoje rodno mjesto. Uceci historije Islama, nigdje nisam naisla na to da je Muhammed zapocinjao rat.
Ali vas grize to sto nam se naredjuje odbrana, nasa proslost je dokaz tome. Dozivjeli smo to svi i vidjeli svojim ocima. Nevolim u politiku, ali da se nismo branili, danas nas nebi bilo zivih nigdje.
Ono isto sto nevjernike zulja, jeste i to sto nasa vjera upravl;ja s nami i prema njoj usmjeravamo svoje zivote. NEvjernici takvo nesto nemaju i to im je glavni trn u oku.
Pa kao sto neko ovdje spomenu i spavacu sobu, to je dokaz za one koji razmisljaju koliko je ustvari nasa vjera, vjera pravde.
Nervira nevjernike to sto danasnji bosanski muslimani nisu ono sto su nekad bili. Ali to su sebi sami pripremili. Da nisu napravili ono sta su napravili, nebi ni bilo vako. Nemogu nikako da shvate da je Allahovu svijetlost nemoguce unistitio. dzabe samo vrijeme gube. Sto se vi vise borite protiv islama, sve vise muslimana ima. Jestel vi uopste normalni? Pa pogledajte samo ova tema kako je popuilarna. Jel vi razmisljate mozgom? Pa vi ovim sta radite, pozivate u islam. Niste ni svjesni sami sebe. NAjpopularnija tema, ova tema. Mislim da je popularnija i od onih sexualnih.
Niste svjesni da muslimana ima sve vise, upravo zbog toga sto ga vi reklamirate?
a sto se tice ajeta o borbi, rekla sam vec bezbroj puta da je tu rijec o borbi, a ne ratu. ako nerazlikuje niko od vas ta dva pojma. njegov cist problem.
samo da vam kazem jednu novu vjijest. Vec pet vasih clanova su primili Islam.
Allahu Ekber

od muslim - molim Allaha da me ucvrsti na istini,selam muslimanima,pozdrav dobronamjernim krscanima i ostalima.Vise necu svracati da se prepirem sa raznim budalama
Alejkumu selam.
Amin ja Rabb! O Allahu, o Ti koji upravljas i preokreces srca ljudi, ucvrsti nasa srca na istiini i uzmi dusu nasu onda kad si najzadovoljniji s nama.

Poslednja izmena:
Zar vama kuran ne zabranjuje upotrebu alkohola ?
Procitaj poruku bolje, pa ces sam vidjeti da ovo tvoje pitanje nema nikakvog mjesta. Ovo tvoje pitanje je dokaz da si citao kao robot bez ikakvog razmisljanja. Kao sto sam vec i rekla, bez razmisljanja komentarisete.
NEka je Allah zadovoljan i Isaom i Muhammedom. Mi volimo obojicu i postujemo obojicu. A ti i slicni tebi, ako trazite utjehu, onda je trazite razmisljanjem, a ne lupetanjem. vjerujte mi , sami sebe mucite. nami ni u dzep ni iz dzepa.
meni je prahnulo kad sam dobila p.p. vasih forumasa da su primili Islam. a vi samo naprijed.

Gde Jevreji govore ovo:
"Uzejr je - Allahov sin"???
meni koliko je poznato, ako ne grijesim, jevreji smatraju sve covjecanstvo bozijom dijecom. a sto se tice uzejra, to su jevreji tad govorili u vrijeme objave musau a.s. mada ta vijest nije dosla do vas, kao i jos mnogih drugih vijesti.
Medjutim, gledajuci na jevrejsko ucenje da smo mi ljudi, bozija dijeca, pa i zubejr je covjek, tako da tu nema u kur'anu nikakve lazi. NEgo jevreji su dat slagali jednu laz, a to je da je zubejr Boziji sin, a sad milion puta vise lazu da su svi ljudi bozija dijeca. Znaci samo se njihova laz umnozila.

Procitaj poruku bolje, pa ces sam vidjeti da ovo tvoje pitanje nema nikakvog mjesta. Ovo tvoje pitanje je dokaz da si citao kao robot bez ikakvog razmisljanja. Kao sto sam vec i rekla, bez razmisljanja komentarisete.
NEka je Allah zadovoljan i Isaom i Muhammedom. Mi volimo obojicu i postujemo obojicu. A ti i slicni tebi, ako trazite utjehu, onda je trazite razmisljanjem, a ne lupetanjem. vjerujte mi , sami sebe mucite. nami ni u dzep ni iz dzepa.
meni je prahnulo kad sam dobila p.p. vasih forumasa da su primili Islam. a vi samo naprijed.
Vidim da je pijenje sabajle mnogo rasirenije kod vas nego sto bi covek pomislio. A ako je neko zaista primio islam na osnovu tvoga pisanja i tvojih suvernika (a mislim da lazes ) onda je takvome zaista mesto medju vama .

meni koliko je poznato, ako ne grijesim, jevreji smatraju sve covjecanstvo bozijom dijecom. a sto se tice uzejra, to su jevreji tad govorili u vrijeme objave musau a.s. mada ta vijest nije dosla do vas, kao i jos mnogih drugih vijesti.
Medjutim, gledajuci na jevrejsko ucenje da smo mi ljudi, bozija dijeca, pa i zubejr je covjek, tako da tu nema u kur'anu nikakve lazi. NEgo jevreji su dat slagali jednu laz, a to je da je zubejr Boziji sin, a sad milion puta vise lazu da su svi ljudi bozija dijeca. Znaci samo se njihova laz umnozila.
Mualima,uz najbolju zelju da te razumem sta pricas i da shvatim tvoja objasnjenja ne ide,,,,,,zasto do besvesti dajete neka posredna objasnjenja?kad se kaze da smo svi bozija deca sigurna sam da i sama znas da se misli na Bozija stvorenja...
Kolega mi je nekoliko postova ranije objasnio povodom ovog pitanja da se radilo o raspravi izmedju Jevreja i hriscana i da su se Jevreji usprotivili hriscanima oko konstatacije da je Isus boziji sin zato sto je vaskrsnuo iz mrtvih.Da li mozda znas gde je ovo zabelezeno?
I pitanje za sve muslimane koji su raspolozeni da mi odogovore - s obzirom na cinjenicu da Kuran pretenduje da bude knjiga za sve lkude i sva vremena ne cini li vam se da postoji previse ajeta koji se odnose na jedno (prilicno daleko) vreme kada je Kuran i objavljivan?Sta mislite koliko od ukupnog broja muslimana (oko milijardu ih ima,cini mi se) je dovoljno mudro da shvati da se to ne odnosi na ovo vreme?Ako se recimo poziva na borbu protiv nevernika da se to odnosilo na vreme od pre 1400 godina a ne na 2000 i neku godinu?
Da li imate informacije kolikom broju muslimana su dostupna pojasnjenja Kurana?

vidis ja za svog pradjeda koji je se vratio Islamu nazivam covjekom visokog razumjevanja jer je shvatio zabludu svojih oceva.
I on mi je u ostavstinu dao sve najbolje karakteristike da bih se zvao covjekom, univerzalne ljudske vrline a u vjeri cist MONOTEIZAM. Ja to i vama nudim.
VI STO MI NUDITE JE MANJE OD TAGA . KAKO DA TO PRIHVATIM?

Nije se jadni covek vratio nicemu, on je jadan prinudjen da prihvati islam. Ili to, ili je jednostavno bio izdajnik roda i vere svoje. Ti biraj.

Prepravio si druskane, jos kako si prepravio! Kao sto si prepravio onaj u kome me hranis onim sto se ne jede.

Poslednja izmena:
Znam da vecinu vas neinteresuju detalji, ali nasa vjera je takva, sve u detalje ide....
Ali nije bitno, samo da ti odgovorim da ja nigdje ne vidim da Allah poziva nasilju, niti gdje vidim da je Muhammed, da je Allah zadovoljan njime, zapocinjao ratove, tako da je nesto sasvim normalno da slijedim takvu vjeru.
Muhammed s.a.v.s. nije osvajao tudje zemlje, koliko je meni poznato. Za vrijeme njegovog zivota, osvojio je samo Mekku, svoje rodno mjesto. Uceci historije Islama, nigdje nisam naisla na to da je Muhammed zapocinjao rat.

Jel to ti mene zezas?

Pošto je ovo nekako najprigodnija tema, da pitam naše muslimane ovde.
Da li je Iblis isto što i Šejtan ? I kakva je njegova uloga u poređenju sa hrišćanskim Satanom ?
Šejtan je džini za razliku od Satane koji je pali anđeo, zar ne ?

Da li je Iblis isto što i Šejtan ? I kakva je njegova uloga u poređenju sa hrišćanskim Satanom ?

To te onako mnogo interesuje... Evo da ti pojasnim. Šejtan u islamu je isto što i satana u bibliji. Đejtam i Ibiblis su jedno te isto stim što je Ibiblis ime.

Šejtan je bio u početku djini isto kao što je sotona bio andjeo.

Nadam se da ti neće smetati što ti to objasnih iako nisam musliman a niti vernik uopšte.

U početku ? A šta je sada ?
Prestao je biti džini ?

Da li se to ti malo zahebavaš...Kada je Ibilis odbio da se pokloni čoveku napravlčjenom od gline, bog ga je kaznio tako što ga je proterao iz raja u ...pakao. Inače po učenju islama nema onog prvobitnog greha jer po islamu nema Evine krivice već krivica stoji samo na Ibilisu koji od tada nije djini, već samo šejtan.

Toliko od mene. I nemoj mi zameriti što neću više biti na ovoj temi jer ću se pojaviti samo ako se pojavi neki od muslimana.

Da li se to ti malo zahebavaš...Kada je Ibilis odbio da se pokloni čoveku napravlčjenom od gline, bog ga je kaznio tako što ga je proterao iz raja u ...pakao. Inače po učenju islama nema onog prvobitnog greha jer po islamu nema Evine krivice već krivica stoji samo na Ibilisu koji od tada nije djini, već samo šejtan.

Toliko od mene. I nemoj mi zameriti što neću više biti na ovoj temi jer ću se pojaviti samo ako se pojavi neki od muslimana.

Ne zezam, no mi nije jasno.

Mi smo Adema stvorili i onda mu oblik dali, a poslije melekima rekli: "Poklonite mu se!", i oni su se poklonili, osim Iblisa, on nije htio da se pokloni.
"Zašto se nisi poklonio kad sam ti naredio?" - upita On. - "Ja sam bolji od njega; mene si od vatre stvorio, a njega od ilovače" - odgovori on.
Sura 7, ajet 11-12

Ovde deluje kao da je Iblis jedan od meleka, mada bi bilo nemoguće jer meleki po islamu nemaju slobodnu volju.
Kažeš da je Iblis prestao biti džini i postao šejtan, zar islam poznaje demone ?
Nema veze što nisi musliman, odgovori ako znaš.

Poslednja izmena:
Ali vas grize to sto nam se naredjuje odbrana, nasa proslost je dokaz tome. Dozivjeli smo to svi i vidjeli svojim ocima. Nevolim u politiku, ali da se nismo branili, danas nas nebi bilo zivih nigdje.

Da, to mi je poznato, dobro ste se "branili" 500 godina na ovim prostorima, to vam priznajem.

Ono isto sto nevjernike zulja, jeste i to sto nasa vjera upravl;ja s nami i prema njoj usmjeravamo svoje zivote. NEvjernici takvo nesto nemaju i to im je glavni trn u oku.

Ko lud sam bez svestenika koji bi mi naredio da se u ime boga raznesem u podzemnoj i pobijem neduzne ljude.

Pa kao sto neko ovdje spomenu i spavacu sobu, to je dokaz za one koji razmisljaju koliko je ustvari nasa vjera, vjera pravde.

Koji bre dokaz, mozgu isprani?!?!

NAjpopularnija tema, ova tema. Mislim da je popularnija i od onih sexualnih.

A bila si na "sexualnim" temama, a? Muslimanko vajna.

Niste svjesni da muslimana ima sve vise, upravo zbog toga sto ga vi reklamirate?

Muslimana ima sve vise dok svet ide u k....

Saberi dva i dva i videces ko je u stvari onaj koga vi zovete Alahom. I ne lupaj gluposti.

a sto se tice ajeta o borbi, rekla sam vec bezbroj puta da je tu rijec o borbi, a ne ratu. ako nerazlikuje niko od vas ta dva pojma. njegov cist problem.

Nije sija nego vrat. To reci onima sto mucki ubijaju ljude po pozoristima i metroima. Njima treba to da objasnis posto oni to ne kapiraju, a ne meni.

samo da vam kazem jednu novu vjijest. Vec pet vasih clanova su primili Islam.

Eto vam ih. Nama otpad ne treba. Kao sto nam nije trebao ni za vreme Turaka kada je taj isti otpad prelazio u islam. Jel ti sad jasnije ko si i sta si? I ti i tebi slicni. Izdajnici roda i vere i njihovi potomci. Pra-pradeda ti se u grobu prevrce...

I pitajte vaseg Alaha da vam da dozvolu da naucite osnove jezika kojim pokusavate da se sluzite jer ste svi uzasno nepismeni, gledajuci vase postove.

Poslednja izmena:
Iblis je ime prvod dzinna.
dzinni su stvoreni od vatre, stvorenja koja mi u pravom njihovom obliku nemozemo vidjeti. dzinna ima muslimana i nemuslimanna. Znaci, ima ih iskrenih Allahovih robova, a ima i onih koji zlu pozivaju. Oni koji zlu pozivaju, nazivamo sejtanima. Sejtan znaci onaj koji je daleko od neceg ili onaj koji odvodi daleko. Nesjecam se tacno koji je korijen rijeci na arapskom, ali uglavnom, tako nesto. Znaci, nazvan je sejtanom, zbog toga sto odvodi ljude daleko od istine (islama). Tako da i Iblis biva sejtan. A i ostali njegovi potomci, slicni njemu poi zlim osobinama.
U ajetu gdje je naredjeno melekima da se poklone, a iblis se nije poklonio, to neznaci da je iblis bio melek, iako tako u ajetu izgleda. Da ti nebih pogresno odgovorila, moracu provjeriti, pa da ti dam tacan odgovor. Citala sam o tome nedavno, pa sam malo poboravila.
A kakvo je poredjenje sa sotonom, to neznam. Sta je za nekog sotona i sta u biblioji pise, nemam pojma. Tako da to ne mogu da poredim.

Allah zna ko je od nas pravi otpad. Kada nevjernici u dzehennem budu baceni, bice pitani, zar nisu na ovom svijetu bili opominjani. Nevjernici ce odgovoriti, da su im dolazili oni koji su ih opominjali, ali da ih oni nisu slusali. Pa ce sami kukati govoreci: "da smo slusali ili razmisljali, nebismo dozivjeli sramotnu kaznu!"

Back