Kontradikcije u Kuranu

Emanullah,gdje nastaje sperma prema Kuranu?

To gdje nastaje sperma je opce poznata stvar, ali ti nisi obratio paznju na ono sto dolazi pre tog ajet, Allah kaze "Zasto covjek ne pogleda od cega je stvoren?!"
Pa onda kaze "Koja izlazi izmedju sulba >kicme< i teraiba >rijec oznacava sklad i slicnost a misli se njome na rebra<"

Znaci govori o postanku, tj. o vremenu kada je tek pocelo njegovo stvaranje u vremenu dok je bio u utrobi svoje majke...

A ako zaista pogledas odakle su dosle celije za reprodukciju vidjeces da su one u tom periodu ZAISTA BILE TAMO GDE I STOJI U KURANU prije vise od 1400 god...

Vjeruj mi muka mi je da ti to potrazim ali ovaj odgovor mozes naci i u strucnoj liiteraturi a i kao tumacenja ajeta kako na arapskom tako i na engleskom jeziku pa izvoli, uglavnom termin koji se koristi na engeskom u strucnoj medicinskoj literaturi ti je

Migration of germ cells

Iskreno se nadam da prepoznajes i prihvacas istinu onda kada ti se urucuje...

zakon.bmp:

Rumi je bio sufista,jel tako?Ne znam zašto sunni,a bogami i šije ne vole sufiste baš puno?

Ne znam odakle ti to jer Islamska zajednica u BiH drzi tekije pod svojom vlascu,i vrsi imenovanje sejhova ja mislim,a oficijelno ucenje je sunijsko mezheb hanefijski..i sam sam takav ali ne mrzim uopce sufije,nit mozes mrzit ikoga ako si pravi musliman..medjutim postoje selefije(vehabije) oni kriticki pristupaju sufijama..ne postoji netrpeljivosti..i to sto slusate na tv je samo americka propaganda...sije,sunije i mrznja medjusobna...imas milion dokaza koji dokazuju suprotno,npr tokom rata u BiH Bosnjacima(Sunijama) su gledano materijalno najvise pomogli Iranci(Šije) imaju podaci o tome negdje na netu..mrsko mi kopati..Za vrijeme Irackog napada na Iran...mnogo je bilo dobrovoljaca na strani Irana iz Indonezije,Malezije,Pakistana koji se deklarisu kao muslimani sunije..i tako a najbolji primjer za vrijeme Ramazana u moj grad je dolazio hafiz iz Turske (sunija) i hafiz iz Irana(šija) isti nam Kur'an ucili i nije nikom bio problem da klanja za jednim ili drugim...a ta mrznja to vise proizilazi iz etnickih razlika a ne mezhebskih...

Btw...malo koji imam(hodza) postoji u Bosni,Turskoj,Albaniji i drugdje gdje sam bio da ne recituje Mesneviju ili da se ponekad u svojim predavanjima ne poziva na Rumija....ne znam..mozda neki drugi redovi koji sebe zovu sufijama imaju neugodnosti ali Mevlevije...mislim ne,opet ponavljam izuzev mozda od selefija(vehabija)

Poslednja izmena:
To gdje nastaje sperma je opce poznata stvar, ali ti nisi obratio paznju na ono sto dolazi pre tog ajet, Allah kaze "Zasto covjek ne pogleda od cega je stvoren?!"
Pa onda kaze "Koja izlazi izmedju sulba >kicme< i teraiba >rijec oznacava sklad i slicnost a misli se njome na rebra<"

Znaci govori o postanku, tj. o vremenu kada je tek pocelo njegovo stvaranje u vremenu dok je bio u utrobi svoje majke...

A ako zaista pogledas odakle su dosle celije za reprodukciju vidjeces da su one u tom periodu ZAISTA BILE TAMO GDE I STOJI U KURANU prije vise od 1400 god...

Vjeruj mi muka mi je da ti to potrazim ali ovaj odgovor mozes naci i u strucnoj liiteraturi a i kao tumacenja ajeta kako na arapskom tako i na engleskom jeziku pa izvoli, uglavnom termin koji se koristi na engeskom u strucnoj medicinskoj literaturi ti je

Migration of germ cells

zakon.bmp:

Hvala brate sto si mu odgovorio dok nisam bio tu...slazem se sa odgovorom

Migration of germ cells

zakon.bmp:

Kur’an Sura 86:6. Stvoren je od tekucine koja se izbaci,
Kur’an Sura 86:7. koja izmedju kicme i grudi izlazi...

Ne znam sta ima ovdje da se objasnjva... Ovo je greska koju je napisao Hipokrat 400. prije Hrista...

Sura 23, 12 Mi smo čovjeka stvorili od fine gline, 13 po tome smo ga načinili od kapi sjemena sadržane u postojanom spremištu; 14 zatim, od te kapljice, mi smo načinili jedan ugrušak krvi, zatim, od te mase mi smo stvorili kosti; ogrnuli smo ih mesom, čineći tako drugo stvaranje.

O cemu se ovdje radi? Kakav ugrusak krvi?

Sura 23, 12 Mi smo čovjeka stvorili od fine gline, 13 po tome smo ga načinili od kapi sjemena sadržane u postojanom spremištu; 14 zatim, od te kapljice, mi smo načinili jedan ugrušak krvi, zatim, od te mase mi smo stvorili kosti; ogrnuli smo ih mesom, čineći tako drugo stvaranje.

O cemu se ovdje radi? Kakav ugrusak krvi?

Nešto sam površno o tome čitao, i valjda se od sperme, kad oplodi jaja stvori ugrušak krvi od kojeg nastaje embrion.

Ipak ću ostaviti većim stručnjacima od mene da to podrobnije objasne.

Poslednja izmena:
Ma ok je sve,ne znam zašto je obrisano.

Ništa.Svidja mi se zvuči.A i prevod sam čitao naravno,tako da znam i značenje...

U njoj na pocetku govori o otiscima prstiju...i kako je On sposoban ponovo stvoriti to za svakog covjeka..malo se to ne uklapa u knjigu iz 7 stoljeca osim ako nije nadahnuta Visim nivoom svijesti od ljudskog...kriminalistika je dosla tek u 20 st mislim do dokaza da ljudi imaju razlicite otiske prstiju....citaj 29 i 30 dzuz ima dosta jakih opisa i poredjenja a i ovaj ucac Mishary ima prelijep glas..ostavi dojam na covjeka cak i da nista ne razumije

Ako netko zna dobro engleski pleas neka prevede:

The Secrets of Rabbi Simon hen Yobay is a Jewish apocalypse of the mid-eighth century, which present a Judaic messianic interpretation of the Arab conquest of the early 7th century and which appears to confirm the authenticity of similar interpretations found in the Doctrina Jacobi.

When he saw the kingdom of Ishmael that was coming, he began to say: ‘Was it not enough, what the wicked kingdom of Edom did to us, but we must have the kingdom of Ishmael too?’ At once Metatron the prince of the countenance answered and said: ‘Do not fear, son of man, for the Holy One, blessed be He, only brings the kingdom of Ishmael in order to save you from this wickedness. He raises up over them a prophet according to his will and will conquer the land for them and they will come and restore it in greatness, and there will be great terror between them and the sons of Esau.’ Rabbi Simon answered and said: ‘How do we know that they are our salvation?’ He answered: ‘Did not the Prophet Isaiah say thus: “And he saw a troop with a pair of horsemen, etc.”? Why did he put the troop of asses before the troop of camels, when he need only have said: “A troop of camels and a troop of asses”? But when he, the rider on the camel goes forth the kingdom would arise through the rider on an ass. Again: “a troop of asses”, since he rides on an ass, shows that they are the salvation of Israel, like the salvation of the rider on an ass.’

Ko li su ti jahači :think:

Kolko sam ja razumio jahači su potomci Ishmaela koji su kao neka vrsta spasioca i poklapa se s mojim predviđanjima i danas eto slučajno nabasao sam na ovo ...
Interesantan tekst,navodno je iz sredine 8 st..

A rabi Shimeon je bio u 1st živio ,hoće reći da je to neko otkrivenje od njega a Metatron anđel mu objavljivao Shimeonu dok je on bio 13 godina u pustinji u egzilu jer su Rimljani htjeli da ga ubiju.
Taj rabi je navodno i autor Zohara ..
Jedan od najvećih Rabija ikada.

Kolko sam ja razumio jahači su potomci Ishmaela koji su kao neka vrsta spasioca i poklapa se s mojim predviđanjima i danas eto slučajno nabasao sam na ovo ...
Interesantan tekst,navodno je iz sredine 8 st..

A rabi Shimeon je bio u 1st živio ,hoće reći da je to neko otkrivenje od njega a Metatron anđel mu objavljivao Shimeonu dok je on bio 13 godina u pustinji u egzilu jer su Rimljani htjeli da ga ubiju.
Taj rabi je navodno i autor Zohara ..
Jedan od najvećih Rabija ikada.

Cudna li cuda Arapi su Benu Ismail(sinovi Ismailovi) dok su zidovi i evropljani Benu Ishak...u 7 stoljecu kod arapa se javio samo Muhammed koji bi mogao u ovo prorocanstvo..oni ce osvojiti Palestinu i Kuds(Jerusalim) malo poslije..a mozda se odnosi i na ponovno osvojenje Izraela pred kraj svijeta..u vrijeme Mahdija i Isa a.s

Cudna li cuda Arapi su Benu Ismail(sinovi Ismailovi) dok su zidovi i evropljani Benu Ishak...u 7 stoljecu kod arapa se javio samo Muhammed koji bi mogao u ovo prorocanstvo..oni ce osvojiti Palestinu i Kuds(Jerusalim) malo poslije..a mozda se odnosi i na ponovno osvojenje Izraela pred kraj svijeta..u vrijeme Mahdija i Isa a.s

Znam da je Ishmael otac Muslimanima ..

Ovde se pominje sinovi Esau-a ili Ezava protiv kojih će se sinovi Ishmaela boriti.
A Esav je sin Isaka.

No zašto ne kažu da će sinovi Isaka i Ismaela zaratiti već baš taj dvojac pomenuti??

Uz to ovaj dokument je direktno priznanja Muhameda kao proroka koji će biit od Boga uspostavljen.
Tako sam ja razumio.

Poslednja izmena:
Znam da je Ishmael otac Muslimanima ..

Ovde se pominje sinovi Esau-a ili Ezava protiv kojih će se sinovi Ishmaela boriti.
A Esav je sin Isaka.

No zašto ne kažu da će sinovi Isaka i Ismaela zaratiti već baš taj dvojac pomenuti??

Uz to ovaj dokument je direktno priznanja Muhameda kao proroka koji će biit od Boga uspostavljen.
Tako sam ja razumio.

Pa sad ti kazem...nisu sve benu ishak jevreji..vec pod to spadaju i evropljani neki..npr kaze se u jednoj drugoj predaji da ce benu ismail dosegnuti prvi carigrad sto je i bilo za vrijeme halifata Muavijinog sina,ali da ce ga za islam osvojit benu ishak...dakle neki koji nisu arapi a to su uradili mongolski turci izmjesani sa prvobitnim turskim stanovnistvom i raznim kavkaskim narodima...a muslimani ce ratovati sa jevrejima

Poslednja izmena:
Pa sad ti kazem...nisu sve bebu ishak jevreji..vec pod to spadaju i evropljani neki..npr kaze se u jednoj drugoj predaji da ce benu ismail dosegnuti prvi carigrad sto je i bilo za vrijeme halifata Muavijinog sina,ali da ce ga za islam osvojit benu ishak...dakle neki koji nisu arapi a to su uradili mongolski turci izmjesani sa prvobitnim turskim stanovnistvom i raznim kavkaskim narodima

Što je jedan Samaritanc danas u očima Muslimana??
Znaš li išto o njima??

Back