Kontradikcije u Kuranu

Postavljaš pitanje koje je objašnjeno...ponavljaš a dobio si odgovor za prve muslimane...
Šta sa Nojevim sinom?
"Tekućina izmedju kičme i grudi"a gde se semenik nalazi?
O Nojevom sinu: http://forum.krstarica.com/showthre...e-u-Kuranu?p=18720475&viewfull=1#post18720475

Dalje,
Po Kuranu kad se Isa (Isus) rodio on je vec pricao u kolijevci rekavsi pritom da ce umrijeti.
Medjutim, takodje po Kuranu, Isa nije umro, nego je uznet na nebo, a neko drugi je na krstu razapet umjesto njega.
Vidi ove dve sure:
Sura Merjem, ajet 33 "I nek je mir nada mnom na dan kad sam se rodio i na dan kad budem umro i na dan kad budem iz mrtvih ustao..."
Sura An-Nisa, ajet 157 "I zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ubili ni raspeli, vec im se samo pricinilo."

O Nojevom sinu: http://forum.krstarica.com/showthre...e-u-Kuranu?p=18720475&viewfull=1#post18720475

Dalje,
Po Kuranu kad se Isa (Isus) rodio on je vec pricao u kolijevci rekavsi pritom da ce umrijeti.
Medjutim, takodje po Kuranu, Isa nije umro, nego je uznet na nebo, a neko drugi je na krstu razapet umjesto njega.
Vidi ove dve sure:
Sura Merjem, ajet 33 "I nek je mir nada mnom na dan kad sam se rodio i na dan kad budem umro i na dan kad budem iz mrtvih ustao..."
Sura An-Nisa, ajet 157 "I zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ubili ni raspeli, vec im se samo pricinilo."

Sura "Imranova porodica"ajet 55
I kada Allah reče: "O Isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi:

U vezi Nojevog sina-Kuran potvrdjuje Bibliju u generalnim stvarima,da je Bog jedan,da je monoteizam prvo predočen Avramu(Ibrahimu),da se ne treba klanjati idolima,itd.ali neke stvari koje su po islamistima ljudi menjali u Bibliji tokom vekova-to ne potvrdjuje.

Sura "Imranova porodica"ajet 55
I kada Allah reče: "O Isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi:
I? Je li Isus umro pa vaskrsnut ili je uznesen?

U vezi Nojevog sina-Kuran potvrdjuje Bibliju u generalnim stvarima,da je Bog jedan,da je monoteizam prvo predočen Avramu(Ibrahimu),da se ne treba klanjati idolima,itd.ali neke stvari koje su po islamistima ljudi menjali u Bibliji tokom vekova-to ne potvrdjuje.

Znaci,ono sto vam se svidja to ste preuzeli....
Ili priznaj kompletnu Toru bez izmjena ili je nemoj uopste priznavati. Ovako izgledate neozbiljno...

I? Je li Isus umro pa vaskrsnut ili je uznesen?

Znaci,ono sto vam se svidja to ste preuzeli....
Ili priznaj kompletnu Toru bez izmjena ili je nemoj uopste priznavati. Ovako izgledate neozbiljno...
Bog ga je uzdigao i umro je.I kad kažeš "ovako izgledate neozbiljno"da objasnim,ja nisam "tu"nigde ne pripadam i ne branim ni jednu religiju.Nisam deo ni jedne organizovane religije,verujem u jednog "Boga"iako ne verujem u pojam Boga kako su ga ljudi opisali pre par hiljada godina kao čiku koji sedi na nebu,koji zahteva da mu se klanjaju,i kažnjava,ubija i muči grešnike....
Jednostavno branim pravo svakog čoveka da veruje,samo me užasno nervira kad postane deo stada i veruje u ono što mu drugi govore da treba da veruje...:D

Poslednja izmena od moderatora:
Kako moze da umre ako ga je uzeo k sebi na nebesa? :dontunderstand:
Veoma je poznato da Islam tvrdi da ne postoji pluralitet (Trojstvo) u Bozanstvu i tu se slazu sa Judaistima i JS. Stim u vezi pitanje:
Zašto se dragi Bog u Kur’anu uglavnom objavljuje preko prvog lica množine (Mi)?
Verovatno je umro dok je uzletao :mrgreen:
U arapskom jeziku to "Mi"ne znači kao kod nas,nego koliko sam čuo znači poštovanje za neku uzvišenu osobu.

Poslednja izmena od moderatora:
Verovatno je umro dok je uzletao :mrgreen:
More bit' :mrgreen:

U arapskom jeziku to "Mi"ne znači kao kod nas,nego koliko sam čuo znači poštovanje za neku uzvišenu osobu.
Zanimljivo.Evo jednog od odgovora sa drugog foruma:

"Na vaše ... pitanje dat ću tri odgovora koja jedan drugog ne isključuju:

Češča upotreba zamjenice „Mi“ nego „Ja“ jeste znak iskazivanja počasti dragom Bogu. I među nama na ovome svijetu imamo primjer za to. Konkretno, vlastito oslovljavanje engleskih kraljica sve donedavno bilo je sa „mi“ a ne „ja“. Tako je engleska kraljica u svoje vlastito ime govorila „mi“ a ne „ja“.

S obzirom da je ogromna većina Kur’ana objavljena preko meleka (anđela) Džibrila (Gabrijela) poslaniku Muhammedu, neka je mir na njega, već taj odnos Bog – Džibril – Poslanik dopušta da se upotrijebi zamjenica „Mi“. Ono što je bitno, ajet (kur'anski stavak) u kojemu stoji to „Mi“, tretira nešto što je uradio melek Džibrili-Emin (Gabrijel) po Božijemu naređenju.

Ovo posljednje tumačenje već zalazi u domen islamske teologije, napose ezoterizma. Samo ukratko ću se osvrnuti i na njega. Naime, prema učenju islama dragi Bog ima 99 Lijepih Imena kroz koja se On objavljuje u ovome svijetu. Svako Ime podrazumijeva poseban obzir Božijeg savršenstva. Tako kad se kaže „Mi“, uvjetno rečeno, može se misliti i na Božija Imena kao Njegove objaviteljske vidove u ovome svijetu''.

To su tri tumacenja koja pokazuju da kod muslimana ne postoji jedinstveno glediste po pitanju koriscenja zamenice ''Mi'' u Kuranu.

U nastojanju da iznegiraju da Kuran uci o postojanju Bozanskog pluraliteta unutar jednog Boga, islamisti se izgleda iz ocajanja pozivaju na obicaj engleske kraljice Elizabete i ezoterizam, jer u samom Kuranu ne mogu da nadju validan dokaz. Kada je rec o monarhiji tu nije u pitanju samo jedna osoba nego dinastija sto je citav sistem. Dakle nije nista neobicno sto je vlastito oslovljavanje engleskih kraljica bilo sa ''mi''.

More bit' :mrgreen:

Zanimljivo.Evo jednog od odgovora sa drugog foruma:

"Na vaše ... pitanje dat ću tri odgovora koja jedan drugog ne isključuju:

Češča upotreba zamjenice „Mi“ nego „Ja“ jeste znak iskazivanja počasti dragom Bogu. I među nama na ovome svijetu imamo primjer za to. Konkretno, vlastito oslovljavanje engleskih kraljica sve donedavno bilo je sa „mi“ a ne „ja“. Tako je engleska kraljica u svoje vlastito ime govorila „mi“ a ne „ja“.

S obzirom da je ogromna većina Kur’ana objavljena preko meleka (anđela) Džibrila (Gabrijela) poslaniku Muhammedu, neka je mir na njega, već taj odnos Bog – Džibril – Poslanik dopušta da se upotrijebi zamjenica „Mi“. Ono što je bitno, ajet (kur'anski stavak) u kojemu stoji to „Mi“, tretira nešto što je uradio melek Džibrili-Emin (Gabrijel) po Božijemu naređenju.

Ovo posljednje tumačenje već zalazi u domen islamske teologije, napose ezoterizma. Samo ukratko ću se osvrnuti i na njega. Naime, prema učenju islama dragi Bog ima 99 Lijepih Imena kroz koja se On objavljuje u ovome svijetu. Svako Ime podrazumijeva poseban obzir Božijeg savršenstva. Tako kad se kaže „Mi“, uvjetno rečeno, može se misliti i na Božija Imena kao Njegove objaviteljske vidove u ovome svijetu''.

To su tri tumacenja koja pokazuju da kod muslimana ne postoji jedinstveno glediste po pitanju koriscenja zamenice ''Mi'' u Kuranu.

U nastojanju da iznegiraju da Kuran uci o postojanju Bozanskog pluraliteta unutar jednog Boga, islamisti se izgleda iz ocajanja pozivaju na obicaj engleske kraljice Elizabete i ezoterizam, jer u samom Kuranu ne mogu da nadju validan dokaz. Kada je rec o monarhiji tu nije u pitanju samo jedna osoba nego dinastija sto je citav sistem. Dakle nije nista neobicno sto je vlastito oslovljavanje engleskih kraljica bilo sa ''mi''.

Dok je hrišćanstvo potpuno jedinstveno...:rotf::rotf::rotf:

Evo zasto je Kur'an savrsena knjiga:
Moja knjiga nikad nije menjana od strane nikoga a bibliju je menjao rimski car Konstantin u III veku radi svojih onteresa da bi odrazao i povecao moc sebe i svoje zemlje. Ja ne mislim nista lose o hriscanima, vec trebaju da shvate istinu. A jedini neprijatelji svima nama vernicima su ateisti i svi oni koji negiraju moralne vrednosti zasnovane na religiji.

P.S. http://us1.fmanager.net/api_v1/productDetail.php?dev-t=EDCRFV&objectId=8384

Evo zasto je Kur'an savrsena knjiga:
Moja knjiga nikad nije menjana od strane nikoga a bibliju je menjao rimski car Konstantin u III veku radi svojih onteresa da bi odrazao i povecao moc sebe i svoje zemlje. Ja ne mislim nista lose o hriscanima, vec trebaju da shvate istinu. A jedini neprijatelji svima nama vernicima su ateisti i svi oni koji negiraju moralne vrednosti zasnovane na religiji.

P.S. http://us1.fmanager.net/api_v1/productDetail.php?dev-t=EDCRFV&objectId=8384

Imas neki dokaz za ovo o Konstantinu ili samo pricas u prazno?

Imas neki dokaz za ovo o Konstantinu ili samo pricas u prazno?

Pa naravno da ima, inace ne bi pricao. Pogledaj film "Zeitgeist". Ja licno verujem samo 50% u ovaj film jer sam siguran da su ga radili ateisti. Razlog: tvrde da ne postoji bog, i kazuju ono o Konstantinu (sto je istina - mozes malo istraziti) a sve negiraju u vezi religije.
Ali, ako malo poznajes Egipatske, Grcke, Indijske i druge mitove shvatices da imaju puno (99%) slicnosti. Ako te bas mrzi da pogledas film, rado cu ti objasniti.

Pa naravno da ima, inace ne bi pricao. Pogledaj film "Zeitgeist". Ja licno verujem samo 50% u ovaj film jer sam siguran da su ga radili ateisti. Razlog: tvrde da ne postoji bog, i kazuju ono o Konstantinu (sto je istina - mozes malo istraziti) a sve negiraju u vezi religije.
Ali, ako malo poznajes Egipatske, Grcke, Indijske i druge mitove shvatices da imaju puno (99%) slicnosti. Ako te bas mrzi da pogledas film, rado cu ti objasniti.

Aj objasni casti ti.

Aj objasni casti ti.

Nadam se da razumes:
(Horus je Egipatski bog sunca)

1a. Jesus was conceived of a virgin. (Matthew 1:23 and Luke 1:27)

1b. Horus was conceived of a virgin. (source unknown)

2a. Jesus was the “only begotten son” of the god Yahweh. (Mark 1:11)

2b. Horus was the “only begotten son” of the god Osiris. (source unknown)

3a. The mother of Jesus was Mary. Sometimes referred to as Maria (Gospel of Mark) or Miriam.

3b. The mother of Horus was Meri. (source unknown)

4a. The foster father of Jesus was Joseph.

4b. The foster father of Horus was Seph. (chapter 29A of the Egyptian Book of the Dead)

5a. Joseph was of royal descent, being from the House of David.

5b. Seph was of royal descent. (source unknown)

6a. Jesus was born in cave. (Some accounts say Jesus was born in a manger in a barn or stable.)

6b. Horus was born in a cave. (source unknown)

7a. The coming birth of Jesus was announced to Mary by an angel. (Luke 1:34)

7b. The coming birth of Horus was announced to his mother by an angel. (source unknown)

8a. The birth of Jesus was heralded by a star in the East (where the Sun rises in the morning). (Matthew 2:2 and Matthew 2:9)

8b. The birth of Horus was heralded by the star Sirius (the morning star). (source unknown)

9a. Modern Christians celebrate the birth of Jesus on December 25. (This coincides with a variety of pagan holidays, not just Horus. Most obvious, of course, is the Winter Solstice.)

9b. Ancient Egyptians celebrated the birth of Horus on the Winter Solstice (December 21/22).

10a. The birth of Jesus was announced by an angel. (Luke Chapter 2)

10b. The birth of Horus was announced by an angel. (source unknown)

11a. Jesus was visited by shepherds at his birth. (Luke Chapter 2)

11b. Horus was visited by shepherds at his birth. (source unknown)

12a. Jesus was visited by magi (astrologers or wise men) at his birth. Tradition says there were three of them. (Matthew Chapter 2)

12b. Horus was visited by “three solar deities” art his birth. (source unknown)

13a. After the birth of Jesus, Herod tried to have him murdered. (Matthew 2:16)

13b. After the birth of Horus, Herut tried to have him murdered. This may be more of a coincidence, as the Herod in the time of Jesus is a historical figure. (source unknown)

14a. To hide from Herod, an angel tells Joseph to “arise and take the young child and his mother and flee into Egypt.” (Matthew 2:13)

14b. To hide from Herut, the god That tells Isis, “Come, thou goddess Isis, hide thyself with thy child.”

15a. When Jesus (and other Jews) come of age, they have a special ritual called a Bar Mitzvah.

15b. When Horus came of age, he had a special ritual where hsi eye was restored.

16a. Jesus was 12 at his coming-of-age ritual.

16b. Horus was 12 at his coming-of-age ritual.

17a. Jesus has no official recorded history between age 12 and 30.

17b. Horus has no official recorded history between age 12 and 30.

18a. Jesus was baptized in the river Jordan. (Matthew 3:6, Mark 1:5)

18b. Horus was baptized in the river Eridanus.

19a. Jesus was baptized at age 30.

19b. Horus was baptized at age 30.

20a. Jesus was baptized by John the Baptist. (Matthew, Mark and Luke)

20b. Horus was baptized by Anup the Baptizer.

21a. John was later beheaded. (Matthew Chapter 14, Mark Chapter 6)

21b. Anup was later beheaded.

22a. Jesus was taken from the desert in Palestine up a high mountain to be tempted by his arch-nemesis Satan. (Mark 1:13)

22b. Horus was taken from the desert of Amenta up a high mountain to be tempted by his arch-rival Set.

23a. Jesus successfully resists.

23b. Horus successfully resists.

24a. Jesus has 12 disciples, although their names are in dispute.

24b. Horus has 12 disciples.

25a. Jesus walked on water (Matthew 14:22, Mark 6:45, John 6:16), cast out demons (Mark 7:26), healed the sick (Matthew 4:23, Mark 1:32), and restored sight to the blind (John Chapter 9).

25b. Horus walked on water, cast out demons, healed the sick, and restored sight to the blind.

26a. Jesus commanded the sea to be still by saying, “Peace, be still.” (Luke 8:25)

26b. Horus “stilled the sea by his power.”

27a. Jesus raised Lazarus from the grave. (John 11:38)

27b. Horus raised his dead father (Osiris) from the grave. (Note the similarity in names when you say them out loud. Further, Osiris was also known as Asar, which is El-Asar in Hebrew, which is El-Asarus in Latin.)

28a. Lazarus was raised, or at least lived, in Bethany (literally, “house of Anu”). (John 12:1)

28b. Osiris was raised in the town of Anu.

29a. Jesus delivered a Sermon on the Mount.

29b. Horus delivered a Sermon on the Mount.

30a. Jesus was crucified.

30b. Horus was crucified.

31a. Jesus was crucified next to two thieves.

31b. Horus was crucified next to two thieves.

32a. Jesus was buried in a tomb. (John 19:42)

32b. Horus was buried in a tomb.

33a. Jesus was sent to Hell and came back “three days” later (although Friday night to Sunday morning in our modern tradition is hardly three days).

33b. Horus was sent to Hell and resurrected in 3 days.

34a. Jesus had his resurrection announced by women. (The blog MarkAndMore would like to point out that Mark 16:8 says, “And they went out quickly, and fled from the sepulcher; for they trembled and were amazed: neither said they any thing to any man; for they were afraid.” In this version, the women never made the announcement.)

34b. Horus had his resurrection announced by women.

35a. Jesus is said to return for a 1000-year reign. (Revelation 20:4)

35b. Horus is said to return for a 1000-year reign.

36a. Jesus was known as the Christ (which means “anointed one”).

36b. Horus is known as KRST, the anointed one.

37a. Jesus has been called the good shepherd (John 10:11, 10:14), the lamb of God (John 1:29, 1:36), the bread of life (John 6:35, John 6:48), the son of man (many places), the Word, the fisher, and the winnower.

37b. Horus has been called the good shepherd, the lamb of God, the bread of life, the son of man, the Word, the fisher, and the winnower.

38a. Jesus is associated with the zodiac sign of Pisces (the fish).

38b. Horus is associated with the zodiac sign of Pisces (the fish).

39a. Jesus is associated with the symbols of the fish, the beetle, the vine, and the shepherd’s crook.

39b. Horus is associated with the symbols of the fish, the beetle, the vine, and the shepherd’s crook.

40a. Jesus was born in Bethlehem (“the house of bread”). (Matthew 2:1)

40b. Horus was born in Anu (“the place of bread”).

41a. The infant Jesus was carried into Egypt to escape the wrath of Herod. Concerning the infant Jesus, the New Testament states the following prophecy: “Out of Egypt have I called my son.” (See Point 13) (Matthew 2:15)

41b. The infant Horus was carried out of Egypt to escape the wrath of Typhon.

42a. Jesus was transfigured on the mount.

42b. Horus was transfigured on the mount.

43. The catacombs of Rome have pictures of the infant Horus being held by his mother, not unlike the modern-day images of “Madonna and Child.”

44. Noted English author C. W. King says that both Isis and Mary are called “Immaculate”.

45. Jesus says: “Now is the Son of Man glorified and God is glorified in him. If God is glorified in him, God will glorify the Son in himself, and will glorify him at once.”

45b. Horus says: “Osiris, I am your son, come to glorify your soul, and to give you even more power.”

46a. Jesus is identified with the Tau (cross).

46b. Horus was identified with the Tau (cross).

Kopirano sa: http://www.framingbusiness.net/archives/232

P.S. E vidis, u Kur'anu je drugacija pricao Isusu, a koja je tacna i "ne izmenjena". Naime, car Konstantin kad je uvideo da se hriscanska religija drasticno siri, morao je preuzeti mere jer bi izgubio presto i moc. Pomislio je da bi bilo bolje da hriscansku religiju prizna kao drzavnu, ali nikako nije htio svoju drevnu pagansku visebozacku napustiti, pa je Isusa proglasio Bogom i tako promeniju Bibliju iz korena.

Poslednja izmena:
Nadam se da razumes:
(Horus je Egipatski bog sunca)

1a. Jesus was conceived of a virgin. (Matthew 1:23 and Luke 1:27)

1b. Horus was conceived of a virgin. (source unknown)

2a. Jesus was the “only begotten son” of the god Yahweh. (Mark 1:11)

2b. Horus was the “only begotten son” of the god Osiris. (source unknown)

3a. The mother of Jesus was Mary. Sometimes referred to as Maria (Gospel of Mark) or Miriam.

3b. The mother of Horus was Meri. (source unknown)

4a. The foster father of Jesus was Joseph.

4b. The foster father of Horus was Seph. (chapter 29A of the Egyptian Book of the Dead)

5a. Joseph was of royal descent, being from the House of David.

5b. Seph was of royal descent. (source unknown)

6a. Jesus was born in cave. (Some accounts say Jesus was born in a manger in a barn or stable.)

6b. Horus was born in a cave. (source unknown)

7a. The coming birth of Jesus was announced to Mary by an angel. (Luke 1:34)

7b. The coming birth of Horus was announced to his mother by an angel. (source unknown)

8a. The birth of Jesus was heralded by a star in the East (where the Sun rises in the morning). (Matthew 2:2 and Matthew 2:9)

8b. The birth of Horus was heralded by the star Sirius (the morning star). (source unknown)

9a. Modern Christians celebrate the birth of Jesus on December 25. (This coincides with a variety of pagan holidays, not just Horus. Most obvious, of course, is the Winter Solstice.)

9b. Ancient Egyptians celebrated the birth of Horus on the Winter Solstice (December 21/22).

10a. The birth of Jesus was announced by an angel. (Luke Chapter 2)

10b. The birth of Horus was announced by an angel. (source unknown)

11a. Jesus was visited by shepherds at his birth. (Luke Chapter 2)

11b. Horus was visited by shepherds at his birth. (source unknown)

12a. Jesus was visited by magi (astrologers or wise men) at his birth. Tradition says there were three of them. (Matthew Chapter 2)

12b. Horus was visited by “three solar deities” art his birth. (source unknown)

13a. After the birth of Jesus, Herod tried to have him murdered. (Matthew 2:16)

13b. After the birth of Horus, Herut tried to have him murdered. This may be more of a coincidence, as the Herod in the time of Jesus is a historical figure. (source unknown)

14a. To hide from Herod, an angel tells Joseph to “arise and take the young child and his mother and flee into Egypt.” (Matthew 2:13)

14b. To hide from Herut, the god That tells Isis, “Come, thou goddess Isis, hide thyself with thy child.”

15a. When Jesus (and other Jews) come of age, they have a special ritual called a Bar Mitzvah.

15b. When Horus came of age, he had a special ritual where hsi eye was restored.

16a. Jesus was 12 at his coming-of-age ritual.

16b. Horus was 12 at his coming-of-age ritual.

17a. Jesus has no official recorded history between age 12 and 30.

17b. Horus has no official recorded history between age 12 and 30.

18a. Jesus was baptized in the river Jordan. (Matthew 3:6, Mark 1:5)

18b. Horus was baptized in the river Eridanus.

19a. Jesus was baptized at age 30.

19b. Horus was baptized at age 30.

20a. Jesus was baptized by John the Baptist. (Matthew, Mark and Luke)

20b. Horus was baptized by Anup the Baptizer.

21a. John was later beheaded. (Matthew Chapter 14, Mark Chapter 6)

21b. Anup was later beheaded.

22a. Jesus was taken from the desert in Palestine up a high mountain to be tempted by his arch-nemesis Satan. (Mark 1:13)

22b. Horus was taken from the desert of Amenta up a high mountain to be tempted by his arch-rival Set.

23a. Jesus successfully resists.

23b. Horus successfully resists.

24a. Jesus has 12 disciples, although their names are in dispute.

24b. Horus has 12 disciples.

25a. Jesus walked on water (Matthew 14:22, Mark 6:45, John 6:16), cast out demons (Mark 7:26), healed the sick (Matthew 4:23, Mark 1:32), and restored sight to the blind (John Chapter 9).

25b. Horus walked on water, cast out demons, healed the sick, and restored sight to the blind.

26a. Jesus commanded the sea to be still by saying, “Peace, be still.” (Luke 8:25)

26b. Horus “stilled the sea by his power.”

27a. Jesus raised Lazarus from the grave. (John 11:38)

27b. Horus raised his dead father (Osiris) from the grave. (Note the similarity in names when you say them out loud. Further, Osiris was also known as Asar, which is El-Asar in Hebrew, which is El-Asarus in Latin.)

28a. Lazarus was raised, or at least lived, in Bethany (literally, “house of Anu”). (John 12:1)

28b. Osiris was raised in the town of Anu.

29a. Jesus delivered a Sermon on the Mount.

29b. Horus delivered a Sermon on the Mount.

30a. Jesus was crucified.

30b. Horus was crucified.

31a. Jesus was crucified next to two thieves.

31b. Horus was crucified next to two thieves.

32a. Jesus was buried in a tomb. (John 19:42)

32b. Horus was buried in a tomb.

33a. Jesus was sent to Hell and came back “three days” later (although Friday night to Sunday morning in our modern tradition is hardly three days).

33b. Horus was sent to Hell and resurrected in 3 days.

34a. Jesus had his resurrection announced by women. (The blog MarkAndMore would like to point out that Mark 16:8 says, “And they went out quickly, and fled from the sepulcher; for they trembled and were amazed: neither said they any thing to any man; for they were afraid.” In this version, the women never made the announcement.)

34b. Horus had his resurrection announced by women.

35a. Jesus is said to return for a 1000-year reign. (Revelation 20:4)

35b. Horus is said to return for a 1000-year reign.

36a. Jesus was known as the Christ (which means “anointed one”).

36b. Horus is known as KRST, the anointed one.

37a. Jesus has been called the good shepherd (John 10:11, 10:14), the lamb of God (John 1:29, 1:36), the bread of life (John 6:35, John 6:48), the son of man (many places), the Word, the fisher, and the winnower.

37b. Horus has been called the good shepherd, the lamb of God, the bread of life, the son of man, the Word, the fisher, and the winnower.

38a. Jesus is associated with the zodiac sign of Pisces (the fish).

38b. Horus is associated with the zodiac sign of Pisces (the fish).

39a. Jesus is associated with the symbols of the fish, the beetle, the vine, and the shepherd’s crook.

39b. Horus is associated with the symbols of the fish, the beetle, the vine, and the shepherd’s crook.

40a. Jesus was born in Bethlehem (“the house of bread”). (Matthew 2:1)

40b. Horus was born in Anu (“the place of bread”).

41a. The infant Jesus was carried into Egypt to escape the wrath of Herod. Concerning the infant Jesus, the New Testament states the following prophecy: “Out of Egypt have I called my son.” (See Point 13) (Matthew 2:15)

41b. The infant Horus was carried out of Egypt to escape the wrath of Typhon.

42a. Jesus was transfigured on the mount.

42b. Horus was transfigured on the mount.

43. The catacombs of Rome have pictures of the infant Horus being held by his mother, not unlike the modern-day images of “Madonna and Child.”

44. Noted English author C. W. King says that both Isis and Mary are called “Immaculate”.

45. Jesus says: “Now is the Son of Man glorified and God is glorified in him. If God is glorified in him, God will glorify the Son in himself, and will glorify him at once.”

45b. Horus says: “Osiris, I am your son, come to glorify your soul, and to give you even more power.”

46a. Jesus is identified with the Tau (cross).

46b. Horus was identified with the Tau (cross).

Kopirano sa: http://www.framingbusiness.net/archives/232
P.S. E vidis, u Kur'anu je drugacija pricao Isusu, a koja je tacna i "ne izmenjena". Naime, car Konstantin kad je uvideo da se hriscanska religija drasticno siri, morao je preuzeti mere jer bi izgubio presto i moc. Pomislio je da bi bilo bolje da hriscansku religiju prizna kao drzavnu, ali nikako nije htio svoju drevnu pagansku visebozacku napustiti, pa je Isusa proglasio Bogom i tako promeniju Bibliju iz korena.
Ovo su one gluposti iz cajtgajsta...Mislio sam da imas nesto bolje...
Vecina ovih stvari je nepotvrdjena,dakle,rekla-kazala. No,i sve da je tacno,to nema nikakve veze....jer je za rodjenje mesije znao jos Avram 2000 godina prije Hrista.

Dalje,kakve ovo veze ima s Konstantinom? Da je Isus Bog prisutno je u samoj Bibliji kada Isus kaze za sebe: "Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, говори Господ, Који јесте, и који беше, и који ће доћи, Сведржитељ."
A i apostol Toma ga je oslovio sa "Gospod moj i Bog moj",dakle nikakve veze s Konstantinom.

Kako je Kuran onda tacan kada Kuran priznaje jevandjelja kao istinita?

Ovo su one gluposti iz cajtgajsta...Mislio sam da imas nesto bolje...
Vecina ovih stvari je nepotvrdjena,dakle,rekla-kazala. No,i sve da je tacno,to nema nikakve veze....jer je za rodjenje mesije znao jos Avram 2000 godina prije Hrista.

Dalje,kakve ovo veze ima s Konstantinom? Da je Isus Bog prisutno je u samoj Bibliji kada Isus kaze za sebe: "Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, говори Господ, Који јесте, и који беше, и који ће доћи, Сведржитељ."
A i apostol Toma ga je oslovio sa "Gospod moj i Bog moj",dakle nikakve veze s Konstantinom.

Kako je Kuran onda tacan kada Kuran priznaje jevandjelja kao istinita?

Jao, majko. Isus nije bog, vec covek kome je "Bog" dao odredjene moci. A to sto si procitao u Bibliji, o tome i govorim. Biblije je komercionalizovana i institucionalizovana prema potrebama vladajuce klase. Iako je Zeitgeist jos jedan pokusaj "elite" da nam zamaze oci, o caru Konstantinu oneaj deo je tacan, to se navodi i u Da Vincijevom kodu. Ovim ne branim svoju religiju. I Islam je korimpiran. Evo jedne price. Kad je poslanik Muhamed a.s. bio na samrti, pitali su ga koja mu je posljednja zelja. On je rekao: "Cuvajte veru i cuvajte mi porodicu." Do dan danas 11 imama (hodze) koje su ga nasledile ubijene su od "brace" muslimana. Ali jedino sto nam je ostalo je cist Kur'an koji nije izmenjen do danas. A jel znas, da u jednom jevandjelju stoji: "Posle mene ce doci mesija Ahmed Muhamed".
Dakle, moramo shvatiti Abrahamske religije su jedno te isto, ali toliko su izmenjene da se razlikuju kao nebo i zemlja. Sve u svemu, jedna je istina...
I, na posletku, ne jedite ono sto vam zapad servira na tanjiru, vec radite, zaradite, kupite hranu i servirajte je sami.

Jao, majko. Isus nije bog, vec covek kome je "Bog" dao odredjene moci. A to sto si procitao u Bibliji, o tome i govorim. Biblije je komercionalizovana i institucionalizovana prema potrebama vladajuce klase. Iako je Zeitgeist jos jedan pokusaj "elite" da nam zamaze oci, o caru Konstantinu oneaj deo je tacan, to se navodi i u Da Vincijevom kodu. Ovim ne branim svoju religiju. I Islam je korimpiran. Evo jedne price. Kad je poslanik Muhamed a.s. bio na samrti, pitali su ga koja mu je posljednja zelja. On je rekao: "Cuvajte veru i cuvajte mi porodicu." Do dan danas 11 imama (hodze) koje su ga nasledile ubijene su od "brace" muslimana. Ali jedino sto nam je ostalo je cist Kur'an koji nije izmenjen do danas. A jel znas, da u jednom jevandjelju stoji: "Posle mene ce doci mesija Ahmed Muhamed".
Dakle, moramo shvatiti Abrahamske religije su jedno te isto, ali toliko su izmenjene da se razlikuju kao nebo i zemlja. Sve u svemu, jedna je istina...
I, na posletku, ne jedite ono sto vam zapad servira na tanjiru, vec radite, zaradite, kupite hranu i servirajte je sami.

Ne postoji dokaz da je Biblija sistematski mijenjana,u tome se slazu mnogi strucnjaci. Za Kuran ne znam....

E ovako prvo za Isusa...
Dakle on nije umro nego je uzdignut na nebo,pred Sudnji Dan ce doci ponovo na zemlju,ocistit hriscanstvo od paganskih obicaja i ujedinit sve vjernike...zatim ce biti prozivljen na Velikom Sudu kao i svi drugi ljudi...Dakle to je ovo "neka je blagoslov na mene na dan kada sam rodjen,kada cu umrijeti i kada cu ponovo ozivljen biti"..
Drugo ovo za MI..
Ljudi to je arapski jezik...znaci ni slican nasem..postoje dvojine,mnozine...jednostavno ne razmislja se isto nije indoevropski jezik..a ovo Mi se koristi npr.kada se nabraja vise radnji tipa "Mi nebesa i zemlju stvaramo i kišu šaljemo" ili tako u nekim slucajevima koji su bas odredjeni,pa judi u arapskom se kisa SPUSTA a avion PADA sta je ovo???a imamo i u mnogo slicnijim jezicima neke fraze koje su nama nelogicne..to nije mnozina kakvu mi poznajemo,mene kao muslimana je to pitanje mucilo ali mi objasni jedan diplomirani teolog koji zavrsio teologiju u Medini..dakle dobro poznaje arapski,ali prvom prilikom kad ga sretnem ponovo cu upitati pa cu u cjelosti prenijeti objasnjenje..znaci okanite se toga bas se krscanski misionari i teolozi ne bi drzali ovoga ko pijani plota samo da mogu i trunke sumnjati u to..citajte neke dijaloge..nikad ni jedan veliki krscanski ucenjak nije postavljao ovo kao pitanje muslimanima..zasto??JER JE ZNAO ARAPSKI..i znao da to nema veze sa mnozinom kakvu mi poimamo..
trece Kur'an nije mogao biti promjenjen nikako...ZASTO???
Kur'an se prilikom objave odmah pamtio napamet..velika vecina prvih muslimana su bili hafizi(znali Kur'an napamet)..znaci hajde dogovoriti se tri covjeka ili 30 da nesto promjene..ali 3000 ili 30000..i Kur'an je stoga sastavljen u zbirku znatno poslije smrti Poslanika a.s..prije toga nije bilo potrebe..vecina ga znala napamet..a povod sastavljanju i umnozavanju Kur'ana je bila bitka u kojoj je izginuo odredjen broj hafiza..a sta mislite kako se vrsilo sastavljanje..pa to su bile komisije koje su vise mjeseci pregledale i provjeravale tacnost..nakon cega su poslani primjerci u druga mjesta na prepisivanje..zato danas se ne razlikuje ni jedan Kur'an.ne moze mu se nista ni dodati ni oduzeti...i danas postoji milion hafiza niko ni jedan glas nije izmjenio za 1400godina..

Back