kontra-efekti ženskih "ulepšavanja"

Čekirajte ako vas nešto od ponuđenog odbija...

• farbanje kose kontra bojom od prirodne

• utegnutost

• totalna depilacija

• naglašena šminka

• pirsing

• tange

• tetovaže

• iskvarocovanost (i intimnih delova)

• silikoni

• kad se pri hodu isprsi previše

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne bih rekao "muško ne voli", više da zasmeta, jer čest je primer da neke vizuelne elemente ističete neprestano, od sise, dupe, tato, do paklenih kombinacija u vidu sjaja na obrazima, nošenja jedne te iste nijanse odeće ili pak farbanja kose u plavo (akvamarin) i zeleno,... mada se i to podnese. Iskreno, koliko god ispočetka delovalo besmisleno da se neko ulepšava da bi ga primetili i da bi se dopao i drugima, vremenom shvatiš da se oni (u ovom slučaju žene) barem trude za to. I nije da su nešto često uspele u tome, ali i pored svega ste ponosne na svoje (ne)delo (sebe). Toliko da jedva dočekate da spomenete šta i kako. I to smeta, jer se na kraju i zaboravi zašto, i postane samo ulepšavanje radi ulepšavanja i da bi pokazali kako se ulepšavamo. I ako ne razumete šta hoću da kažem potpuno vas razumem.

Poslednja izmena:
Evo ja :) se npr. trudim da ljudima izgledam (kada se ulepsam) u svakom slucaju malo lepse nego sto jesam prirodno (mada su to nijanse u pitanju :lol:), ali mi je najbitnije da odajem utisak sebe u pravom svetlu (odnosno onako kako ja sebe vidim). Svakog dana se covek menja u svakom smislu, pa tako i sam sebe svakoga dana drugacije dozivljava-npr. jednog dana se osecam otvoreno (prema spolj. svetu) i puna neke pokretacke energije pa se onda 'ulepsam' uglavnom kroz jake boje-za nekog je to mozda napadno, ali sam ja nekako u skladu sa sobom....dok sledeceg mogu da se osecam krhko i osetljivo pa da se obucem, nasminkam i 'nosim' povucenije i neutralnije (da ne kazem konzervativnije).., ima tu jos mnogo varijacija.. Tako na neki, recimo, vizuelan (a i energetski) nacin ostavljam utisak za sta (ni)sam raspolozena..-da li sam raspolozena za nova upoznavanja, druzenja, razmenu intenzivnijih emocija..ili sam u takvom raspolozenju da ne bih volela da me niko 'uznemirava'..
Moj najduzi post.. :D

prirodnost je precjenjena

Tačno.
Ali ima i nešto drugo: kada smo raspoloženi i zadovoljni sobom (što često ima veze sa tim kako izgledamo), onda umemo da "zablistamo" i bez, npr, šminke.

Skoro sam imala prilike da upoznam jednu izuzetno zgodnu žensku osobu. Nisam mogla da procenim koliko ima godina. Na prvi pogled, delovala je kao žena od 35-36, međutim, nešto mi je zasmetalo... nešto se nije uklapalo... i nisam odmah shvatila šta.
Oči.
Ispostavilo se da žena ima 20 godina više nego što sam pretpostavila. Svoj mladalački izgled duguje estetskoj hirurgiji, vežbama itd.itd.
Ali izgubljeni sjaj u očima nijedan lekar ne može da nadoknadi.
Možda ima veze sa temom, možda nema...

Od ovog gorepomenutog odbijajuceg kod mene: totalna depilacija (brazilka:)), pirs i tange ponekad. Ne znam da li i kome je to kontraefektivno, a i boli me uvo, meni se svidja. Upste smatram da si najlepsi onda kad si sebi lep jer tada nekako zracis lepo i pozitivno, sve ono rekla mi mama/decko/drugarica da mi to lepo stoji ili ne bar kod mene ne igra neku bitnu ulogu.

- e njena sestra je uchila kod mene u shkoli
- jel zgodna?
- pa i nije...mislim definitivno nije...al bi je je samo tako
- chekaj nije zgodna a je bi je?
- ruzhna je ko pas choveche...al kad obuche fluorescentne helanke preko kojih joj se i klitoris ocrtava...pa ne mozhesh da ne pomislish "kako bi je je"

prirodnost je precjenjena

Имам другарицу која фура тај ''природни изглед''...Има скоро 4 банке и излази без грама шминке на лицу...а са све фирмираном, скупом гардеробом.
Лице неког у тим годинама није више блиставо и савршено, усне су изгубиле боју, тен посивео... Младе девојке могу (и треба) да иду бз шминке, али даме у озбиљним годинама, на послу, на свечаностима...без мрвице пудера, без маскаре и без грама боје на лицу - бледо, сиво, безизражајно...:roll:

Da vidimo... Ništa od ovoga ne radim. Da li to znači da ću, kad se rešim viška kg biti savršena? :lol:

Razmišljala sam u jednoj fazi života o pirsingu na pupku i par diskretnih tetova, vidljivih samo "odabranoj publici" ali sam ubrzo provalila da mi je neko pročitao misli i razglasio to u Grand Paradi ili kako se to već zove, nisam konzument pa ne znam... Naravno, to i nizak prag bola su bili razlog da odustanem.

Inače imam svetlije smeđu kosu i svetao ten tako da sam se zaprepastila kad je moja blond farba ispala "nandžarasta" (naravno, nisam nepismena, samo sarkastična). I taman kad sam uspela da je izvučem kako treba, da bude plava, dosadila mi je i prefarbala sam se u neku bakarnu i ošišala se na kratko što je izgledalo opako, skoro da su me menjali za bajkerku! Posle par meseci sam i od toga odustala i sad imam svoju prirodnu boju.

Sa tangama sam na jedan duži vremenski period raskrstila, ne zbog (ne?)udobnosti nego zato što bi to izgledalo degutantno. Nosim klasični pamučni slip koji mi se ne useca.

Silikone nemam, i ovo moje mi je mnogo, imam problema kad kupujem brus, tako je bilo i pre trudnoće. (Ili ovo nije trebalo da napišem? :rumenko:) U solarijumu nikad nisam bila, volim svoju kožu onakvu kakva je, aristokratski belu ali ipak lako potamni u neku lepu (tako su mi rekli) prirodnu boju. Jesam nešto zaboravila? Da! Nikad se nisam utezala. Jesam u teretani nosila kratke majčice ali da bi mi vežbači zavideli na pločicama, možda je par njih (i muškaraca) imalo bolje izdefinisane mišiće. I kad sam bila zadovoljna svojim izgledom, nikad nisu i pantalone i majca bili uski.

Pa ljudi vi ste u ovoj anketi gore mene opisali, doduse nemam pirsing. Jel to znaci da ja lose izgledam po vasim kriterijumima? Pa ja ne znam kako po vasem misljenju treba da izgleda devojka: prirodna boja kose (iako ti ruzno stoji), siroka sljampava gardaroba, dlakava, bez sminke, u bubregusama, bleda neosuncana, bez grudi, sa tankim ustima i da hoda pogrbljeno. Pa ko je ovde lud?

Pa ljudi vi ste u ovoj anketi gore mene opisali, doduse nemam pirsing. Jel to znaci da ja lose izgledam po vasim kriterijumima? Pa ja ne znam kako po vasem misljenju treba da izgleda devojka: prirodna boja kose (iako ti ruzno stoji), siroka sljampava gardaroba, dlakava, bez sminke, u bubregusama, bleda neosuncana, bez grudi, sa tankim ustima i da hoda pogrbljeno. Pa ko je ovde lud?

Nisi dobro shvatila, sve se odnosi na preterivanje u navedenim kategorijama.

Pa slušaj...i ja volim bujne...da ih "ima", ali sve u meri...

Готово све побројано у анкети ми смета, једино пренаглашена шминка, ако је добро урађена и наравно,
само за изузетне прилике је ок. Мада, кад боље размислим и понеки пирсинг, на понеком, зна да изгледа
занимљиво, као рецимо на Еми Вајнхаус, оно изнад усне... Док се ја нисам усудила ни уши да пробушим,
па сад патим за висећим минђушама... :neutral:

Znaš šta...pirsing i tetovažica su mnogo iebozovni - seksi detalji... pogotovo ako su na telu koje ima makar malo linije... Al' kad vidim da "krupnija dama" uradi pirsing...:lol: :lol: Ma beži...

Ja sam to htela da uradim kad sam na svojih oko 170cm imala oko 60kg čiste mišićne mase i dobro je što nisam, ne smem ni da pomislim na šta bi to sad ličilo. (Da citiram Micu, :smajlikojipovraća: )

A ti si sad mene opisala :oops: i koga ja sad da opišem? Čak i hodam pogrbljeno.
E ybiga, farbam se :( al' nisam dugo.

Back