Konobar, brat moj

Žene kad nešto vole ne žale pare.. Cipele, cipele, cipele, kafane.,itd..
Sad si me podsjetila na scenu s posla, kolega obozava video igrice.
Dragon Ball pogotovo, kupio si je neki joystick sa slikom Son Gokua, valjda 80 eura.

I pricaju kolegice, nisam tocno skuzio o cemu je rijec, ali se kuzi da je o kozmetici.
Na to cujes ovu kako pita drugu - a koliko to kosta?
Ova odgovori - 550 do 600 kn (oko 85 eura).

Odjednom cujes ovog kako zgrozeno kaze - uuuuuuuuuu....

Zenska mu samo ispali - da Antonio, tvoj joystick.

Zeno, nemam ni brata ni sestru, da imam mladjeg brata, ne bi ocekivao od njega da me sluzi.
Naravno da bi ga u djecjem sukobu uvijek fizicki natamburao kako to i spada, ali ne bi mi bio konobar.
Zasto bi ja od mladjeg brata ocekivao da me sluzi?
Ja sam mlađa sestra, i mi mlađi glorifikujemo starije siblinge. Oni su za nas Bogovi, pa ih uljuljkamo i dok lupiš dlan o dlan, ti mu donosiš da jede, vraća te pet puta po vodu, ne odgovara mu pekmez koji si mu na hleb namazao...

On tebi čokoladicu koju su ti roditelji ostavili ti i daje ako si bio dobar. 🥰

The thing is: nisi bio dobar šta god uradio. :lol:

Ja sam mlađa sestra, i mi mlađi glorifikujemo starije siblinge. Oni su za nas Bogovi, pa ih uljuljkamo i dok lupiš dlan o dlan, ti mu donosiš da jede, vraća te pet puta po vodu, ne odgovara mu pekmez koji si mu na hleb namazao...

On tebi čokoladicu koju su ti roditelji ostavili ti i daje ako si bio dobar. 🥰

The thing is: nisi bio dobar šta god uradio. :lol:
Zeno, zasluzujes da te se nasiba po goloj guzici.

Ostavim baskis ali ne svima, ima super konobara ali i oni koji su djubrad.

ima razni ljudi, ne vole svi ni da ih castis jer im je neprijatno, osecaju posle kao da ti duguju nesto.

A to nije poenta.
Uglavnom grebatori nikad nemaju problem da budu casceni, cak i insistiraju, kao ti plati sada a ja cu sledeci put:) tj nikad.

Naime, par kafanskih pitanja. :lol: U kafanu idemo da ispoljimo svoje emocije. U kafani se završavaju kao i započinju mnogi poslovi. Ono što mene zanima kakav vi odnos imate prema konobarima?

Konobari su u datom kontekstu vaše sluge, te način na koji ih tretirate dosta govori o vama. #science

Je l imate taj "bratski" odnos s konobarima?

Je l volite kad naručujete negde nešto da kažete neodređenu količinu kao "pa tako", "malo ovo, malo ono, da ima", ili "opusti ruku"?

Je l ostavljate napojnice kad imate (para)?

Je l naručujete i za druge ili samo u svoje ime?

Naposletku, da li ste ikad famozno "častili celu kafanu"?
Ne zalazim po kafanama, ali ostavljam napojnice(kad izađem).
Ne naručujem za druge.Nikad ne sufliram šta i kako da mi donesu...obično me to sami pitaju... ali ne zagomišljam, jer ne tražim nikakvu posebnu uslugu.Poručim šta hoću kad mi donesu meni i to je to!

Naime, par kafanskih pitanja. :lol: U kafanu idemo da ispoljimo svoje emocije. U kafani se završavaju kao i započinju mnogi poslovi. Ono što mene zanima kakav vi odnos imate prema konobarima?

Konobari su u datom kontekstu vaše sluge, te način na koji ih tretirate dosta govori o vama. #science

Je l volite kad naručujete negde nešto da kažete neodređenu količinu kao "pa tako", "malo ovo, malo ono, da ima", ili "opusti ruku"?

Konobar nije "brat moj", imamo samo zvanican poslovni odnos. Napojnicu poneku ostavljam uglavnom ako vidim da se potrudio, a castio celu kafanu nisam jos uvek niti vidim razloga za to.

Zavisi od konobara.

Svracao sam u jednu kafanu gde sam konobaricu zvao po imenu, uvek nasmejana i prijatna. Kada me vidi sa vrata odmah skida kriglu sa police.
Njene koleginice su bile takodje prijatne i otvorene za komunikaciju.
Tu sam ostavljao uvek.
Sada nisam naisao na takav lokal, uglavnom sve to zuri i deluje nadrndano. Tu nema baksisa.

Narucim za drustvo kada nas ima, celoj kafani nisam platio turu.

Back