Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj?

Cro_čvarak

Iskusan
Poruka
6.828
Ili nije?

Mislim da i nije, imam nažalost tog bratića manijak,a alkoholičara,, narkomana, agresivca,koji je ujedno i kukavica. Niz puta smo se sukobili, prijetio je da će me ubiti i itd. Tu je u priči i jedan susjed za kojega mi baš u nije najasnije što se toliko sukobljavao s tim mojim rođakom manijakom. Taj susjed je meni stalno pokušavao uvući u njihove sukobe, predlagao mi je da ga čak i otmemo i prebijemo. Sve je to meni dopizdilo, stalni sukobi koje je zapravo taj susjed potencirao, i tako došao dan i kažem ja njemu da je meni dosta tih njihovih stanja i da ću ja svoje bitke voditi sam, silno se uvrijedio i otada više nismo u kontaktu što mi je donijelo mir. Na kraju krajeva ni taj susjed me uopće nije poštivao

Isto na ex poslu, jedna osoba koja je bila kao ljubazna sukobljavali se s neugodnim nadređenim. Ta osoba je smatrala da trebam stati na njenu stranu, djelomično i jesam. Ali sam došao do spoznaje da ta osoba što je ljubazna prema meni, zapravo me iskoristava, pa je naš odnos postao loš, uz zajedničku loš odnos s mafredjenim.

Ili nije?

Mislim da i nije, imam nažalost tog bratića manijak,a alkoholičara,, narkomana, agresivca,koji je ujedno i kukavica. Niz puta smo se sukobili, prijetio je da će me ubiti i itd. Tu je u priči i jedan susjed za kojega mi baš u nije najasnije što se toliko sukobljavao s tim mojim rođakom manijakom. Taj susjed je meni stalno pokušavao uvući u njihove sukobe, predlagao mi je da ga čak i otmemo i prebijemo. Sve je to meni dopizdilo, stalni sukobi koje je zapravo taj susjed potencirao, i tako došao dan i kažem ja njemu da je meni dosta tih njihovih stanja i da ću ja svoje bitke voditi sam, silno se uvrijedio i otada više nismo u kontaktu što mi je donijelo mir. Na kraju krajeva ni taj susjed me uopće nije poštivao

Isto na ex poslu, jedna osoba koja je bila kao ljubazna sukobljavali se s neugodnim nadređenim. Ta osoba je smatrala da trebam stati na njenu stranu, djelomično i jesam. Ali sam došao do spoznaje da ta osoba što je ljubazna prema meni, zapravo me iskoristava, pa je naš odnos postao loš, uz zajedničku loš odnos s mafredjenim.

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj? To je fraza koja se često ponavlja.

Preteška je reč "neprijatelj", mislim da ta reč može da se upotrebljava u ratu ili u nekom velikom sukobu.

Ne moraš da budeš prijatelj sa tom osobom. Važno je da imaš svoje mišljenje i da ne dozvoliš da drugi manipulišu sa tobom.

Ili nije?

Naravno da nije , postavljas se na taj nacin sa 15 godina ,odrasle osobe ne razmisljaju tako.

Taj susjed je meni stalno pokušavao uvući u njihove sukobe, predlagao mi je da ga čak i otmemo i prebijemo. Sve je to meni dopizdilo, stalni sukobi koje je zapravo taj susjed potencirao, i tako došao dan i kažem ja njemu da je meni dosta tih njihovih stanja i da ću ja svoje bitke voditi sam, silno se uvrijedio i otada više nismo u kontaktu što mi je donijelo mir.
Dobro si napravio, samo ti još treba da zbog dvije budale završiš na sudu.
Najbolje bi bilo kada bi se oni sukobili, pa obojica zaglavili zatvor.

:mrgreen:

Непријатељ мог непријатеља ме уопште не занима.
Једино може да ми буде од користи тако што мом непријатељу троши енергију...и одвлачи пажњу.
Али као што каже пословица једна...
кад се слонови играју, настрада трава...
Трудим се да не будем у близини кад слонови заплешу...

Ta fraza baš i nema nekog smisla iako se dosta često čuje ...
Glavni razlog za to jeste ako ste vas dvoje u neprijateljskim odnosima sa trećom osobom, postoji onaj potencijalni momenata da jedno drugo krenete da iskorišćavate kako bi potkopali ovog koga smatrate neprijateljem.
Inače, čini mi se da sam ovu frazu negde čuo u kontekstu bojnog polja, kada se 3 strane nađu u sukobu, pa se dve ujedine protvić trećeg, a onda se između sebe obračunaju. Kod nas bi to bilo u vidu fraze - dva loša ubiše Miloša

Ta fraza baš i nema nekog smisla iako se dosta često čuje ...
Glavni razlog za to jeste ako ste vas dvoje u neprijateljskim odnosima sa trećom osobom, postoji onaj potencijalni momenata da jedno drugo krenete da iskorišćavate kako bi potkopali ovog koga smatrate neprijateljem.
Inače, čini mi se da sam ovu frazu negde čuo u kontekstu bojnog polja, kada se 3 strane nađu u sukobu, pa se dve ujedine protvić trećeg, a onda se između sebe obračunaju. Kod nas bi to bilo u vidu fraze - dva loša ubiše Miloša
Ili rata u BIH 1992- 95.

Dobro si napravio, samo ti još treba da zbog dvije budale završiš na sudu.
Najbolje bi bilo kada bi se oni sukobili, pa obojica zaglavili zatvor.

:mrgreen:
I sukobili su se zapravo, prvo malo uvoda. Taj rođak je totalni luđjak, sotona u ljudskom obliku. Tako mrzi moju familiju, ali i mnoge druge. Agresivan ali kukavelj teška, tuče ženu, udario mater svoju, ali i moju. Na mater od ovog susjeda se nešto bio derao što je ovoga ražestilo. Njegov bijes doslovno nije nimalo jejnavao čitave 2 godine, stalno se sukobljava s ovim manijakom. U te sukobe je stalno mene pokušavao uvaliti, npr zove me da idemo na kavu( koja btw platim ja), prolazimo kraj njegove kuće, a ovaj se dere, zaziva ga, izaziva ga, ja umukni, nisam došao, da se svađam s njim. Bila jedna nedjelja, me zove da idemo u kladaru i na kavu, ja gledam na TV nešto što me zanima i ne ide mi se s njim jer mi je već lagano dopizdio. On odlazi sam, susreće tu nesreću id mog rođaka, prvo se verbalno sukobili, pa zatim potukli. Potukli su se na način da je ovaj susjed prvi opalio šamar tom rodjaku manijak a ovaj mu vratio pravim udarcem nakon čega je doslovno kmecao. To he prijavio policiji, policija kasnila i njega uz tog rođaka. Nakon toga je bio ljut jer nisam bio iz njega, iz što je bio silno ljut i na policiju. Nakon toga sam definitivno vidio da mi je bolje prekinutii odnose s tim tipom, mada smo zapravo prekinuli kontakt zbog nečeg kasnije nevezanog uz rođaka.

Ili nije?

Еј! У вези теме која је изнад.. Могао бих да се са рођако побратимим ако кренем са тим пороцима.

Back