Koncept “otvorene veze”

Hm, da... Da vidim mogu li da sažmem ovo - posesivnost koja je uvek do sada vodila gašenju emocija i serijskom raspadanju veza je super, jer rezultira samoćom koja je pokazatelj snage. Sloboda, ljubav i stabilna veza su posledica emotivne zavisnosti, što je dijagnoza. :D
i dalje ne razumem o kakvoj posesivnosti je rec?
Možda bi ova tvoja teorija o našoj vezi i držala vodu da ne previđaš jednu sitnicu - ja sam pre bio u "normalnim" vezama. Mnogo njih. Malo si pomešala uzroke i posledice, čini mi se - nismo mi u otvorenoj vezi zbog emotivne zavisnosti, već su nas iskrenost, otvorenost i sloboda zbližile i povezale jače nego ijedna "normalna" veza pre toga. :)
pa logicno naravno..
Meni, Andjo, svo ovo upinjanje iz petnih žila zvuči kao ona narodna lirska pesma "Sladak limun i kiselo groždje"... ali to sam verovatno samo ja. :D

Inače, jedna od mojih prijateljica je na postdiplomskim na psihologiji... moraću da joj pošaljem ovu prepisku. Mislim da će ovo biti zlatni rudnik za nju. :D
molim te da mi predlozi neku literaturu,veliki sam fan psihologije i rado je citam..

Nije spin. Sam si napisao. Ako tako komentarišeš onda očekuj igru. Lepo si dobio odgovor, kasnije videh. Ali se non stop zekiš. Pa zekim se i ja. A ne čitaš između redova. Jer nećeš. I sad sam ja otrovna a ti nisi. Ja sam možda ironična. A svakako nisam idealna, Bože sačuvaj.

Ma to je ok... mene samo zanima zašto si ti toliko pogodjena ovom temom i ljuta na mene? :D

pa dobro,emotivno si zavistan.. a verovatno i ona.. zato i zivite tako.. strah od samoce,usamljenosti..da se ovoga oslobodis treba hrabrosti a nagrada je stvarno zivot.
1000012440.jpg

Kapiraš da su udarci ali suštinu ne kapiraš. Ili se praviš. Kako god. Ali zaigravaš, pretiš i ubacuješ u krivicu. Ok.

Vidi, ja nemam problem sa tim da te možda i ne kapiram. Lično mislim da se kockice suviše dobro uklapaju u moje razumevanje tvojih namera, ali možda grešim. Svako od nas nekad bude zaslepljen svojim predrasudama.

Ono što se meni ne sviđa u tvom načinu igranja je što, kad ti to otvoreno kažem, ti to iskoristiš za napad, i dalje ne nudeći da pojasniš šta ne kapiram i šta si zapravo htela da kažeš ako ne ono što sam ja protumačio. I sad kažeš da to treba čitati kao razigranost, a ne kao "boj", kako si sama ranije napisala?

Možda tebi takva igra prija. Meni je, iskreno, zamorna i toksična. Bez želje da uvredim. :)

А ако је лоше по њих? 🤔 То што некоме нешто прија не значи да је добро за њега. Осим тога, ако је лоше за њега, постоји могућност да је лоше и за друге. Друштво је способно онолико колико су њени чланови способни. Ако неко сам себи угрожава живот, вероватно га угрожава и заједници.

Ово није упућено конкретно теби, Манга, него генерално, с циљем да пробудим успаване мозгове.
Da, poznato je da otvorene veze uništavaju državu... :kafa:

Back