Koncept Duše

Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su. (Jovan 6:63)

1 Petrova 3:18
18 Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu, ubijen doduše tijelom, ali oživljen Duhom.

Da li verujete u koncept duše?

Koncept duše je vekovima bio predmet filozofskih, religioznih i naučnih rasprava. Neki veruju u postojanje duše kao čovekove nematerijalne suštine koja postoji izvan tela, dok drugi smatraju da je to čisto metafizički koncept. Šta mislite o pojmu duše?

Pogledajte prilog 1507813

Dusa smo mi, nasa svijest, memorija, vid , sluh, govor, a tijelo je samo prevozno sredstvo za dusu u materijalnom svijetu da moze imati interakciju sa materijom. Kada smrt dodje mi napustamo tijelo, a ne kaze se dusa napusta nas, to je pogresno, jer smo mi ti koji sa svojom svijescu napustamo tijelo, pa je tijelo ostaje nepomicno a mi ga mozda gledamo kako je ostavljeno za ukop. Kao kad izadjes iz auta i ostavis ga na autootpadu.

to treba da nam svima govori nešto.
to ima u bibliji, ali je demonizam, ja sam obradio u jednom delu, mislim cak i da sam vec kopiaro na temi o oob, tj, obe
Meni je fascinantno da svako od vas može astralno da napusti svoje telo i uveri se u postojanje drugih dimenzija i večnost duše/astralnog tela i ovog trenutka, ali niko ne želi jer misle da je laž. Bitno je verovati knjigi bilbiji XD
sve si pogresno naucio, ali ko zna zasto je to dobro za tebe

Back