KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.
Pa šta je problem da roditelji vode svoju decu u svoje crkve, da tamo provode svo slobodno vreme ako im se ćefne? Zašto u toku nastave vršiti takvu segregaciju dece?

Pa valjda im je lakse sa verskom nastavom,mada se u sustini slazem......pa nije segregacija.....to je isto ko kad je kod mene vecina ucila nemacki a mali broj iz mog odeljenja......francuski....izborni predmet brate.....

Kad ste već kod te ekonomije, dao mi neki prijatelj da obavezno pročitam neke dve knjige...Prva je "Čovek je više od ljudskog resursa", a druga je "Asketska ekonomija" :D

Ovu prvu sam počeo čitati. Mogu samo reći da ima mnogo pogrešnih...tačnije, delimičnih informacija. Ne znam da li svesno manipuliše ili je izmanipulisan :D
Tek pisac je neki profesor u Edinburgu i slično. naš čovek. Kad upišem njegovo ime u Google :D , prvo link je do sajta "Pokret za dveri" gde ga naravno hvale :mrgreen:
Ali pročitaću kad sam počeo. Posebno me zanima ova druga :D

konkretno: o čemu ti trabunjaš...je l' možeš sam sebe da razumeš?
O tome da je smeh zdrav u potrebnoj, a prituzbe korisne u nuznoj meri,
ali ako neko, kao sto to radi najglasniji deo danasnjih ateista,
kao sto to radi pisac knjige koju si pomenuo, i kao sto je to i u pitanju koje sam pomenuo,
se samo zali i ismeva - tada ostaje zarobljen u sopstvenom ne uvidjanju elementarnih stvari.

Nema nicega smesnog u tome sto neko ne pravi razliku izmedju:
1) originalnog izvora i znacenja informacije
2) zatecenoga stanja u tekstu
3) i necijih nacina tumacenja.

Plus sto "bog" koga ismevate ne postoji ni u religijskim interpretacijama,
a ismevate ga zato sto ne postoji!
Pa ko je tu smesan?

O tome da je smeh zdrav u potrebnoj, a prituzbe korisne u nuznoj meri,
ali ako neko, kao sto to radi najglasniji deo danasnjih ateista,
kao sto to radi pisac knjige koju si pomenuo, i kao sto je to i u pitanju koje sam pomenuo,
se samo zali i ismeva - tada ostaje zarobljen u sopstvenom ne uvidjanju elementarnih stvari.

Nema nicega smesnog u tome sto neko ne pravi razliku izmedju:
1) originalnog izvora i znacenja informacije
2) zatecenoga stanja u tekstu
3) i necijih nacina tumacenja.

Plus sto "bog" koga ismevate ne postoji ni u religijskim interpretacijama,
a ismevate ga zato sto ne postoji!
Pa ko je tu smesan?
tako reci, sad mi je jasnije...tebe zbunjuje humor vezan za pojam boga i to samo zato što ga ti doživljavaš na neki samo tebi jasan način.
ništa zato...ako nisi zainteresovan za takav humor onda ta knjiga nije ni namenjena tebi.

tako reci, sad mi je jasnije...tebe zbunjuje humor vezan za pojam boga i to samo zato što ga ti doživljavaš na neki samo tebi jasan način.
ništa zato...ako nisi zainteresovan za takav humor onda ta knjiga nije ni namenjena tebi.
Vidi Coco, problem je u sledecem...
ono za cega sam zainteresovan to je veci stepen umanjenja renomea filozofskim uverenjima, a tu spada i ono sto se naziva religijskim verovanjima.

Elem, problem te knjige, odnosno takvog nacina pristupa stvarima je u tome sto je
( upotrebicu sada jedan izraz bez namere da bilo koga uvredim, nego da bih lakse objasnio: ) "autisticna" - zatvorena u sebe, odnosno "svoje".
Ona ne moze dopreti do usiju neistomisljenika.
Ali sto je jos problematicnije - ne moze dopreti ni do teme kojom se bavi.

Odnosno citavo vidjenja religije kakva ima klasicni ateizam su isto toliko imaginarna kooliko i tumacenja boga u religijskim filozofijama.
To su dva sveta koja se ne doticu ni medju sobom ni sa realnoscu.

P.S.
Na primer, vi nikako da uvidite da Isus (Muhamed i oni ranije) iz nekog razloga bodu oci svojoj okolini - sede joj na dusi,
ljuljaju drustvene poretke stvari, a stalno ih sagledavate kao neku njenu volju, kao da su ljudi njih cekali da bi pali u novi trans verovanja.

Poslednja izmena:
Koooonoooobaaar !
t0170.gif
Jel ovo kafana ili sta ???

Piće ovamo... i... Udri brigu na veselje :hahaha: !!!

(Nemoj slucajno da ko otvara ovaj sadrzaj. - Smrtonosan je ! - Mislim kada je vec bila rec o sali... eto sale:)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da znas da nije crkva uvela nastavu u skolu, negoda su je uveli politicari prilikom trgovine za sto mirnije izrucenje Slobodana Milosevica,
ali ne trgovine sa crkvom, nego trgovine sa sopstvenom nesposobnoscu da casno rizikuju prilikom vrsenja svojih obaveza,
i posle Ceda Jovanovic kaze: "Nismo trebali."

E, pa... nebili.
Ne mozemo valjda crkvu kriviti. Zna se ko je odgovoran. I zna se i zasto.

U skole su nuveli ravnopravno Gradjansko i Religijsko vaspitanje,zar to nije lepo i korisno:think:

Uzgred, piškim na grobove predaka i u kolevke potomaka svima onima koji potomke ustaških žrtava nazivaju ustašama, i na pdf Politika, ali i na ovom pdf-u.

Jesi li slavio, pre neki dan, sćeanje na veliku bitku, kad su naši preci pobedili tvoje i tako ušli u istoriju i sve knjige ratnih veština?
I naravno... dobro jutro.

Jesi li slavio, pre neki dan, sćeanje na veliku bitku, kad su naši preci pobedili tvoje i tako ušli u istoriju i sve knjige ratnih veština?
I naravno... dobro jutro.
misliš na cersku bitku?
prvo, oko nekakvih knjiga ratnih veština imam mišljenje kao i oko kriminalnih dosijea - dakle, potpuno negativno.
drugo, nije baš najjasnije ko je pobednik tog krvavog pira jer i jedna i druga strana tvrde da su pobedili, ali je sigurno da su izgubili svi oni koji su izginuli u tom ratu i iza sebe ostavili nezbrinutu porodicu, a takvih je, nažalost, bilo najviše...

evo kako to ilustrativno vidi austrougarska strana:

1185251_698918690124356_790735127_n.jpg

svabe ne mogu da izlece komplekse da smo im rasturili imperiju,mislim nismo mi teli al tako je bilo zapisano i to je moralo da se desi.....:hahaha: ....

- - - - - - - - - -

misliš na cersku bitku?
prvo, oko nekakvih knjiga ratnih veština imam mišljenje kao i oko kriminalnih dosijea - dakle, potpuno negativno.
drugo, nije baš najjasnije ko je pobednik tog krvavog pira jer i jedna i druga strana tvrde da su pobedili, ali je sigurno da su izgubili svi oni koji su izginuli u tom ratu i iza sebe ostavili nezbrinutu porodicu, a takvih je, nažalost, bilo najviše...

evo kako to ilustrativno vidi austrougarska strana:

Cersku i Kolubarsku bitku smo i pobedlili to priznaju i oni......

Ne znam kako su pobedili kad su ih Srbi oterali nazad preko Drine... al' istorija je to, ko bi ga znao, možda su oni baš to hteli pa zato tvrde da su pobedili... :mrgreen:

„Историја Аустроугарске је испреплетана са импозантним поразима, а владавина Фрање Јозефа је била плодна у војним катастрофама. Али до данас, стари монарх је могао да говори да су га победиле само Велике силе, Француска 1850. и Прусија 1866. Данас је то Србија, са десетином територије Аустрије, са десетином њеног становништва, нанела је први и одјекујући пораз.“

Француски новинар Хенри Барби, 19. август 1914.

Spomenik_palim_junacima_Cerske_Bitke.JPG

- - - - - - - - - -

nego sta ti mislis da ima se nadju kavurma i cvarci to mene brine od jutros?:lol:

Ima u Munze kod "Marka i Naje", duvan čvarci, mrtav da ih izede.

„Аустријска војска је починила страшна зверства на нашој територији. Група од 19 (мушкараца, жена и деце) су пронађени поред гостионице Кривајица. Свезани су заједно и затим ужасно измасакрирани. Таква група људи је нађена и код Завлаке. Мале групе убијених и унакажених људи, углавном жене и деце, су нађени широм села. Једној жени је одерана кожа, а другој су одсечене груди...Још једна група од 12 жена и деце су пронађени свезани заједно и измасакрирани. Сељаци кажу да се такве ствари могу видети свуда.

Павле Јуришић Штурм

Viteški švapski, je li, vojnici...

Ne znam kako su pobedili kad su ih Srbi oterali nazad preko Drine... al' istorija je to, ko bi ga znao, možda su oni baš to hteli pa zato tvrde da su pobedili... :mrgreen:

ne znam ni ja, čini se da svako piše istoriju kako se njemu sviđa...
ovo me podsetilo na nedavni "kosovski boj" u kojem su slavili i milošević i klinton, pa ti sad budi pametan.

U skole su nuveli ravnopravno Gradjansko i Religijsko vaspitanje,zar to nije lepo i korisno:think:
Da ne duzim,... mi nemamo dve drzave da bi smo opravdano imali dve vrste informacija.
(Pardon, imamo... I vise od dve... al' nisu u ovoj tematici.)
Kada su maloletna lica u pitanju izbor je tasko kada slobodan,
a tamo gde i jeste tesko je kada svestan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nego...

VOJNICI !!! - Danasnji rat se zove finansijski !

Jel' ima ko
shok.gif
MUNICIJE ???

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back