KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Loše... opet sam kolima, moram posle posla pravo za VŠ.... a sutra će kiša... :(

Evo bar nešto veselo:

559663_1404788453068503_1025081673_n.jpg

...
upravo saznadoh da je izašla nova knjiga memoara od boga (koga inače pratim na tviteru), ...
... "the last testament"
ENC0512-jsg-god.jpg
Tvoj bog treba prvo da procita neku stariju,
i nauci da bogovi ne upotrebljavaju "testamemte" nego zavete !

I to upotrebljavaju sebi, a ne ni prve ni poslednje.

Poslednja izmena:
Tvoj bog treba prvo da procita neku stariju,
i nauci da bogovi ne upotrebljavaju "testamemte" nego zavete !

I to upotrebljavaju sebi, a ne ni prve ni poslednje.
Milane, nisi pogledao link, a tamo piše:

"In the beginning was the joke and God saw that it was funny, as long as it was written by David Javerbaum. There. That’s my opening for my review. It’s good to have a snappy opening line. Trouble is, a book this funny leads you to consider a whole bunch of different lines..."itd

Kako to funkcioniše? I gde? :D

pa funkcionise tamo gde postoji takva svest medju ljudima kao svedska na primer.....:lol:

- - - - - - - - - -

Humanizam je etički i filozofski stav, a ne ekonomski sistem uređenja države. Mislim da se pitanje odnosilo na ovo drugo. (BTW, sekularni humanizam je stav za koji se zalaže velika većina modernih ateista)

drustveni sistem uredjenja a to obuhvata i ekonomiju....tog drustva.....eto i ja sam moderni sekularista....al nisam ateista......:lol:

Poslednja izmena:
a kome to nije jasno i kome to treba da se razjasni i zašto?
Konkretan primer:
Slikaju se dva tipa. Jedan bez brade sedi a drugi sa bradom stoji pored njega (zagrljeno).

I postave pitanje:
- " Zasto bi j....e bog morao da se odmori? "

na koje dobiju odgovor:
- " Da bi obrijao j....u boginju (po vasem vokabularu).
A ozbiljno: "odmor" je faza konstantnoga nivoa delovanja neke sile. "

* U cemu je razlika izmedju postavljenoga pitanja i datog odgovora?

drustveni sistem uredjenja a to obuhvata i ekonomiju....tog drustva.....eto i ja sam moderni sekularista....al nisam ateista......:lol:
Pretpostavljam da znaš da je jedan od osnovnih postulata sekularizma nemešanje crkve i države, što implicira izbacivanje religijske nastave iz državnih škola? :mrgreen:

Drugim rečima - koleeeeeega!

Pretpostavljam da znaš da je jedan od osnovnih postulata sekularizma nemešanje crkve i države, što implicira izbacivanje religijske nastave iz državnih škola? :mrgreen:
Drugim rečima - koleeeeeega!
Pretpostavljam da znas da nije crkva uvela nastavu u skolu, negoda su je uveli politicari prilikom trgovine za sto mirnije izrucenje Slobodana Milosevica,
ali ne trgovine sa crkvom, nego trgovine sa sopstvenom nesposobnoscu da casno rizikuju prilikom vrsenja svojih obaveza,
i posle Ceda Jovanovic kaze: "Nismo trebali."

E, pa... nebili.
Ne mozemo valjda crkvu kriviti. Zna se ko je odgovoran. I zna se i zasto.

Konkretan primer:
Slikaju se dva tipa. Jedan bez brade sedi a drugi sa bradom stoji pored njega (zagrljeno).

I postave pitanje:
- " Zasto bi j....e bog morao da se odmori? "

na koje dobiju odgovor:
- " Da bi obrijao j....u boginju (po vasem vokabularu).
A ozbiljno: "odmor" je faza konstantnoga nivoa delovanja neke sile. "

* U cemu je razlika izmedju postavljenoga pitanja i datog odgovora?
konkretno: o čemu ti trabunjaš...je l' možeš sam sebe da razumeš?

konkretno: o čemu ti trabunjaš...je l' možeš sam sebe da razumeš?
On to vrlo dobro razume... problem je u tome što on ne razume da je to toliko nemušto da niko osim njega ne zna šta je hteo da kaže, a on u toj eliptičnosti vidi vrhunski kvalitet pisanja.
pa da je obavezan predmet slozio bih se......ovako roditelji biraju za svoju decu sta misle da je najbolje.....:lol:
Pa šta je problem da roditelji vode svoju decu u svoje crkve, da tamo provode svo slobodno vreme ako im se ćefne? Zašto u toku nastave vršiti takvu segregaciju dece?
Nije je niko uveo, nemamo veronauku u školama. ;)
Pa da, to nije veronauka nego duhovni marketing. :lol:

Pretpostavljam da znaš da nigde nisam napisao niti sam ikada rekao da je crkva uvela veronauku u škole.
Ovde je rec o objasnjenju ko i zasto povlaci konce.
Inace crkva kao najsira drustvena organizacija sa odborima u skoro svim mestima po srbiji,
da stvarno ima neku moc posle pada saveza komunista izasla bi sa svojom politickom partijom
na politicku scenu. Ali nema.
Sto se tice Sunita i Sita da se ne bi smo zaglavili u paraleli Pravoslavnja, Katolicanstva i Islama na teritoriji SFRJ
jasnije ce biti ako se obrati paznja na to da i Makedonska i Crnogorska crkva su pravoslavne,
a zasto su se odvojile, i u kojoj meri su se odvojile?
U meri politickog spora a ne religijskog.
Tako se ni Suniti i Siti ne sukobljavaju vere radi.
pa da je obavezan predmet slozio bih se......ovako roditelji biraju za svoju decu sta misle da je najbolje.....:lol:
Takav predmet bi imao nekoga smisla i nekoga prava na obaveznost samo u slucaju kada bi pratio zakone drzave.
odnosno deci se moze predavati samo informisanje o postojanjima razlicitih ideoloskih opcija,
a nikako se ne smeju navoditi ni na jednu od njih.
Uzgred, prvo ne postoje svuda ni "tehnicki" uslovi da zaista svi biraju, jer nece se jednom uceniku drzati posebna nastava,
a drugo, ako roditelji biraju oni tada neka i pohadjaju predavanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back