Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta mislite, da li je moguće da je tezom o besmrnosti uspostavljeno u najširem obimu ono što je Hristos želeo da poništi, a to je egoizam? Jer kad kažeš ja sam besmrtan, to je kao da kažeš "ceo svet se vrti oko mene". A šta ako je korišću posle smrti, zabašurena osnovna poruka Jevanđelja
?
ja jesam iskrena. cak i vise nego sto bi trebalo.
Šta mislite, da li je moguće da je tezom o besmrnosti uspostavljeno u najširem obimu ono što je Hristos želeo da poništi, a to je egoizam? Jer kad kažeš ja sam besmrtan, to je kao da kažeš "ceo svet se vrti oko mene". A šta ako je korišću posle smrti, zabašurena osnovna poruka Jevanđelja
?
напротив, ти се само играш.

pa ti egoisticni i nece biti preobrazeni...i to nije do nas..to je do Boga...on nas poznaje..egoisticni ce ziveti u paklu i tami svoga ega...a oni drugi u zajednici sa Bogom ..jer ti kao licnost ne postojis bez drugoga...ti se pre svega odnosis i na taj nacin postojis...to i jeste sustina crkve...
Znači slažeš se tj. imaš potvrdan odgovor na moju sumnju ?!
шта више, то је суштина и самога Бога, који је личност.
pa ne bih rekao da je sustina...sustina je za nas nedodirljiva...pre bih rekao nacin postojanja..koji i mi nosimo u sebi...

kako izgleda vaskrsenje, molim te objasni mi. izgleda da imamo totalno drugacije vidjenje tog pojma.
sad ce tri pa ako mozes nesto kratko...![]()
da bi neko vaskrsao, prvo mora da umre
covek, dusa umire pa ga onda Bog vaskrsava
jednostavno je
vaskrsenje je ponovno vracanje u zivot
postoje dve vrste vaskrsenja nebesko i Zemljasko...
Vecina ljudi ceka to Zemaljsko... samo mali broj je onih koji su vaskrsli na nebo... sa Hristom...
Нео, шта ти мислиш да ли је душа по природи (тј. сама по себи) бесмртна?
Nije. Samo je Bog besmrtan...
Sve ostoalo sto on stvara - andjele kao i Isusa Hrista i ljude stvorio je kao vecne...
evo to je ta nakardna logika...i nerazumevanje osnovnih pojmova...nije po prirodi...ali je nesto sto je Bog licno udahnuo u materiju..priroda duse po mom nekom skromnom misljenju...ona je po meni iskra...koja treba da se razvije u vecni plamen u zajednici sa Bogom...samo tako..inace mnogi mesaju pojmove besmrtnosti i vecnosti...Bog je vecan....oduvek...nema pocetak....a recimo andjeli su besmrtni..ali nisu vecni tj imaju pocetak....tako otprilike je i dusa....pokrenuta od strane Boga za ulazak u besmrtnost..po sopstveno izboru...ili u nistavilo...zavisi ko kako voli i gde se pronalazi...oni okrenuti samo sebi..po meni vec se osecaju kao u paklu...oni koji u drugome vide sebe su vec osecaju kao u raju...to bi otprilike bilo to...
nije po prirodi...ali je nesto sto je Bog licno udahnuo u materiju..priroda duse po mom nekom skromnom misljenju...ona je po meni iskra...koja treba da se razvije u vecni plamen u zajednici sa Bogom...samo tako..inace mnogi mesaju pojmove besmrtnosti i vecnosti...Bog je vecan....oduvek...nema pocetak....a recimo andjeli su besmrtni..ali nisu vecni tj imaju pocetak....tako otprilike je i dusa....pokrenuta od strane Boga za ulazak u besmrtnost..po sopstveno izboru...ili u nistavilo...zavisi ko kako voli i gde se pronalazi...oni okrenuti samo sebi..po meni vec se osecaju kao u paklu...oni koji u drugome vide sebe su vec osecaju kao u raju...to bi otprilike bilo to...
е видиш, ја бесмртност и вечност поистовећујем. у том смислу само је Бог бесмртан јер је вечан, шта више- предвечан. све остало постоји зато што га је Он из небића призвао у биће, и својом милошћу држи у постојању. у том смислу и анђели су смртни (као и сви духови) јер нису вечни, него су створени.
Otkud ti to znaš? Iz one knjige napisane pre sto godina?
eto i Neo isto kaze nije po prirodi...
takodje Neo kaze po njegovom misljenju
a ja sam navela kako Bog kaze preko svoje reci

Iz Biblije
Besmrtnost i vecnost nisu iste
Samo je Tvorac besmrtan oduvek i zauvek
sve ostalo ima pocetak