Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jednog malo starijeg i shodno tome...iskusnijeg...

petel.jpg

о набацио си ново перје опа:D

тамо где жути и нови радикави газе, трава не расте
Ma ne vredi Sale, korov od korena treba čupati... nikad mi nećemo imati idealnu vlast, jer je vlast samo slika prosečnog naroda. Ja potpuno razumem da oni nemaju pare da daju pristojan ručak u bolnicama, jer nemaju pare ni za mnoge druge stvari - a sve je posledica toga što je ceo sistem nakrivo nasađen, ne može da se ima para kad nema ko da proizvodi pare - nema industrije, skoro da nema turizma, nema nafte, poljoprivreda ne donosi pare kakve bi mogla, dakle nema ni jedne oblasti koja aktivno pravi pare, već samo rade one što presipaju iz šupljeg u prazno - usluge i trgovina, i najviše onih koji samo usisavaju - a to je državni aparat, strani krediti i ostali budžetski troškovi. Dakle, nije to više pitanje žutih, crvenih i zelenih, problem je što mi nemamo pare, a i ono što imamo se troši kako ne treba, i krade previše.

Bube,crvi i ostalu gamad ič ne konzumiram a za Švajcarce nisam ni ja dugo znala da vole mačke i kučiće.
Ovo ti je tipična novinarska patka - pričam iz prve ruke jer tamo provodim dosta vremena, i to baš u toj navedenoj oblasti Apencel... za ovih 25 godina ne videh ni jedan kučji ili mačji proizvod u radnjama... ne sumnjam da možda postoji neko ko voli, al' to je isto kao reći da Srbi vole da jedu skakavce jer znam pouzdano bar petoro Srba koji su ih probali...

A inače to je stvar običaja... ako jedemo prasiće koji su vrlo inteligentni, zašto ne bismo jeli i druge životinje... (lično mi se to ne dopada kao ideja, al' to je subjektivna zamerka, a ne objektivna)

Ma ne vredi Sale, korov od korena treba čupati... nikad mi nećemo imati idealnu vlast, jer je vlast samo slika prosečnog naroda. Ja potpuno razumem da oni nemaju pare da daju pristojan ručak u bolnicama, jer nemaju pare ni za mnoge druge stvari - a sve je posledica toga što je ceo sistem nakrivo nasađen, ne može da se ima para kad nema ko da proizvodi pare - nema industrije, skoro da nema turizma, nema nafte, poljoprivreda ne donosi pare kakve bi mogla, dakle nema ni jedne oblasti koja aktivno pravi pare, već samo rade one što presipaju iz šupljeg u prazno - usluge i trgovina, i najviše onih koji samo usisavaju - a to je državni aparat, strani krediti i ostali budžetski troškovi. Dakle, nije to više pitanje žutih, crvenih i zelenih, problem je što mi nemamo pare, a i ono što imamo se troši kako ne treba, i krade previše.

гледајући тако онда смо ми глуп народ.
да ли стварно треба да верујемо да смо бомбардовани из добре намере, да ли стварно треба да верујемо да нам ратови нису наметнути, ако у све то верујемо онда јесмо глуп народ и не заслужујемо боље. народу је превише свега преко главе. нико сем нових радикава није понудио ништа и зато су добили гласове. не сматрам да смо глуп народ него народ који се вата за сламку, у политичким партијама не постоји алтернатива, а у демократији мора се неко изабрати. колико видим ови су наставили истим путем као и жути, путем европске уније која нас мрцвари већ 25 година. и оно ипак нада постоји виси у ваздуху.
систем је јасан - пут ка еу, у складу се доносе и закони, дакле онда европски систем не штима, питање је ако то не штима зашто 15 година срљамо.
ово ми није јасно зато што многи кажу да државе у европској унији имају систем и да им добро иде. и мени и даље није јасно какав то ми систем имамо и треба да га почупамо.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back