Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzor za kukasti krst je bila Svastika,
stari jevrejski znak (ironija ???)

Vrlo slično ovome, samo
okrenuto u kontra smeru.
svastike ima u mnogim kulturama....I u staroj Grčkoj - ornamenti na frizovima- ime ''Gamadion'' - krst sa gamama...i na Tibetu - simbol njihove prvobitne šamanske religije Bon koja se i danas praktikuje, je Jumdrum - Svastika....sećam se i nekih sumerskih posuda sa svastikama....U Indiji je solarni simbol i prvobitno je značio ''sreća'' ili ''uspešan'' izvedeno od reči SU - ''dobro'' i ASTI - ''postojanje''...Četiri kraka predstavljaju četiri strane neba ili zemlje, Čak je pronađena i u hrišćanskim katakombama... I na statuama Bude ga često ima. jer se Dharmachakra - Točak Zakona nekad i tako prikazuje...Bio je poznat i Keltima i Etrurcima...I zato može se slobodno nazvati arhetipskim ....to što je Hitler posle par hiljada godina preuzeo taj simbol nema nikakve veze....možda sam nešto izostavila al ja ne goooglam

Poslednja izmena:
Kukaju o beloj kugi, kako nema male srpčadi, a šta daju trudnicama da jedu u porodilištima...

Hrana-za-trudnice-2-620x350.jpg

Hrana-za-trudnice-3.jpg

Pa vidiš li bolan da su dame...da su muški modovi onda bih se usaglasio sa tobom...:hahaha1:

ма кад видим зелену боју....
балијеz:D

- - - - - - - - - -

ja idem ali cu da se vratim..:D i onda si ga naaaagrabusio ako ne budes dobar.......:cmok2:

ја сам увек добар него ви нисте добри
37 гарант:hahaha:

не смем јавно да те пољубим рећи ће да ти се увлачим под сукњу:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back