"Ovo je prva stvar koju đavo govori kad uđe u čoveka, 1 rečenicu ni u ludilu ne izgovarajte": Tvrdi otac Predrag

Ta njegova poruka je u redu sa stanovištva civila, ali nije sa stanovišta hrišćanskog sveštenika jer je kontradiktorna Bibliji i reči Hristovoj.
Nisam siguran u to šta ti pišeš, tj govori li kao pop ili civil, ali muslim da he jako pametan. Sotona naz zatvara, povlači od svjetla doslovno u tamu stana, ne želimo ni prozor otvoriti. Neku to zovu depresijom, neki puštanje sotonu, ali u biti to je jedno te isto.

Otac Predrag Popović govori da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.

- Meni ne treba niko. Samo ja i Bog - razmišljanje je koje, kako navodi i upozorava otac Predrag Popović, nosi sa sobom brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

"Čovek misli da i dalje služi Bogu, a nije tako"

- Đavo je time udario na suštinu spasenja čoveka, a čovek i dalje utisak da je Božji i da služi Bogu. Posle toga je sve veoma lako - započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu.

https://stil.kurir.rs/lifestyle/237163/koju-recenicu-nikad-ne-treba-izgovarati
Pogledajte prilog 1732451

Čekaj, šta je ovo? Zar nije Jesus rekao "Došao sam sa mačem u ruci da te odvojim od oca i matere jer ko njih više voli od mene taj me nije zaslužan (parafraziram)"
Otuđenje čoveka od čoveka je boljka savremenog sveta prepoznata još sredinom 20. veka.
Uzrok, povod, posledice, ne treba tražiti u đavolu, već u društveno-ekonomski neodrživom konceptu neoliberalizma.
Bolje je osvestiti ljude u kako strašnim društvenim okolnostima žive, generalno u svetu, nego sve prepisati imaginarnom đavolu.

Mogao je da bude "Informer", šta bismo onda? To nam je što nam je... to se nudi narodu
tema je komplikovanija, a sama postavka ne nudi njeno korisno ostvarenje, vec mnoge rukavce koji je cak i skrecu, i onda ostaje ovakva, pa sam se ja zato umesao sa tvrdnjom da je bolje da nije ni otvarana

dakle, ovako je trebalo postaviti temu:

Covek kao drustveno bice i porodica kao temelj drustva - gde je tu Bog, i kakva sve stanovista i odnosi postoje?
Otac Predrag Popović govori da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.
treba nam, ali nam Bog jos vise treba - to je pravilna postavka, a ne ili-ili, ili drustvo, covek ili Bog

pa onda kaze, U SLUCAJU da mora da se bira, e tek onda se covek odlucuje za Boga koji nam vise treba

a TAJ SLUCAJ dodje, pre ili kasnije, ako nikad, a ono na samrti kada se oprastamo od bliznjih, jer ni Crkva nije ovo danas sto vidimo, vec sto je utemeljeno odavno, pa onda na vreme da se borimo da udjemo gde su sveti i pravedni, da li sa njima imamo DUHOVAN odnos vec, ili smo preokupirani materijalnim drustvenim odnosom, ukljucujuci i porodican iz razloga sto je ona temelj drustva?

Poslednja izmena:

Back