Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima ono biblijsko..ko ima daće mu se još...ko nema uzeće mu se i to što ima...mislim da ko krene da razvija neki talenat onda trudom dodaje veru u svoje sposobnosti...možda kad bi imao izuzetno jaku veru možda bi mogao i bez truda da postigne rezultat...možda duša sve zna i za sve je talentovana, ali treba truda da se uveri u to
Valjda je ta vera neophodna da aktivira beskonačne potencijale Uma
Pod Umom ne mislim na inteligenciju

Valjda je ta vera neophodna da aktivira beskonačne potencijale Uma
Pod Umom ne mislim na inteligenciju
možda je svako od nas bog u malom...rečeno je da smo svi napravljeni po obličju Božijem...sigurno se nije mislilo na fizički izgled..E sad ako je svako od nas bog u malom onda su nam mogućnosti za samorazvoj neslućene i neograničene...

možda je svako od nas bog u malom...rečeno je da smo svi napravljeni po obličju Božijem...sigurno se nije mislilo na fizički izgled..E sad ako je svako od nas bog u malom onda su nam mogućnosti neslućene...
Meni je zanimljiva ona teorija da su naše duše odvojeni delovi božanskog koji teže ponovo da mu se vrate
Naravno, zbog boravka u ovoj zagađenoj dimenziji, duša mora da prođe etape pročišćavanja

Meni je zanimljiva ona teorija da su naše duše odvojeni delovi božanskog koji teže ponovo da mu se vrate
Naravno, zbog boravka u ovoj zagađenoj dimenziji, duša mora da prođe etape pročišćavanja
mislim da smo možda i nastali tako što je Bogu bilo dosadno u praznom svetu pa se podelio na bezbroj delova kroz koje može da doživi razna iskustva...naravno ostao je na nekom nivou prisutan u svakome i sveprisutan svuda oko nas..

mislim da smo možda i nastali tako što je Bogu bilo dosadno u praznom svetu pa se podelio na bezbroj delova kroz koje može da doživi razna iskustva...naravno ostao je na nekom nivou prisutan u svakome i sveprisutan svuda oko nas..
Meni je fascinantna ali i apsurdna ta antropomorfnost božanstva
Čak i u Bibliji postoje takvi paradoksi kad đavo sugeriše Bogu da muči Jova!
Šta ima Bog da sluša đavola?
Kako Bogu može da bude dosadno?

Um si ti, ne telo, ako ikada budes izasla iz tela svesno uvideces.
Pa mi radimo te prakse sa napuštanjem tela, to jest izbacivanjem Uma kroz Braminu kapiju koja je na vrhu glave
Jer tu stvarno izlazi duša ili svest u trenutku smrti a ovo se radi kao priprema da bi dok umiremo zadržali svest i tako se bolje snašli u Bardo ravni, ravni smrti gde duša boravi između dva rođenja

Meni je fascinantna ali i apsurdna ta antropomorfnost božanstva
Čak i u Bibliji postoje takvi paradoksi kad đavo sugeriše Bogu da muči Jova!
Šta ima Bog da sluša đavola?
Kako Bogu može da bude dosadno?
pre nastanka sveta..Bog je mogao da izmisli svašta u mašti ali ne i da doživi realno...uvek je imao svest da je Bog...onda je stvorio odvojio od sebe duše tako da su one ulazeći u materjalni svet dobijale amneziju...tek tada oslobođene od svesti da su Bog mogle su da dožive neku realnost...Bog pošto su duše deo njega doživljava sve što duše doživljavaju i vidi realnost iz bezbroj različitih uglova..tako mu nije dosadno a i kroz to stalno uči o sebi jer su i te duše u stvari On...

Pa mi radimo te prakse sa napuštanjem tela, to jest izbacivanjem Uma kroz Braminu kapiju koja je na vrhu glave
Jer tu stvarno izlazi duša ili svest u trenutku smrti a ovo se radi kao priprema da bi dok umiremo zadržali svest i tako se bolje snašli u Bardo ravni, ravni smrti gde duša boravi između dva rođenja
kako izgleda ta Bardo ravan i zašto bi trebali da se pripremamo da budemo svesni u trenutku smrti?

pre nastanka sveta..Bog je mogao da izmisli svašta u mašti ali ne i da doživi realno...uvek je imao svest da je Bog...onda je stvorio odvojio od sebe duše tako da su one ulazeći u materjalni svet dobijale amneziju...tek tada oslobođene od svesti da su Bog mogle su da dožive neku realnost...Bog pošto su duše deo njega doživljava sve što duše doživljavaju i vidi realnost iz bezbroj različitih uglova..tako mu nije dosadno a i kroz to stalno uči o sebi jer su i te duše u stvari On...
Meni je u monoteističkim religijama božanstvo transcendentno i ne mogu da ga povežem ni sa jednom ljudskom osobinom
Mi u Vadžrajani imamo bezbroj božanstava

Zato što se jake senzacije karmičkih tragova umrlom prikazuju u Bardo ravni u vidu zastrašujućih kreatura
Ne znam kako izgleda Bardo ravan, još uvek sam živa;)
pročitaj
https://www.pdfdrive.com/journey-of-souls-case-studies-of-life-between-lives-e194555516.html
ako te interesuje alternativno viđenje života između života...napisano je na osnovu mnogo godina vođenja hipnozom klijenata u život između života..ne pominju se nikakve zastrašujuće kreature u sećanjima dobijenim hipnozom

pročitaj
https://www.pdfdrive.com/journey-of-souls-case-studies-of-life-between-lives-e194555516.html
ako te interesuje alternativno viđenje života između života...napisano je na osnovu mnogo godina vođenja hipnozom klijenata u život između života..ne pominju se nikakve zastrašujuće kreature u sećanjima dobijenim hipnozom
Znam
Čitala sam o tome
Obično posle tunela ljudi vide figuru od svetlosti i predivnu prirodu nalik rajskom vrtu

Ovako kazu na mom Tibetu, zato lame vode dušu da se ne uplaši od tih iluzija
E sad šta je stvarno - pojma nemam

Znam
Čitala sam o tome
Obično posle tunela ljudi vide figuru od svetlosti i predivnu prirodu nalik rajskom vrtu

Ovako kazu na mom Tibetu, zato lame vode dušu da se ne uplaši od tih iluzija
E sad šta je stvarno - pojma nemam
Svako vidi onako kako veruje. Svaki dan sanjas, to je isto. Verujem da kada zaspimo dusa luta astralom, to sam zakljucio zbog mesecarenja
kada me je duh zaposedao dok sam spavao. Jednom sam se probudio dok je to jos bilo u mom telu i probudio sam se zbog toga van tela
i posmatrao svoje telo kao stranca koji je pokusavao da probudi moju zenu i reklo je "znas, ja sam monah", i onda sam samo utonuo u njega...

Svako vidi onako kako veruje. Svaki dan sanjas, to je isto. Verujem da kada zaspimo dusa luta astralom, to sam zakljucio zbog mesecarenja
kada me je duh zaposedao dok sam spavao. Jednom sam se probudio dok je to jos bilo u mom telu i probudio sam se zbog toga van tela
i posmatrao svoje telo kao stranca koji je pokusavao da probudi moju zenu i reklo je "znas, ja sam monah", i onda sam samo utonuo u njega...
Apsolutno tačno-u snovima lutamo astralom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back