Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako god od Isusa se ima šta naučiti...odricanje od sujete, ljubav prema bližnjima i Bogu, važnost vere i pokajanja...nema nijednog učenja koje je obuhvatilo sva ta četiri bitna aspekta...u tom smislu je vredno proučavanja..meni se sviđa gnostičko Tomino jevanđelje jer je zapisano u zagonetkama onako kako zamišljam da bi Isus to govorio...
Meni je još bolje i mističnije ono od Marije Magdalene

SZ je mitologija i istorija i uređenje jevrejskog društva...NZ je verovatno zasnovan na istinitim događajima koji su možda iskrivljeni kroz pero pripovedača nesvesno ili pre s ciljem da se napravi religija od toga...
Sva Jevanđelja su pisana bar sto godina posle Isusovog života
Jevanđelisti nisu bili oni Hristovi apostoli savremenici već su kasnije to pisali
Najstarije je Jevanđelje po Marku a ostala tri su njegove varijante
Naravno, meni su draža gnostička, apokrifna

morala je da postoji neka naprednija civilizacija...svet je pun piramida čiju pravu svrhu i poreklo istorija i nauka ne mogu stvarno da objasne...
a i Bogovi su obitavali na vrhovima planina (na Olimpu naprimer) gde ljudi teško mogu da stignu...
I na Kailašu živi Šiva i igra svoj kosmički ples kojim razara i obnavlja Univerzum
Mada ko god se tamo peo, nije se vratio
Zato je hodočasnici samo obilaze oko podnožja

bio bi da živimo jedan isti život..ovako sa reinkarnacijom to je škola za duše
Ali i reinkarnacija predstavlja samsarički pakao
Nirvana nije neko ništavilo i slično što ljudi neuki lupetaju, već oslobođenje svesti iz točka uzroka i posledica
Spoznaja prvobitnog stanja
Ali jeste cilj da kroz svaki naredni život čistimo karmu i učimo se dok ne dosegnemo nivo gde se oslobađamo

Ali i reinkarnacija predstavlja samsarički pakao
Nirvana nije neko ništavilo i slično što ljudi neuki lupetaju, već oslobođenje svesti iz točka uzroka i posledica
Spoznaja prvobitnog stanja
Ali jeste cilj da kroz svaki naredni život čistimo karmu i učimo se dok ne dosegnemo nivo gde se oslobađamo
ja jednostavno smatram da neki ljudi ne zasluzuju popravni ispit kroz reinkarnaciju
primer hitler

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back