Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Secam se slike koju je mona postavljala
ljudi sede nasmejani, lavovi setaju oko njih i tigrovi svi nasmejani
ja gledam ono i mislim se ajd ljudi su opiceni i mogu postati vegani
al nekako lav i tigar tesko da ce se presaltati
Svet je ustrojen tako da mi jedni druge jedemo
Da oduzmamo život da bi opstali, samo možemo da ograničimo to uzimanje života na neophodni minimum
Pa i biljka je živa itekako

Ali i reinkarnacija predstavlja samsarički pakao
Nirvana nije neko ništavilo i slično što ljudi neuki lupetaju, već oslobođenje svesti iz točka uzroka i posledica
Spoznaja prvobitnog stanja
Ali jeste cilj da kroz svaki naredni život čistimo karmu i učimo se dok ne dosegnemo nivo gde se oslobađamo
ja karmu vidim kao lekciju,a reinkarnaciju kao školu za duše...
kad naučiš sve lekcije prelaziš na sledeći nivo..izlaziš iz ciklusa reinkarnacija i živiš kao učitelj koji sa dušama proučava njihove prethodne živote ili kao organizator narednih života u tom duhovnom svetu koji oni koji se reinkarniraju vide kao život između života...američki psihijatar Majkl Njuton je hipnotisao svoje pacijente da bi mu pričali o tom životu između života i posle napisao par knjiga o tome...ima ih na netu...

ja jednostavno smatram da neki ljudi ne zasluzuju popravni ispit kroz reinkarnaciju
primer hitler
Taj njegov popravni ispit izgleda isto kao predstava pakla u avramskim religijama
Dakle neopisivo i nama nepojmljivo digačak period u kome razni Hitleri obitavaju u nižim nivoima egzistencije, paklenim dimenzijama
Gde se iznova i iznova rađaju kao bića pakla koja mrze i pate i čine zlo, i tim zlom sebe ponovo osuđuju na rođenje u donjim kraljevstvima

ja karmu vidim kao lekciju,a reinkarnaciju kao školu za duše...
kad naučiš sve lekcije prelaziš na sledeći nivo..izlaziš iz ciklusa reinkarnacija i živiš kao učitelj koji sa dušama proučava njihove prethodne živote ili kao organizator narednih života u tom duhovnom svetu koji oni koji se reinkarniraju vide kao život između života...američki psihijatar Majkl Njuton je hipnotisao svoje pacijente da bi mu pričali o tom životu između života i posle napisao par knjiga o tome...ima ih na netu...
Da, to je poznato, zove se hipnotička regresija
Ima i nehipnotička

Taj njegov popravni ispit izgleda isto kao predstava pakla u avramskim religijama
Dakle neopisivo i nama nepojmljivo digačak period u kome razni Hitleri obitavaju u nižim nivoima egzistencije, paklenim dimenzijama
Gde se iznova i iznova rađaju kao bića pakla koja mrze i pate i čine zlo, i tim zlom sebe ponovo osuđuju na rođenje u donjim kraljevstvima
ali ako se iznova radja i radja da mrzi i cini zlo .... unistava mnoge zivote ... zasto mu se pruza takva sansa da stalno iznova to cini?

@robivek de svrati u kafanu necemo te pojesti, trenutno smo kao monini lavovi iz slikovnica jehovinih svedoka :D
Ma tamo se ne zna ko pije a ko placa i lako se moze desiti da onaj koji zadnji dodje "poljubi"racun... :D
...osim toga,ne znam kako desilo se da sam "izgubio onu kolicinu krvi"koju sam "nameravao"dati aeternum ( znate vec da sam je zbog toga "jurio" ) pa da se ne brukam badava svrativsi "praznih ruku"...mozda se bude razocarala... :D

čitam trenutno knjigu Prepared koja je o brendu srednjih škola koje su skoro nastale u Americi i cilj im je da učenike pripreme za život,dalje školovanje i karijeru..njihovi učenici su mnogo uspešniji nego učenici drugih škola....i sad priča autorka koja je inicirala tu školu kako su učenicima dali sledeći zadatak...dali su svima po balon i olovku i rekli im da će onaj ko završi igru sa celim balonom da dobije neku nagradu...onda su oglasili početak igre i klinci su počeli da buše jedni drugima balone...kad se oglasio zvižduk za kraj igre nije ni jedan balon ostao ceo...i neki klinci su se hvalili koliko su balona probušili misleći da su time uspešniji od drugih...onda im je nastavnik rekao da nije bilo potrebno da izbuše nijedan balon da bi pobedili..kako? pitali su se učenici...ko bi onda pobedio? Svi bi pobedili bio je odgovor nastavnika...

https://eu1lib.org/book/5321300/6739c2

sta znaci da li ce zlom da odgovori na zlo
ako ja ubijem npr nekog ko me napao sa ciljem da me ubije jesam ja zla?
Svugde se samoodbrana drugačije tretira
Nije baš sve dogmatski crno belo isključivo

Možda je bolje da dam jedan primer
Putovao neki uzvišeni monah sa karavanom i legnu oni da zanoće
Monah nije spavao i meditirao i spazi razbojnika koji se spremao da ih sve pokolje na spavanju
Takva je situacija bila da je jedini način da se to spreči, bio da monah ubije razbojnika što je i učinio

I sad se tu postavlja večita dilema - da li je to loše delo ( mi ne kažemo greh,nego loše delo) - to što je monah ubio jednog čoveka da bi spasio bukvalno sto drugih života ?

Ma tamo se ne zna ko pije a ko placa i lako se moze desiti da onaj koji zadnji dodje "poljubi"racun... :D
...osim toga,ne znam kako desilo se da sam "izgubio onu kolicinu krvi"koju sam "nameravao"dati aeternum ( znate vec da sam je zbog toga "jurio" ) pa da se ne brukam badava svrativsi "praznih ruku"...mozda se bude razocarala... :D
sta drugo od tebe da ocekujem kad si opsednut krvlju :aha:

Ti bre ko Grof Drakula
nije ti to besmrtni napitak :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back