Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А гдје журиш, зашто мислиш да је православље губљење времена.
Постоје "инстант" религије које нуде брзу Богоспознају и спасење, у православљу то не иде тако, православље зна да се спашавамо Божијом милошћу коју треба да тражимо од Бога, све иде са благословом.
Да ли си читала Лествицу, ако ниси погледај, не мораш читати редом изабереш поглавље које те занима.

Ne žurim, ali kad me nešto zanima nemam strpljenja.

Žudim za Istinom.

Čitam intenzivno literaturu iz Pravoslavlja, kao i neke strane tumače Svetog Pisma na internetu, ali u malom procentu.

Lestvicu sam bila počela pa zaboravila. Opet ću, hvala na savjetu.

Čuo sam da se lestvica ne savetuje mladim vernicima jer ima previše znanja o načinima delovanja demona, pa čovek lako padne u prelest
Па добрим дјелом си у праву, вјероватно ја гријешим, али генерално мало ко од нас може да им се одупре без духовника који ће нас упућивати, стога јој и кажем да погледа, чисто да се упозна на које све начине дјелују, али да не покушава неке подвиге сама, већ да нађе неког духовника који ће је савјетовати.

Ti sam izvodiš zaključke.

1
Ne razumijem šta tu nije jasno :) Zbog velikih zasluga koje je David ostvario kod Boga, za vrijeme njegovog života, Bog će se odužiti gradu u ime Davidovo.

2
Za vrijeme života trudiće se tako da kada umre uvijek ga se sjećaju.
To nisu moji zakljuchci vec ti iznosim neke stvari iz Pravoslavlja.

Uostalom u mom selu kazu: Coveku silom mozes uzeti nesto, ali mu silom ne mozes dati ako ne zeli da uzme! :)

Bozja milost ne ide na one koji se ne drze Bozjeg Zakona.
Знамо, знамо а то су наравно ЈС.😁
А шта мислиш, да ли се ми спасавамо Божијом милошћу или нашим трудом, па из тог слиједи, можемо ли се ми држати Божијих закона , без Божије милости?
Одговори ми на ово , сад ти.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back