Konačno sam otišla kod psihijatra i dobila sam lijekove za anksioznost. Iskustva?

Da li imaš bezbednu zonu?
Ja sam uvek imala zonu bezbednosti gde sam znala da mi se ništa neće desiti i da sam mirna i ušuškana.
I rekvizite ..Imaš li neke rekvizite koji ti pomognu ..Ti si još nova ,da tako kažem , ali vremenom ćeš skontati šta je to što ti prija ipomaže da se osećaš bolje.
Psihijatar ti nije ustanovio agorafobiju ?Zanimljivo ..Imaš sve manifestacije ..

Pa psihijatar je uradio pregled i rekao kao da me je poremetilo to na emotivnom polju u vezi momaka i posla. I da treba vremena da se oporavim jer se svega nakupilo. Dao mi je da množim neke brojeve da vidi koncentraciju. I naveo je da sam osetljiva na svaki spoljašnji zvuk, što i jeste. Mnogo toga mi stvara tegobu i strah. Nije ustanovio agorafobiju, uzeo neku svesku i našao da je kod mene anxiozni poremećaj i tj to. Dao te lijekove da mi podignu.

F 41 drugi anxiozni poremećaj.. E pitala si za bezbednu zonu, pa slabo me šta ispunjava prije sam znala biti u kući i naći bilo kakvu zanimaciju. Sad ko nemam volje. Stalno mislim o nečem da će mi se desiti i tako u krug
A u kutku kuće?Napraviš sebi kutak ..Šator od ćebeta..
Neka sveća , muzika koju voliš ,kuca ili maca...
Opušta.
Moj je F 41,1.
Opšti Anksiozni poremećaj..
Ali pod kontrolom.
uz F 42,2-prisilne misli.

A u kutku kuće?Napraviš sebi kutak ..Šator od ćebeta..
Neka sveća , muzika koju voliš ,kuca ili maca...
Opušta.
Moj je F 41,1.
Opšti Anksiozni poremećaj..
Ali pod kontrolom.
uz F 42,2-prisilne misli.
I ja imam prisilne misli isto bukvalno gdje god idem tripujem da če mi se nešto desiti, jer se osjećam nekako slabo uz taj pritisak u grudima. Odmah bi sve nalaze povadila sa vidim jesam li okej. I štitnu i sve ostalo. Xd da budem sigurna. Nzm dal ti je čudno al ja taj pritisak osjećam i kad slušam muziku, gledam tv, dok pričam. Što je jako čudno s obzirom da bi muzika trebala da opusti. I na tv me nešto uznemiri, i steže me tu u grudima. Sve mi se centrira tu nekako. Svaki osjećaj, emocija. Čini mi se nekad od silnog pritiska kad nešto osjetim da će mi puknuti srce xd Nekad i osjetim zamor tu. Ko neke strahove. Možda od svog stresa, ko će znati..

I ja imam prisilne misli isto bukvalno gdje god idem tripujem da če mi se nešto desiti, jer se osjećam nekako slabo uz taj pritisak u grudima. Odmah bi sve nalaze povadila sa vidim jesam li okej. I štitnu i sve ostalo. Xd da budem sigurna. Nzm dal ti je čudno al ja taj pritisak osjećam i kad slušam muziku, gledam tv, dok pričam. Što je jako čudno s obzirom da bi muzika trebala da opusti. I na tv me nešto uznemiri, i steže me tu u grudima. Sve mi se centrira tu nekako. Svaki osjećaj, emocija. Čini mi se nekad od silnog pritiska kad nešto osjetim da će mi puknuti srce xd Nekad i osjetim zamor tu. Ko neke strahove. Možda od svog stresa, ko će znati..
Nije mi čudno , samo moje prisilne misli nisu takve ..nisam hipohondar , ja se ne bojim ...
moje misli su crne , drugačije ..i uz to prisilne radnje , rituali , redosledi , liste ..
ali sa tim sasvim dobro funkcionišem dok me neko ne poremeti.

Ćaoo pisala sam već o anxiety. U ponedeljak sam bila kod neuropsihijatra i prepisao mi je dva leka, ksalol i eliceu. Kakve su? Off topic ljudi pošto moji ne znaju za to, mama sinoć ladno preturala po mom novčaniku i pitala gdje su pare morala sam da lažem. Sinoć mi je bilo loše i još me steže u grudima od stresa, vena na vratu mi pulsira i izbio je haos.. Nzm da li da zspravo kažem istinu
Odbaci brige; Smiri se i opusti.Budi optimista.

lekovi su u redu, ali ih ne mozes uzimati na dnevnoj bazi duze od 3 meseca; mozes ih uzimati kada imas napad panike posto deluju 20-60 minuta po uzimanju.Nemoj piti alkohol stim lekovima; Fizicka aktivnost bi ti pomogla, kao i psihoterapija, da se dodje do uzroka tvoje panike. Verovatno imas imas neki post-traumatski stres, koji treba da izadje na otvoreno
Mogu li ti poslati pp

To je prilično standardna terapija za depresiju ili anksioznost, anksiolitik koji deluje kratkoročno, za smirivanje akutne uznemirenosti, i antidepresiv koji deluje dugoročno da podigne nivo serotonina, a prvi efekti se očekuju posle 2 nedelje. Bez brige, biće ti bolje od terapije.
moja mama čitala na netu o tim lijekovima i sve najgore našla o njima. Hm

262968689_1352019898572691_6784976673546427861_n.jpg

Back