Kao prvo drago mi je da si uspela da odeš kod lekara.
Sa ta dava leka nemam lično iskustva,tako da ne mogu da ti kažem tačno kako deluju(ja sam uzimao nešto drugo).
U svakom slučaju videćeš sama kako ti deluje i da li ti pomaže malo da olakša taj osećaj napetosti i pritiska...u svakom slučaju,ako ti se čini da ne deluju dovoljno ili da deluju nekako drugačije razgovaraj slobodno s lekarom o tome da zna da li treba da se pojača ili smanji doza ili čak da se menja neki...i samo polako...
A što se tiče roditelja,slažem se sa ostalima koji su te savetovali da razgovaraš sa njima o tome.Sad kad si već otišla kod lekara i kad više ne mogu da te odvrate trebalo bi da znaju.Gledaj da taj razgovor bude kad je situacija u kući mirna i probaj da im smireno objasniš da to nije stršno koliko im možda bude zvučalo....ali nemoj da se mnogo obazireš na to ako reaguju negativno i čak ako imaju neke negativne kometare i stavove o tome...Ipak te starije generacije su naučene da je mentalno zdravlje nešto o čemu se ne vodi mnogo računa i za šta se traži pomoć samo ako neko ima neki baš ozbiljan,težak problem i samo te teške probleme priznaju kao neki validni razgog zašto neko traži stručnu pomoć.
jbg te starije generacije imaju te neke drugačije načine na koje tumače tako i vide te stvari i ne smeš mnogo da se obazireš na to,jedino možeš da pokušaš da im objasniš,ali ne smeš da pustiš da te mnogo dotiče to ako ne razumeju na pravi način...i nemoj da dopuštaš da te to njihovo nerazumevanje ako ga bude bilo navede da odustaješ i uskraćuješ sebi pomoć jer guranjem pod tepih i ignorisanjem se nećeš osećati bolje.