Konačno sam otišla kod psihijatra i dobila sam lijekove za anksioznost. Iskustva?

Ćaoo pisala sam već o anxiety. U ponedeljak sam bila kod neuropsihijatra i prepisao mi je dva leka, ksalol i eliceu. Kakve su? Off topic ljudi pošto moji ne znaju za to, mama sinoć ladno preturala po mom novčaniku i pitala gdje su pare morala sam da lažem. Sinoć mi je bilo loše i još me steže u grudima od stresa, vena na vratu mi pulsira i izbio je haos.. Nzm da li da zspravo kažem istinu
jedan je anksiolitik drugi antidepresant i takodje anksiolitik. Dakle misli da patis i od depresije.

Ćaoo pisala sam već o anxiety. U ponedeljak sam bila kod neuropsihijatra i prepisao mi je dva leka, ksalol i eliceu. Kakve su? Off topic ljudi pošto moji ne znaju za to, mama sinoć ladno preturala po mom novčaniku i pitala gdje su pare morala sam da lažem. Sinoć mi je bilo loše i još me steže u grudima od stresa, vena na vratu mi pulsira i izbio je haos.. Nzm da li da zspravo kažem istinu
Moraš roditeljima saopštiti dijagnozu, pre ili kasnije.To je za tvoje dobro!
Lekovi se piju kod težih stanja i oblika. Nzm šta bih ti rekla,...uvek sam pre za dobrog psihoterapeuta, nego za "hemiju".
Raspitaj se oko grupa za podršku, grupne terapije,...to dugoročne daje neke rezultate!
Lekovi umanjuju fizičke tegobe i otupljuju bol, stvarno deluju k'o droga.
Anksioznost je strah od života, teško ćeš to rešiti lekovima.

Poslednja izmena:
Napisao mi je dijagnozu drugi anksiozni poremećaj
Pazi proverena varijanta je lorazepam(lorsilan u hr) i zoloft. Ovo sto ti je dala je malo neprovereno.
U principu jedan je jak benzos a drugi serotonin inhinibitor, sto znaci da pojacava srecu i zadovoljstvo.
Ako se navuces na to moraces u Rusiju na agresivno skidanje. Benzos samo prilikom napada panike pij, nikako svakodnevno da se ne navuces,
a ovaj drugi kad si u downu u depresiji pa ti je potrebno nesto da te digne. Droga bre, legalna.

Moraš roditeljima saopštiti dijagnozu, pre ili kasnije.To je za tvoje dobro!
Lekovi se piju kod težih stanja i oblika. Nzm šta bih ti rekla,...uvek sam pre za dobrog psihoterapeuta, nego za "hemiju".
Raspitaj se oko grupa za podršku, grupne terapije,...to dugoročne daje neke rezultate!
Koje grupe za podršku? U pravu si mene je strah mnogih stvari u svakodnevnom životu, od izlaska vani do nekih banalnih kućnih obaveza. konstantno se osjećam izgubljeno, nestabilno u hodu, teška mi glava, ljulja ko da nemam snage stojati,ko da ću pasti. Steže me u grudima stalno.

Pazi proverena varijanta je lorazepam(lorsilan u hr) i zoloft. Ovo sto ti je dala je malo neprovereno.
U principu jedan je jak benzos a drugi serotonin inhinibitor, sto znaci da pojacava srecu i zadovoljstvo.
Ako se navuces na to moraces u Rusiju na agresivno skidanje. Benzos samo prilikom napada panike pij, nikako svakodnevno da se ne navuces,
a ovaj drugi kad si u downu u depresiji pa ti je potrebno nesto da te digne. Droga bre, legalna.
Muški psihijatar. Ja nikad čula za te lijekove. Šta ću sad, zbunio si me

Koje grupe za podršku? U pravu si mene je strah mnogih stvari u svakodnevnom životu, od izlaska vani do nekih banalnih kućnih obaveza. konstantno se osjećam izgubljeno, nestabilno u hodu, teška mi glava, ljulja ko da nemam snage stojati,ko da ću pasti. Steže me u grudima stalno.
To su ti simptomi, fizička manifestacija koju izaziva strah.
Moraš se toga što pre osloboditi.Ako si mlada osoba, ne zanemari brigu oko toga.
Raspitaj se kod lekara, reci svojim roditeljima (mogu ti pomoći da pronađeš dobrog terapeuta).Sve se može rešiti.Gde ima volje, ima i načina.
Pitaj na pdf-u "Zdravlje", možda neko zna dobrog terapeuta.Imaš sijaset klinika i doktora, valja pronaći onog "dobrog"!

Ma to nisu lekari, to su trovaci.
Možda ti tako misliš,ali lekovi imaju svoju svrhu da olakšaju simptome.Anksioznost nije nimalo prijatno stanje,to te i fizički i psihički iscrpljuje jer si nakostrešen i napet i ne možeš prirodno da se opustiš.Lekovi su tu da daš sebi malo predah,da možeš da se opustiš dovoljno da zaspiš,da se fizički i psihički malo smiriš...naravno da ne rešavaju problem,samo pomažu da ga ublažiš koliko da bude podnošljiv dok radiš na rešavanju.

Znači eliceu da pijem? Mene svakodnevni steže u grudima i probada već 3 mjeseca
Znas kako pij oba ako te bas mnogo steze. Ali gledaj ovaj prvi samo kad steze. Mozda ce posle 2 nedelje da prestane, pa neces imati potrebu.
Ali samo kad steze, jer ce odmah da popusti. U medjuvremenu vidi sta je generator stresa u tvom okruzenju, pa probaj nekako to da resis.

Znas kako pij oba ako te bas mnogo steze. Ali gledaj ovaj prvi samo kad steze. Mozda ce posle 2 nedelje da prestane, pa neces imati potrebu.
Ali samo kad steze, jer ce odmah da popusti. U medjuvremenu vidi sta je generator stresa u tvom okruzenju, pa probaj nekako to da resis.
Ksalol? Ja imam tu tegobu svakodnevno nekad manje nekad više. Kako znaš da će prestati xd znači oba ću piti pa kako bude odgovaralo.. Iako se plašim tih nuspojava

Ksalol? Ja imam tu tegobu svakodnevno nekad manje nekad više. Kako znaš da će prestati xd znači oba ću piti pa kako bude odgovaralo.. Iako se plašim tih nuspojava
Pazi ako se osecas nepodnosljivo, to resava taj problem (privremeno). Dakle moras da nadjes uzrok i da ga otklonis, dakle probaj
kod psihologa i na neke grupne terapije i slicno, kao sto predlaze Mancesterka :P

Jel neko još osjeća kao nestabilnost u tijelu hodu npr kad mirujete tj sedite ko da se okreće oko vas.. Meni to nekad bude jače nekad slabije. Npr u gužvi se poveća i kao da mi se noge odseku. I u glavi čudan osjećaj ko da ne znaš gdje si, gubiš se
Da.I jošmnogo toga..Kao recimo nešto što ja zovem -gumene noge..
Ti imaš i neki oblik agorafobije.

Ne otupljuju kada se navikneš.
Ne deluju kao droga.
A sa ovim zadnjim se slažem-okidači su svuda i jednostavno ih ne možemo zaobiči ..
Anks je po meni autoimuna bolest (ne poremećaj,kako kažu...Boleščina.Podmukla)

Da.I jošmnogo toga..Kao recimo nešto što ja zovem -gumene noge..
Ti imaš i neki oblik agorafobije.
Da da. Ja se uvijek moram držati za nekoga kad hodam, kao da ću upasti ono nemam snage. I kad stojim ljuljam se sva, eto sad se tuširala i pobegla kontala da ću da padnem xd i glava teška vrti se. A u gužvi da ne pričam tek. Zato samo nekad idem u manju trgovinu.

@Dajanaa97

Mani se ti nas sa foruma..Sve je individualno ..
Nekom je nešto pomoglo , drugima nije , stavovi i shvatanja su nam drugačija ..
Gledaj ti sebe i radi ono što ti je lekar rekao .

Da da. Ja se uvijek moram držati za nekoga kad hodam, kao da ću upasti ono nemam snage. I kad stojim ljuljam se sva, eto sad se tuširala i pobegla kontala da ću da padnem xd i glava teška vrti se. A u gužvi da ne pričam tek. Zato samo nekad idem u manju trgovinu.
Na brzinu da pokupuješ i bežiš napolje ..Da nisi u gužvi i ne čuješ previše glasova..

I da ti ne biju one neonke u glavu .
A ako je gužva ,okreneš se i odeš , jer ne možeš da izdržiš u redu .
.Počinje drhtavica ,preznojavanje , gumene noge i vrtoglavica ...plitko disanje...
.I koliko god misliš da češ se srušiti , ne srušiš se ..
ali imaš neobuzdanu želju da pobegneš odatle ....

Na brzinu da pokupuješ i bežiš napolje ..Da nisi u gužvi i ne čuješ previše glasova..

I da ti ne biju one neonke u glavu .
A ako je gužva ,okreneš se i odeš , jer ne možeš da izdržiš u redu .
.Počinje drhtavica ,preznojavanje , gumene noge i vrtoglavica ...plitko disanje...
.I koliko god misliš da češ se srušiti , ne srušiš se ..
ali imaš neobuzdanu želju da pobegneš odatle ....
Baš to sve, mada mama to uđe većinom i pokupuje. A ja kad sam u marketu bude okej kad je početak a čim prođe 5 minuta vičem mojima da požure. Ali meni se u glavi dešava isto čudnih stvari ako sam vani, ko da sanjam i šetam gradom. Ko da si polusvjestan. I uveče mi to kod kuće. I teško disanje,nema šta sve ne osječam xd nemam snage onda me bukvalno stalno steže u grudima i to mi je nepodnošljivo

Baš to sve, mada mama to uđe većinom i pokupuje. A ja kad sam u marketu bude okej kad je početak a čim prođe 5 minuta vičem mojima da požure. Ali meni se u glavi dešava isto čudnih stvari ako sam vani, ko da sanjam i šetam gradom. Ko da si polusvjestan. I uveče mi to kod kuće. I teško disanje,nema šta sve ne osječam xd nemam snage onda me bukvalno stalno steže u grudima i to mi je nepodnošljivo
Derealizacija ..I konfuzija u glavi ..Kao da to nisi ti .... telo te ne sluša.....
Dajana ,imaš li panične napade?

Derealizacija ..I konfuzija u glavi ..Kao da to nisi ti .... telo te ne sluša.....
Dajana ,imaš li panične napade?
Imala sam u početku jače napade panike, sad slabije jer znam otprilike šta je u pitanju. Nekako iskuliram. Neretko mi dođe muka. Jednom sam u stanu dobila napad panike da sam utrnula u grudima i nisam mogla da hodam i dišem. To je užas. Pogotovo kad je početak ono ko da bi iskočio iz kože, toplina neka te obuzme jako lupa srce, steže grudni koš.

Back