Komšiluk i crna magija

Zasto bi tumacenje snova bila crna magija?Snovi su tvoja podsvest,i ti ces ih najbolje protumaciti!Ne verujem u sanovnike,gde sanjati macku uvek znaci isto,vec osoba koja sanja,sama sebi moze pronaci odgovore u svojoj podsvesti,jer samu sebe najbolje poznaje,sta joj se trenutno desava,d li im neki problem....pa ga podsvest resava!

nisam mislila na taj nacin...pitam se da li je ne magija nego greh tumaciti tudje snove koji se posle ispune?jer to je neki vid predvidjanja?isto kao gledanje u solju karte ili gde vec?

nisam mislila na taj nacin...pitam se da li je ne magija nego greh tumaciti tudje snove koji se posle ispune?jer to je neki vid predvidjanja?isto kao gledanje u solju karte ili gde vec?

Pa,vec sam ti odgovorila sta ja mislim.Snovi su tvoja podsvest,ponekad mogu biti i predosecaj kao posledica licnog instinkta!Mada bi neki ortodoksni vernici mozda rekli da je samo tumacenje snova nekakva sotonska radnja,ali ja nisam vernik,pa se slazem sa naukom da je san podsvest!Iz tog rzloga ne mogu tumacenje snova staviti u isti kos sa "gledanjem"u solju ili u karte!Gledanje u trop od napitaka je zabava ili za ocajne koji traze resenje nekog svog problema!

Ne znam tačno na kakvo tumačenje snova misliš.
Ako sanjaš nešto, pa uzmeš sanovnik i pogledaš šta bi to moglo da znači.... to mu dođe isto kao čitanje horoskopa....
Ako na osnovu svojih snova sama pokušaš da prokljuviš šta se može desiti, to je opet nešto drugo i ja na to mogu samo da ti odgovorim svojim iskustvom, jer mi se par puta desilo da sam kroz snove dobio odgovore na pitanja koja sam postavljao na javi, i da sam na osnovu nekih snova doneo neke svoje (ispostavilo se) ispravne odluke.

A opet, ako zatražiš od nekog "proroka" da ti protumači snove.... svaki dobar "prorok" će ti dati odgovor koji je daleko od direktnog a koji se može protumačiti na više načina, i na kraju, šta god da se desi ispadne da je bio u pravu.

s vjerom u boga...

http://pravoslavni-odgovor.com/okultizam/Crkva_i_magija.htm

iz ovog teksta ću citirati, po meni, najjači i najvažniji dio:
Молитвом се човек уједињује са Богом, и уједињен са Богом остаје ван домашаја демонских сила.
У часовима било ког искушења хришћани су од вајкада помињали и призивали име свог Спаситеља, Богородице и Светитеља Божјих. Ово непобедиво оружје Црква препоручује и данас.

s vjerom u boga...

http://pravoslavni-odgovor.com/okultizam/Crkva_i_magija.htm

iz ovog teksta ću citirati, po meni, najjači i najvažniji dio:
Молитвом се човек уједињује са Богом, и уједињен са Богом остаје ван домашаја демонских сила.
У часовима било ког искушења хришћани су од вајкада помињали и призивали име свог Спаситеља, Богородице и Светитеља Божјих. Ово непобедиво оружје Црква препоручује и данас.

Zasto sve mistifikovati!?Lepo kazem vernicima je sve crno ili belo!
Cura lepo pita da li je tumacenje snova magija!Zar ti ne sanjas?Zar se nikad nisi pitala da li tvoj san ima neko znacenje za tebe?
I ako bas hoces,od vajkada srbi nisu bili hriscani,vec pagani!Hriscanstvo su primili tek u 14 veku.Da li to znaci da su pre primanja hriscnstva bili sotonski narod?
Da ne postoje religije ne bi bilo potrebe ni za izmisljanjem nekakve magije!Crkva ima potrebu da ima neku suprotnu silu protiv koje se njeni vernici "bore"!
Ja se ne molim ni jednom Bogu,samim tim ne verujem u postojanje "demonskih"sila,te i nemam problema sa istim!

slusajte...imam to ne znam kako da nazovem da bas umem da protumacim snove...bilo kojoj osobi o kojoj znam bar neke glavne sitnice...i sto je najgore sve sto kazem se posle zaista desi ili mi oni potvrde da je tako bilo i da sam upravu...pa se plasim da mozda ne cinim tako neki greh sto drugima predvidjam buducnost na neki nacin? :O

slusajte...imam to ne znam kako da nazovem da bas umem da protumacim snove...bilo kojoj osobi o kojoj znam bar neke glavne sitnice...i sto je najgore sve sto kazem se posle zaista desi ili mi oni potvrde da je tako bilo i da sam upravu...pa se plasim da mozda ne cinim tako neki greh sto drugima predvidjam buducnost na neki nacin? :O

Sama si rekla da o tim osobama znas neke osnovne podatke!Zdrava logika tumaci pojmove necije podsvesti,nikakva magija!Ja zaista ne vidim tvoj razlog za strah,jer ti "nepredvidjas"buducnost,jer i te osobe,ako poznaju iole sebe,rastumacile bi same sta im njihova podsvest "govori"!
I opet kazem,po meni,ne postoji magija,to je izmisljotina religije,da bi drzala vernike u strahu!

Snovi su tvoja podsvest,ponekad mogu biti i predosecaj kao posledica licnog instinkta!
tacno.
snovi su nasa podsvest,i tumace se razlicito od osobe do osobe.
snovi nam posvesno ukazuju i na resenje nekog problema,tako da se sami moramo dobro razmisliti i rasclaniti svoje snove,pokusavajuci da otkrijemo na sta moze da nas asocira neki detalj iz snova a u RL,pa se ponasati u tom pravcu,i realno problem moze biti otklonjen.
(o tumacenju snova sam slusala jednog divnog coveka,psihoanaliticara...i navodio je primere njegovih `pacijenata`...stvarno sve ima logike)

Ma kakva crna magija i bakraci..time se bave samo ljudi koji ne umeju da podnesu odgovornost za sopstvene postupke,i odluke.Ljudi koji nemaju dovoljno moralne snage,i vere u sebe.A to su i energetski vampiri.Imala sam da kazem drugaricu sa kojom sam se druzila neko vreme,i devojka bi zaista bila ok da nije postala opsednuta tim stvarima kako joj svi zavide,i kako pokusavaju da je uvracaju itd.Postala je jako negativna,i bas me je iscrpljivala ta njena negativnosti opsesija.Stalno se vrtela oko nekih istih prica i dogadjaja koje ocigledno nije uspevala da preboli i svari pa joj je lakse bilo da nadje krivce u nekim drugim osobama,i zbog toga je izgubila mene kao druga.Mozda taj gubitak i nije neki hahah ali opet bzvz je sve to.A sada u komsiluku imam jednu dosadnu babu koja baca hejt na mm i mene preko ograde,i tacno mi bulji u prozore i kaci mi se o kapiju, baca kojekakve konce krpe i djubre po mom travnjaku..babac je sam nikog nema pa joj valjda slatko da tripuje..ali ne naravno nije mi izrasla jos jedna glava,niti mi se bastica osusila,a macka crkla..naprotiv.

Meni su u kuci (Trenutno je u izgradnji) postavljali u sredini cigle i po kutijama - jaja... Zatim neku kesicu sa nekim prahom (Ono na drogu licilo) ... Pa su mom psu bacili svinjsku kozu,ispred kapije u dvoristu krvavu glavu neke zivotinje... Uvece mi nesto kuca na vrata... Cale ne veruje u tako nesto,ali majka da... P.S: Ima par njih koji nam zavide jer smo vredni djaci (Jos vise im smeta sto smo sa Kosova) ... Sumnjam na 2 ili 3 suseda.... :dash:

Draga deco, vidim da se u poslednje vrijeme vodi mnogo rasprava na temu crne magije. Moja duznost je da Vas upozorim da ne pristupate ritualima ako nemate dovoljno iskustva. Ako negde procitate o nekom ritualu, prethodno se raspitajte o autoru teksta ili slicno. Za magiju je potrebno iskustvo a svaka greska se ponekada plati skupo.

Draga deco, vidim da se u poslednje vrijeme vodi mnogo rasprava na temu crne magije. Moja duznost je da Vas upozorim da ne pristupate ritualima ako nemate dovoljno iskustva. Ako negde procitate o nekom ritualu, prethodno se raspitajte o autoru teksta ili slicno. Za magiju je potrebno iskustvo a svaka greska se ponekada plati skupo.

A kako steci "iskustvo" ako se "ne vezba"? :zper:

aha...znaci, laicki receno, samo licencirano pricesce (simulacija kanibalizma) moze da nas zastiti od zlih baba-gatara...

na osnovu cega tvrdis da su vase jestive amajlije bolje od ovih drugih sa vasara? jesi ti video te demone i uverio se da ih odbija polusvareno crno vino i hleb?

kao sto rekoh, veruj u sta hoces ali nemoj drugima da prodajes price o crnoj magiji i babarogama i da ih dodatno tripujes (cak i ako verujes da je iz najbolje namere).
the cat is at stake here ffs.
ja sam imao posla sa demonima ,i to baas dugo ,tako da znam o cemu pricam

- - - - - - - - - -

Ma kakva crna magija i bakraci..time se bave samo ljudi koji ne umeju da podnesu odgovornost za sopstvene postupke,i odluke.Ljudi koji nemaju dovoljno moralne snage,i vere u sebe.A to su i energetski vampiri.Imala sam da kazem drugaricu sa kojom sam se druzila neko vreme,i devojka bi zaista bila ok da nije postala opsednuta tim stvarima kako joj svi zavide,i kako pokusavaju da je uvracaju itd.Postala je jako negativna,i bas me je iscrpljivala ta njena negativnosti opsesija.Stalno se vrtela oko nekih istih prica i dogadjaja koje ocigledno nije uspevala da preboli i svari pa joj je lakse bilo da nadje krivce u nekim drugim osobama,i zbog toga je izgubila mene kao druga.Mozda taj gubitak i nije neki hahah ali opet bzvz je sve to.A sada u komsiluku imam jednu dosadnu babu koja baca hejt na mm i mene preko ograde,i tacno mi bulji u prozore i kaci mi se o kapiju, baca kojekakve konce krpe i djubre po mom travnjaku..babac je sam nikog nema pa joj valjda slatko da tripuje..ali ne naravno nije mi izrasla jos jedna glava,niti mi se bastica osusila,a macka crkla..naprotiv.
kad bi te to strefilo ,ne bi tako pricala..Kao sto volim da kazem ,obicno ljudi koji nisu nista prosli u zivotu tako pricaju.To sto pises da covek moze da postane opsednut time ,to je tacno ,ali bolje da to nikad to ne dozivis ,jer su to velika stradanja.

- - - - - - - - - -

Ako si Pravoslavne vere ,onda se kod nas kaze da ne treba pridavati previse znacaja snovima,

- - - - - - - - - -

sta mislite da li kada tumacite nekome snove to spada u crnu magiju i djavolju rabotu kao i gledanje u solju i blaa blaa ostalo? :O

spada u djavolju rabotu.

ne zaboravite da crna magija deluje na one koji veruju u nju. Na one koji ne veruju ne deluje.
Negativne posledice magije umanjićete ako prestanete da verujete u nju
provereno
negativne posledice umanjicete tako sto necete nikoga osudjivati i svetiti se onome na koga sumnjate da vam je nacinio neko zlo.A kao prvo nikakvo zlo ne moze da vam se desi bez dopustenja Bozjeg ,najcesce zbog grehova i da bi se covek ispravio i okrenuo pokajanju,ovo pricam iz sopstvenog iskustva,i iz iskustva staraca monaha ,duhovnika

negativne posledice umanjicete tako sto necete nikoga osudjivati i svetiti se onome na koga sumnjate da vam je nacinio neko zlo.A kao prvo nikakvo zlo ne moze da vam se desi bez dopustenja Bozjeg ,najcesce zbog grehova i da bi se covek ispravio i okrenuo pokajanju,ovo pricam iz sopstvenog iskustva,i iz iskustva staraca monaha ,duhovnika

znas li mozda gde se i kako moze skinuti ako si omadjijan?

ja sam imao posla sa demonima ,i to baas dugo ,tako da znam o cemu pricam
....

pa doooobro sad...
imao sam i ja problema, svako moze da ima problem kad naleti na nekog triki demona, ali sve se moze kada se hoce.
levelujes svog lika, upgrade-ujes skilove i resis ih.
ili ti se posreci neki critical hit.
uvek imas u inventory neki protection spell, kao i healing elixire za kad zatreba...
mada, poslednje sto sam pikao je skyrim. nemam vise vremena da pikam igrice (ono, deca, posao, RL obaveze...) :)

Back