"Kompleks provincije"

E da, setila sam se još jednog slučaja gde su ovaj put negativci Beograđani

Rođaka iz jednog grada u Srbiji došla u BG na studije i odsela kod nas u jednom stanu u dedinoj kući. I priča kako joj je njena sestra od tetke (bliže srodstvo) rekla da pazi na akcenat, kao vidiš kako mi pričamo, ne budi seljanka.

Fora je u tome što je ta njena sestra (plus još dve) par godina ranije sa porodicom došla u BG iz jednog grada na jugu. Inače pravi social climbersi.
Eto ga jedan hint, hehe

i znaš jer se kuneš u AV i sns. Naravno da sam sa tobom imala raspravu i potencirala na tome da nije fer da mi govoriš kako grešim a i ne živiš ovde. To se nije odnosilo isključivo i samo na Srbe iz Srspke već na sve koji tako razmišljaju.
Ti bi nama zabranila da nas interesuje Srbija. Tu si se malo vec presla...Srbija je stvar interesovanja svakog Srbina na planeti. Ili bi ti mozda zastupala radije tezu da je Srbija matica samo "Srbijanaca", da ne kazem UZASrbijanaca?

Ti bi nama zabranila da nas interesuje Srbija. Tu si se malo vec presla...Srbija je stvar interesovanja svakog Srbina na planeti. Ili bi ti mozda zastupala radije tezu da je Srbija matica samo "Srbijanaca", da ne kazem UZASrbijanaca?

Црвени, не ужа Србија. Тај административни појам није постојао ни у сфрј.

Централна србија

Poslednja izmena:
Mnogo ljudi voli Srbiju, a da nisu Srbi. Daj pustite malo civilizacije da prodre do vas (ovih na forumu). Doduše kada vidim one navijačke grupe, sendvičare, ćacije i ostale upitne, plašim se.
Žao mi je stare Srbije, u stvari Beograda. Od malih nogu sam bila zaljubljena u taj grad.

Mnogo ljudi voli Srbiju, a da nisu Srbi. Daj pustite malo civilizacije da prodre do vas (ovih na forumu). Doduše kada vidim one navijačke grupe, sendvičare, ćacije i ostale upitne, plašim se.
Žao mi je stare Srbije, u stvari Beograda. Od malih nogu sam bila zaljubljena u taj grad.
Крш град а ипак магнет за комшије. Не капирам разлог.

Mene veže djetinjstvo i djevojaštvo provedeno tamo. Familija i par dobrih prijatelja.
Ima Beograd nešto posebno. Ne kao nekada, ali ima samo na drugačiji način sada.

Да али ту посебност не носе деца / унуци комунизма, не носе крезубосрбијанци ни другосрбијанци.

Постоји дух Београда, које многи неће упознати, а ту је и осећа се.

E da, nikad nisam čula da Beograđani kude ijedan grad u Srbiji. Čak ni na forumu nisam primetila.

Dok naši nebeogradski sunarodnici stalno moraju da istaknu kako je Beograd krš u odnosu na Pariz. Zamisli, Beograd nije kao Pariz!
Oni nikad ne bi živeli na Vračaru Hisorical

Ne, ne, ni za živu glavu. :nono2:
Stoput je bolje u Surdulici

Kao što ni mi Beograđani ne bismo živeli u Parizu jer Pariz je realno seljana u odnosu na Tokio.
Nikako Pariz, Karaburma je zakon

E da, nikad nisam čula da Beograđani kude ijedan grad u Srbiji. Čak ni na forumu nisam primetila.

Dok naši nebeogradski sunarodnici stalno moraju da istaknu kako je Beograd krš u odnosu na Pariz. Zamisli, Beograd nije kao Pariz!

Kao što ni mi Beograđani ne bismo živeli u Parizu jer Pariz je realno seljana u odnosu na Tokio.

Београд јесте крш за Земун. Не долазимо у госте и исте не примамо. Биће пасошка контрола са ове стране Бранковог моста. "Што си дошао, ко те послао, за кога радиш?" :lol::heart:

Београд јесте крш за Земун. Не долазимо у госте и исте не примамо. Биће пасошка контрола са ове стране Бранковог моста. "Што си дошао, ко те послао, за кога радиш?" :lol::heart:
Zemunci su oduvek bili poznati po svom separatističkom duhu

Mogu da ti linkujem, ako želiš ;)

Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може се сматрати да је за данас довољно постигао у животу. Свако даље инсистирање на још нечему, било би нескромно.
Душко Радовић

Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може се сматрати да је за данас довољно постигао у животу. Свако даље инсистирање на још нечему, било би нескромно.
Душко Радовић
Iako obožavam Radovića, sa ovime se ne bih složila, ili bih ga uputila na temu lokal-patriota ;)

meni je vracar najdrazi deo bg. cak i izmenjeni vracar i dalje. iako sam maticno sa bb.

ma u sustini banovo brdo je najbolje.
Ne bih ti ja živela u Bg ni da me puškom teraju :zcepanje: znaš koliko puta sam ovo čula ;) a da pomenem i ponašanje bg vozača kada vide auto sa nekom drugom tablicom iz Srbije
:mrgreen:

pa u bg se prilicno agresivno vozi i onda vrv vole da strase ljude koji nisu navikli na agresivniju voznju. meni to bas nedostaje, posto ne vozim sad. :sad2: ja se cudim da nema vise saobracajki.

Back