- Poruka
- 47.603
Mislio sam, mogu li samo nešto da prepodesim... nešto u Device Manageru ili gde već...Kupi usb hub sa sopstvenim napajanjem....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislio sam, mogu li samo nešto da prepodesim... nešto u Device Manageru ili gde već...Kupi usb hub sa sopstvenim napajanjem....
Device manager i deinstaliraj usb driver.Imam problem koji se povremeno javlja na Windows 10, pa valjda pitam na pravom mestu...
Ponekad, kada uključim jedan od svojih PC džojstika u prednji USB port, miš se isključi i pojavi se poruka:
Pogledajte prilog 1278634
Ako uključim taj džojstik u neki od zadnjih portova, miš se neće isključiti, ali i dalje će stizati ova poruka, više puta. Kažem "ponekad", jer uglavnom džojstik normalno radi kada ga uključim, ali nekad se desi i ovo i onda moram da pribegavam resetovanju kompjutera, isključivanju drugih USB uređaja, i uglavnom posle nekog vremena problem nestane tj. džojstik radi normalno.
Inače, taj džojstik imam već više od deset godina, radio je bez problema i na desetki, pa i na sedmici i na mom starom kompu i nikad mi nije izbacivao ovo da navodno nema struje za njega, sve do pre nekog vremena. Neki savet?
Mozda nekad budes hteo da prikacis eksterni disk ili dvd rezac, bez takvogMislio sam, mogu li samo nešto da prepodesim... nešto u Device Manageru ili gde već...
Zavisi ja mogu na USB 3.0 (plavi port) kako Toshiba HDD portable tako i DVD portable marke Samsung.Mozda nekad budes hteo da prikacis eksterni disk ili dvd rezac, bez takvog
hub-a neces moci...
Mogu i ja na komp, ali ne mogu na Macbook, slab je za toZavisi ja mogu na USB 3.0 (plavi port) kako Toshiba HDD portable tako i DVD portable marke Samsung.
Recimo na USB 2.0 to je nemoguće , manje struje (zato)![]()
Nemoguće , type c portovi imaju dovoljno struje.Mogu i ja na komp, ali ne mogu na Macbook, slab je za to
No njegovi portovi su verovatno usb 2ka cim nema dovoljno struje...
Nema laptop dovoljno struje, kazem on moze 5W preko toga truba...Nemoguće , type c portovi imaju dovoljno struje.
Jedino što je moguće da je apple preko fw limitirao izlaznu jačinu struje , a napon je tu.
Tako rade da ne bi koristili non apple produkte.
To su fore.
To je 1A , 5v x 1A je 5WNema laptop dovoljno struje, kazem on moze 5W preko toga truba...
Verovatno, nakacio sam dvd rezac i nema snagu da pokrene motor. Onda sam kupio taj hub.To je 1A , 5v x 1A je 5W
Hub je sigurnija varijanta svakako.Verovatno, nakacio sam dvd rezac i nema snagu da pokrene motor. Onda sam kupio taj hub.
Već imam DVD rezač ugrađen u kućište tako da ne verujem da će mi ikada trebati još jedan, a jedan eksterni HDD mi je već priključen na jedan od portova pozadi. Nego mi nije jasno kako je džojstik radio najnormalnije više od deset godina, i to još na starom PC-ju, a sad odjednom nema dovoljno struje...Mozda nekad budes hteo da prikacis eksterni disk ili dvd rezac, bez takvog
hub-a neces moci...
Prednji, oni na kućištu, možda i jesu, ali oni u pozadini, koji su spojeni sa matičnom (komp je iz 2019.) su sigurno 3.0.No njegovi portovi su verovatno usb 2ka cim nema dovoljno struje...
Ništa od ovoga što koristim nije Apple. I opet kažem, godinama je sve radilo kako treba, a sad je odjednom počelo da se pojavljuje to o nedovoljnoj količini struje. Pa ni to se ne pojavljuje svaki put kad priključim džojstik, već samo ponekad.Jedino što je moguće da je apple preko fw limitirao izlaznu jačinu struje , a napon je tu.
Tako rade da ne bi koristili non apple produkte.
To su fore.
Drajver ili napajanje oslabilo i ne daje dovoljno struje na 5v sto je manje verovatno ...Već imam DVD rezač ugrađen u kućište tako da ne verujem da će mi ikada trebati još jedan, a jedan eksterni HDD mi je već priključen na jedan od portova pozadi. Nego mi nije jasno kako je džojstik radio najnormalnije više od deset godina, i to još na starom PC-ju, a sad odjednom nema dovoljno struje...
Prednji, oni na kućištu, možda i jesu, ali oni u pozadini, koji su spojeni sa matičnom (komp je iz 2019.) su sigurno 3.0.
Ništa od ovoga što koristim nije Apple. I opet kažem, godinama je sve radilo kako treba, a sad je odjednom počelo da se pojavljuje to o nedovoljnoj količini struje. Pa ni to se ne pojavljuje svaki put kad priključim džojstik, već samo ponekad.
Oslabila ti maticna. Ja sam tako spalio usb port prednja 2 na maticnoj jer sam punio elektronsku cigaru na njima...godinama je sve radilo kako treba, a sad je odjednom počelo da se pojavljuje to o nedovoljnoj količini struje. Pa ni to se ne pojavljuje svaki put kad priključim džojstik, već samo ponekad.
Jel imas ko na Linux-u sta je sve prikaceno i kolko trosi?Sve stoji kao i na slici u članku, potpuno identično.
![]()
~ >>> sudo lsusb -v |grep 'Bus\|MaxPower' > log.txt
~ >>> cat log.txt
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
MaxPower 0mA
Bus 003 Device 003: ID 04a9:1913 Canon, Inc. CanoScan LiDE 300
(Bus Powered)
MaxPower 500mA
(Bus Powered)
Bus 003 Device 002: ID 0c45:5004 Microdia Redragon Mitra RGB Keyboard
(Bus Powered)
MaxPower 400mA
(Bus Powered)
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MaxPower 0mA
Bus 002 Device 003: ID 0bc2:61b7 Seagate RSS LLC Maxtor M3 Portable
(Bus Powered)
MaxPower 144mA
(Bus Powered)
Bus 002 Device 002: ID 174c:55aa ASMedia Technology Inc. ASM1051E SATA 6Gb/s bridge, ASM1053E SATA 6Gb/s bridge, ASM1153 SATA 3Gb/s bridge, ASM1153E SATA 6Gb/s bridge
MaxPower 144mA
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
MaxPower 0mA
Bus 001 Device 013: ID 03f0:002a HP, Inc LaserJet P1102
MaxPower 98mA
Bus 001 Device 002: ID 051d:0002 American Power Conversion Uninterruptible Power Supply
MaxPower 2mA
(Bus Powered)
Bus 001 Device 004: ID 248a:8367 Maxxter Telink Wireless Receiver
(Bus Powered)
MaxPower 50mA
(Bus Powered)
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MaxPower 0mA
Kako matična tako da oslabi za tri godine... prethodnu sam deset godina koristio i nije bilo problema.Oslabila ti maticna. Ja sam tako spalio usb port prednja 2 na maticnoj jer sam punio elektronsku cigaru na njima...
Ne znam gde se to gleda.Jel imas ko na Linux-u sta je sve prikaceno i kolko trosi?
Nisi jedini: https://www.drivereasy.com/knowledg...o solve your problem, update your... See More.Kako matična tako da oslabi za tri godine... prethodnu sam deset godina koristio i nije bilo problema.
Da vidimo random access...ovih dana ces..msi najavio novi pcie 5.0 nvme, brz ko supermen.
par novih kucista, nesto malenih sa displejevima, nesto velikih poput phanteksa i thermaltake..amd serija xd3 od kojih 7950x3d sa 16 core. i sto se tice monitora asus i alien cak 500mhz refresh rate najavili..
Pa tih brzih nvmeciji..
Dobro je, i=nije lose, samo zasto tako mali read? Izgleda da baferise writeove pa zato mnogo brze od reada...