Reg
Elita
- Poruka
- 24.712
Ako pratis ostale srpske forume, a verujem da pratis, mogla si primetiti da postoji veliki pritisask da se u Srbiji VESTACKI poveca natalitet, narocito od radikalnih elemenata u drustvu iza kojih van svake sumnje stoji kler.
Razmatraju se sve moguce i nemoguce alternative kako da se natalitet podigne, cak se prelaze zvanicno i UVOZ ZENA sa dalekog Istoka u Srbiju, jer one navodno bolje i vise radjaju!
Ja sam postavio pitanje osvrcujuci se na te tendencije, jer iza njih provejava da bi se vecim natalitetom moglo parirati ostali narodima i povratiti neke izgublejne teritorije u nekoj dalekoj buducnosti.
Kako ekonomska situacija Srbije nikako nije sjajna, sa povecanim natalitetom bi isplivale jos vece teskoce koje bi bile jos teze resive.
Ima naroda sa mnogo manjim populacijama, ali koji mnogo bolje zive...
Sto bi narodski se reklo. Prvo shtalica - onda kravica...
A naravno, svako ce odluciti sam sta mu je ciniti u vezi broja dece.
Kakve god da su tendencije, činjenica je da je u Srbiji veći mortalitet od nataliteta, da smo treća nacija na svetu po prosečnoj starosti, da ćemo, ako se ovaj trend nastavi, doći u situaciju da ima više penzionera nego radno sposobnih ljudi, da ćemo za koju deceniju jednostavno - nestati. Da li će rađati Albanke, Kineskinje ili Moldavke, nije bitno, bitno je da se deca rađaju i da se nacija obnavlja, a ne da stari. Kad već neće ili ne mogu Srpkinje. Prema tome, od koga god da dolazi predlog o rešenjima za povećanje nataliteta, on je u redu, a da li o tome priča A. Vučić ili B. Đelić nije uopšte važno. Važno je da se nešto radi na tome.
Prema tome - samo napred, ne kukaj da nemaš para, biće para, samo pazi da se jednog dana ne probudiš i shvatiš da više nisi u stanju da budeš tata, zato što si previše star.