Kolinda Kitarović: Hrvatska se brani u Afganistanu

Kolinda održala govor u Kninu, miješala engleski i hrvatski, plakala, pjevala U boj u boj

Kolinda je govor držala dvadesetak minuta, a od toga je desetak govorila na engleskom.

Prisjetila se razgovora s vojnicima tokom posjete Afganistanu kada ih je pitala zašto su ovdje, a najbolji odgovor je bio odgovor hrvatskog branitelja čije je ime zaboravila i koji je rekao: "Recite ljudima da se domovina brani dok su neprijatelj i opasnosti daleko. Ja sam iskusio da kada neprijatelj dođe na kućna vrata je prekrasno", prenosi N1.

Zamolila je i tog vojnika da joj se javi te ustvrdila: "Da je Hrvatska bila u NATO-u 1991. ne bi se dogodio ni Vukovar ni rat".

Dalje je istaknula da se Hrvatska brani u Afganistanu i da ako Afganistan padne možemo očekivati sedam miliona ljudi koji će krenuti prema Europi.

"Došlo mi je da uzmem pušku i odem na bojište"

https://www.globalcir.com/2019/08/0...mijesala-engleski-i-hrvatski-plakala-pjevala/
Pesme u boj u boj i zovi samo zovi hmm

Vjeru i naciju su promjenili ali pesama se nisu mogli odreci haha sta ti je sizofrenija ... al opet mogu ih razumeti zbog svoje istorije oni nisu mogli pisati takve pesme vec samo podanicke ... ali opet ako se odrices svog naroda onda se odreci i njegovih pjesama

Back