Koliko vam znače otvorene teme na forumu?

7. ubijam vreme i dosadu.

ahhaha.... Jedan od prvih koji je realan i iskren :ok: svaka cast.

Samo ja mislim da je to 1 a ne 7, jer ja zivim sam, (nisam ozenjen, nemam decu, mlad sam jos za to) ali nisam na "kazanu roditelja", imam drustveni zivot, imam prijatelje ali nisam sa njima 24h, odes kod njih, dodju oni tebi, prosetate gradom ali na kraju kad se vratis u svoj stan, dodje period usamljenosti pa bacis se na krstu. Primetio sam da sam vise na krsti kako ne radim, evo cim krenem na posao retko cu svracati ovde.

ahhaha.... Jedan od prvih koji je realan i iskren :ok: svaka cast.

Samo ja mislim da je to 1 a ne 7, jer ja zivim sam, (nisam ozenjen, nemam decu, mlad sam jos za to) ali nisam na "kazanu roditelja", imam drustveni zivot, imam prijatelje ali nisam sa njima 24h, odes kod njih, dodju oni tebi, prosetate gradom ali na kraju kad se vratis u svoj stan, dodje period usamljenosti pa bacis se na krstu. Primetio sam da sam vise na krsti kako ne radim, evo cim krenem na posao retko cu svracati ovde.

pa dobro to je normalno, pogotovo ako je neka faza kao što je npr. nemanje posla. usamljenost dođe pa ode.

Nikada nisam imala problema sa iznosenjem svojih stavova i razmisljanja u Rl. Kad me tematika zanima, zelim izneti misljenje i imam sta izneti, iznesem. Isto i na forumu, ak imam sta napisati, napisem ako nemam ne pisem. S tim sto na forumu ni slucajno ne diskutujem u toj meri ozbiljno kao u Rl, jer smatram to gubljenjem dragocenog vremena.
Krstarica je trach forum i sluzi mi za loopetachenje i opustanje mozga.
Dosta mi je politickih polemisanja, beskonacnih filozofskih razgovora, istorijskih i drugih rasprava u Rl, zar jos na forumu o tome da prdim? Smara, zamara mozak, crpi energiju, skracuje fitilj, oduzima dragoceno vreme. Radje se odem bandzijem bacit s mosta.
Zasto sam tu..losa navika i nista vise. Nisam sigurna ni da je to. Vezana sam dnevno dosta za komp, pa svratim.

Ali sve manje imam zelju svracati.

Prava, sjebana Hrvatica.
Kad ovako nešto čujem ni najmanje mi nije žao što se SFRJ raspala ..

Kada u realnom svetu niste sasvim u mogućnosti da iznesete svoje stavove i najiskrenija razmišljanja, da li vam forum znači i ponekada pomaže da se na momente osetite pouzdanje i da niste sami...ne sami u bukvalnom smislu......jeste forum virtuelna stvar, ali realan svet je ponekad autističniji od interneta....ima likova na forumu do čijeg mi je mišljenja itekako stalo.....nisam u mogućnosti da sa toliko ljudi u realnom svetu okrenem tema...i ako na forumu nisam nešto naročito aktivna....ako ništa pratim.......ili je ovo što pričam besmislica

Dodje mu kao neki moj lični dnevnik, npr, samozvan - " Up close & personal " . :) Šalim se. :) Ovde pišem , kao što bih bilo kome rekla u lice. Ovde pišem ono šta me istinski raduje, istinski rastužuje. Što ne bih nekome mogla da kažem u lice, to ne mogu ni da napišem. Shvatam, da iza svakog monitora, kuča necije srce, na takav način i vrednujem ljude, koji su vredni toga. Ovde sam tri godine . I ne mogu vam opisati osećaj, kada sam bila otišla...pa se posle nekog vremena opet vratila. Količina ljudi koja mi se obradovala, a nikoga ne znam lično. Kako da Vam to ne natakne osmeh? Podigne? Kada ti neko napiše, tvoj tekst me je u nečemu ohrabrio, neki me ej duboko rasplakao, kada te neko pita kako si, a oči ti nije video, nego čisto ljudsko pitanje. Kada daš savet na nečiji problem, pa ti neko zahvali i kaže hvala na razumevanju, kada nekoga bodriš, kada si nekome podrška, ili ovde virtuelni prijatelj, čije pisanje ceniš. Nekako si uključena u zbivanja ljudi koje ceniš, i oni u tvoj, jer te cene i vole, da kažem bolji izraz poštuju kao osobu, mozda je prikladniji. Volim ovo mesto, ljude do čijeg mi je pisanja stalo i što znam da mnogima ovde kao korisnica značim i ja. Nije besmislica, zašto bi bila Gotika? Shvatam šta pitaš. Meni je ovaj "papir" bio ono šta ja volim...papir za pisanje svojih jadubljih razmišljanja, emocija, suza i onoga sta sustinski jesam. I svoj najbolji trag, mog unutrašnjeg sveta, je upravo ovde ostavljen. :)

Internet mi je bio drag jer sam zivio u velikoj zbrci izmedju raznih kultura, pa sam tu mislio pronaci meni slicne, znaci one kojima je RL nekako tijesan i ogranicen. Na kraju mi se ogadio i RL i internet, jer vidim da je pun onih koji su puni sebe u RL i pun onih koji sebe samo sazalijevaju i koji sami sebe nazivaju luzerima. Ispada da je to mjesto gdje oni iz RL proganjaju bjegunce iz RL.

Jos ne nadjoh nekog ko nad Evropom kruzi kao orao u potrazi za plijenom. Niko ne vidi buducnost Evrope.

Dodje mu kao neki moj lični dnevnik, npr, samozvan - " Up close & personal " . :) Šalim se. :) Ovde pišem , kao što bih bilo kome rekla u lice. Ovde pišem ono šta me istinski raduje, istinski rastužuje. Što ne bih nekome mogla da kažem u lice, to ne mogu ni da napišem. Shvatam, da iza svakog monitora, kuča necije srce, na takav način i vrednujem ljude, koji su vredni toga. Ovde sam tri godine . I ne mogu vam opisati osećaj, kada sam bila otišla...pa se posle nekog vremena opet vratila. Količina ljudi koja mi se obradovala, a nikoga ne znam lično. Kako da Vam to ne natakne osmeh? Podigne? Kada ti neko napiše, tvoj tekst me je u nečemu ohrabrio, neki me ej duboko rasplakao, kada te neko pita kako si, a oči ti nije video, nego čisto ljudsko pitanje. Kada daš savet na nečiji problem, pa ti neko zahvali i kaže hvala na razumevanju, kada nekoga bodriš, kada si nekome podrška, ili ovde virtuelni prijatelj, čije pisanje ceniš. Nekako si uključena u zbivanja ljudi koje ceniš, i oni u tvoj, jer te cene i vole, da kažem bolji izraz poštuju kao osobu, mozda je prikladniji. Volim ovo mesto, ljude do čijeg mi je pisanja stalo i što znam da mnogima ovde kao korisnica značim i ja. Nije besmislica, zašto bi bila Gotika? Shvatam šta pitaš. Meni je ovaj "papir" bio ono šta ja volim...papir za pisanje svojih jadubljih razmišljanja, emocija, suza i onoga sta sustinski jesam. I svoj najbolji trag, mog unutrašnjeg sveta, je upravo ovde ostavljen. :)

Šta da kažem na ovaj odgovor, a da ne ispadnem patetična......ja takođe poštujem ovo mesto.....i može se iz postova proceniti ko je kakav.....ja i u rl svetu umem da budem, možda mi ne služi na čast, bezobrazna, ako smatram da je neko to zaslužio....a i potpuno korektna i fer i iskrena kada smatram da bi trebalo tako da bude....reputacije dajem onda kada sam stvarno oduševljena sa nečijim postom....kada sam bezgranično oduševljena i slažem sa tekstom, onda to radim ovako da svi vide....
Možda je glupo ili sebično, ali pošto sam ja postavila temu....OVO JE PRAVI ODGOVOR.....jednostavno sve što si rekla je na mestu...

ovde je mnogo ljudi na jednom mestu i treba se na svakoj temi boriti za rec..izdvojiti razmisljanjem..razumeti svakog pa opet ne uci ili uci u konflikt..cesto se desi da ne budemo svoji u tim razmenama misljenja jer se u rl nikad ne bi dotakli vecina tema..uzivo se po grimasi i osmehu vidi da li smo sarkasticni ili ozbiljni..cinicni..nije nista lose da se ovde pravimo pametni i svasta pisemo..ali vecina ljudi koje sam upoznao nije kao sto se ovde predstavlja to jes kako ih dozivljavamo

ovde je mnogo ljudi na jednom mestu i treba se na svakoj temi boriti za rec..izdvojiti razmisljanjem..razumeti svakog pa opet ne uci ili uci u konflikt..cesto se desi da ne budemo svoji u tim razmenama misljenja jer se u rl nikad ne bi dotakli vecina tema..uzivo se po grimasi i osmehu vidi da li smo sarkasticni ili ozbiljni..cinicni..nije nista lose da se ovde pravimo pametni i svasta pisemo..vecina ljudi koje sam ali upoznao nije kao sto se ovde predstavlja to jes kako ih dozivljavamo[/QUOTE]

Većina, da..ali postoji ona manjina...

da i zadovoljavamo se tim manjinama..kazemo da su vredni ostanka ovde..isto kao sto se mirimo da jedva imamo 1-2 pravog prijatelja a ostali nije da nam ne pomazu nego otezavaju..da li se trebamo tako eptimisticki ponasati iako znamo da je mali % istomisljenika pitam se..prija mi zaista ponekad lepa rec i neko pozitivan kad se pojavi i prepozna dobronamernost..i kad nekog nasmejem i neko mene ali to je tako jako retko da sam zaglibio medju tim negativnim pojavama i sebe cesto ne prepoznajem..priznali to ili ne s kim si takav si

Internet mi je bio drag jer sam zivio u velikoj zbrci izmedju raznih kultura, pa sam tu mislio pronaci meni slicne, znaci one kojima je RL nekako tijesan i ogranicen. Na kraju mi se ogadio i RL i internet, jer vidim da je pun onih koji su puni sebe u RL i pun onih koji sebe samo sazalijevaju i koji sami sebe nazivaju luzerima. Ispada da je to mjesto gdje oni iz RL proganjaju bjegunce iz RL.

Jos ne nadjoh nekog ko nad Evropom kruzi kao orao u potrazi za plijenom. Niko ne vidi buducnost Evrope.

Dionise, mnogo razmišljaš o drugim forumašima !
Otkači se i iznosi svoje vizije !
Ja lično učestvujem na gomili Foruma, četova, komentarišem članke ..
Jedino ne idem na Fejs, tamo si tako usamljen ..

Nedostaje mi cilj i smisao ovakve komunikacije. Kod vecine diskutanata cilj kao da je poznat, sve sto treba je da se odradjuje. "Uvijek htjeti svima dobro", biti dobrocudan, boriti se protiv patnje, zrtvovati sebe za bliznjeg, ucestvovati u sveopstem "napretku", biti optimista po svaku cijenu, zivjeti u "zadatim okvirima", i u tom cilju komentarisati dnevnopoliticka desavanja, biti bezlican, utopiti se u masu, i "slaviti". Sve sto se kaze odslikava ovu semu. Svi iznose "svoja dostignuca" u okviru ove seme. A nigdje nema nesto sto u sebi zaista nosi neku trajnu srecu. Sve je puno kratkih malih uzitaka, ali nigdje nema velikog pozrtvovanja i srece. I jos ovi mali ljudi misle da oni koji nisu kao oni ne mogu imati ni te male uzitke.

A kad ih slusas kako razmisljaju o buducnosti, vidis da oni i ne zele neku trajnu buducnost, oni i ne misle na duge staze. Stavise, ravnodusni su i prema drugima i prema sebi. Oni jos samo u sebi osjecaju neke porive, ali ne preuzimaju odgovornost za njih. Kao kad imamo svrab, ali ga nismo htjeli. I taj svrab je jedini pokretac u njihovom zivotu. On ih vodi i do diploma i do putovanja i na posao, a ako i vide da je zivot u cjelini beznadezan, onda je to samo dokaz da svraba nije trebalo ni biti i da ga nisu ni htjeli.

I to onda dovodi u usamljenost. Jedina cinjenica je da je zivot svrab, a da svrab nije dostojan zivota.

Dati zivotu visi smisao od svraba, priznati da se treba boriti protiv besmisla modenog zivota, e to bi bio razlog da se covjek ovde izjasni i iznosi svoje misljenje. A bez toga izgleda kao da covjek samo doprinosi uvecavanju usamljenosti, besmisla i opsteg svrabeza.

ja više doživljavam kao enko istresanje i beleženje misli
mislim ja otvorim temu zbog sebe što mi je pala na pamet
a odgovore često i ne iščitam
i ne ulazim u kvotacije i rasprave
drugu svrhu mi ne ostvaruje
Ne razumem.....otvaraš temu, a ne iščitaš, komentare i odgovore...za to postoji obična sveska, recimo A4 i beležiš svoje nedoumice i razmišljanja...

Nedostaje mi cilj i smisao ovakve komunikacije. Kod vecine diskutanata cilj kao da je poznat, sve sto treba je da se odradjuje. "Uvijek htjeti svima dobro", biti dobrocudan, boriti se protiv patnje, zrtvovati sebe za bliznjeg, ucestvovati u sveopstem "napretku", biti optimista po svaku cijenu, zivjeti u "zadatim okvirima", i u tom cilju komentarisati dnevnopoliticka desavanja, biti bezlican, utopiti se u masu, i "slaviti". Sve sto se kaze odslikava ovu semu. Svi iznose "svoja dostignuca" u okviru ove seme. A nigdje nema nesto sto u sebi zaista nosi neku trajnu srecu. Sve je puno kratkih malih uzitaka, ali nigdje nema velikog pozrtvovanja i srece. I jos ovi mali ljudi misle da oni koji nisu kao oni ne mogu imati ni te male uzitke.

A kad ih slusas kako razmisljaju o buducnosti, vidis da oni i ne zele neku trajnu buducnost, oni i ne misle na duge staze. Stavise, ravnodusni su i prema drugima i prema sebi. Oni jos samo u sebi osjecaju neke porive, ali ne preuzimaju odgovornost za njih. Kao kad imamo svrab, ali ga nismo htjeli. I taj svrab je jedini pokretac u njihovom zivotu. On ih vodi i do diploma i do putovanja i na posao, a ako i vide da je zivot u cjelini beznadezan, onda je to samo dokaz da svraba nije trebalo ni biti i da ga nisu ni htjeli.

I to onda dovodi u usamljenost. Jedina cinjenica je da je zivot svrab, a da svrab nije dostojan zivota.

Dati zivotu visi smisao od svraba, priznati da se treba boriti protiv besmisla modenog zivota, e to bi bio razlog da se covjek ovde izjasni i iznosi svoje misljenje. A bez toga izgleda kao da covjek samo doprinosi uvecavanju usamljenosti, besmisla i opsteg svrabeza.

nije forum je vise simulacija neke pijace kafane i ako oces vise mora taj sto hoce valjda da pokusa da se nekako potrudi
ili svima treba da se biju da prezive kad izadju lakse
mada sta ima o bilo cemu da pricas kad sve znas a sto ne znas ima de da se nauci ako ti je bas neophodno

Back