Koliko vam novac znaci?

Ne vidim shta je tu smeshno :|
Osim za one osnovne potrebe-hrana, odeca, za koje su mi pare naravno potrebne - volim da odem bajsom do Ade, i da imam dovoljno para da usput sednem u Stenku da jedem. Volim i da odem sa mamom do grada u "shopping". Volim i da imam pare da se vratim taxijem iz vechernjeg provoda. Volim i da idem na more. Al zato npr ne idem ni na zimovanje, ni na exukrziju. Umesto cipela od 5000 kupicu od 2000. Kad vidim da moji nisu pri parama, ne trazim im. Imam i neki svoj shtek, odakle uzimam kad treba.
I da, znachi mi novac.
Apsolutno se slažem.

Pa, novac svima nesto znaci, Aj da vidim kako ces da jedes ujutru i umijes se without any money! Ali ne volim da preterujem.Npr, ne razumem moju drugaricu koja bi dala 30evra za neku majcicu koja se sigurno moze naci za 10. I sve tako. Po meni je to razbacivanje! I u potpunosti se slazem sa shushu.

Novac je zaista vazan, ali u tinejdzerskom zivotu, to je, u vecini slucaja, najmanje bitna stvar od svih, jer su tu mama i tata, baba, deda, tetka, strina i ostala rodbina koja ce uvek dati nesto para. Ali ja sam za to da se jos u tinejdzerskom dobu treba steci radna navika, da se jos tada zaradjuje novac, bar za grad i to, a ne uvek da ti daju na lepe oci, jer nece uvek biti tako...

Back