Koliko vam je bitan fizički izgled?

nije sve tako crno-belo, mislim da su slučajevi o kojima ti pričaš možda nekih 5% čitave populacije
ali okej, ako su tvoja uverenja takva, šta da ti radim
Kakvih 5%
Evo realno, uzmi sad prošetaj se bilo kojim gradom, gotovo je nemoguće naći zgodnu ženu da vozi neki krš od auta.
Stvarno ne razumem zašto je tako teško prihvatiti realnost. Realnost je takva kakva je a ponekad nije sjajna ili pravedna. Ali sve je to priroda.
Nekako imam utisak kao da svi žive sa nekim šarenim naočarima na nosu

Vise me zanimaju misljenja za na duge staze, ne za varijante, šeme i slično...
Da li bi ste mogli biti sa nekim ko vam nije fizicki privlačan, a ima npr druge osobine?

Ne bih.
Mislim da ne bi bilo u redu prema njemu da se navikavam i budim polako privlacnost. Nije fer, on zasluzuje devojku kojoj se dopada takav kakav jeste.

Ne ocekujem savrsenu simetriju, visinu i misice.
Nebesa su uredila da su nam privlacni razliciti ljudi i da postoji vise tipova lepote pa je negde moj tip sasvim taman, nizi, sitniji covek sa lepim ocima, gospodskih manira i promisljenog stila u odevanju.

Takav ne vazi za pozeljnog vec ga ja smatram pozeljnim...i tesko da ce mi se svideti potpuno suprotan covek. Kako rekoh na pocetku, nije on zakrpa na koju valja da se naviknem. Takav kakav je bice nekoj savrsen.

Metafora je u pitanju. Ko čeka savršenstvo, verovatno nikad neće dočekati.

Ali tema nije o tome :)
Mislim da niko ne piše o savršenstvu, već da li je BITAN fizički izgled.
I to ne kao nešto sasvim objektivno...
I ne kao da je jedino bitno.

I lepo su ljudi napisali da je u pitanju doživljaj privlačnosti. Ako ti je neko odbojnog izgleda, to nema šanse da potraje, ili da uopšte počne. Možeš se navići, ali prvi utisak odaje naš pravi ukus.

Kakvih 5%
Evo realno, uzmi sad prošetaj se bilo kojim gradom, gotovo je nemoguće naći zgodnu ženu da vozi neki krš od auta.
Stvarno ne razumem zašto je tako teško prihvatiti realnost. Realnost je takva kakva je a ponekad nije sjajna ili pravedna. Ali sve je to priroda.
au brate
previše si subjektivan u procenama
kao prvo, te žene koje vidiš po gradu apsolutno nisu sve lepe žene koje postoje
kao drugo, zašto misliš da te žene nisu mogle same da zarade dovoljno novca da kupe takav auto? ili su im možda kupili roditelji
zašto odmah predpostavka da su se "dobro udale"?

au brate
previše si subjektivan u procenama
kao prvo, te žene koje vidiš po gradu apsolutno nisu sve lepe žene koje postoje
kao drugo, zašto misliš da te žene nisu mogle same da zarade dovoljno novca da kupe takav auto? ili su im možda kupili roditelji
zašto odmah predpostavka da su se "dobro udale"?

U stvari sam, između ostalog, prvo i napisao baš to, da ima i takvih primera ali sam obrisao jer bi to vodilo još dalje. I onda bi se otišlo još dalje od teme u neke gotovo svakodnevne rasprave ovde.
Evo ja živim u, za naše uslove relativno malom a relativno bogatom mestu gde se poprilično zna ko se čime bavi, odakle mu pare i slično. Ono bi bilo baš dobar primer kada bi moglo jedno takvo istraživanje da se uradi.

Kakvih 5%
joj, a daj brate... ti obracas paznju na takve, sto ne gledas one sto seraju kejom, voze se autobusom, ili voze bajs...

joj, a daj brate... ti obracas paznju na takve, sto ne gledas one sto seraju kejom, voze se autobusom, ili voze bajs...

Pa te što su se nekad šetale kejjom, vozile se autobusom i vozile bajs, sad voze besna kola :mrgreen:
U majndsetu jedne i druge, nema nikakve razlike.

Ne, pazi, nije da sam opterećen time. Niti nešto obraćam puno pažnju na to. Eto, pričamo o tome pa iznosim situaciju sa terena i zapažanja. Vrlo jednostavna zapažanja koja svi vidimo. Ne znam zašto se ljudi prave blesavi toliko i u koju svrhu.

Pa te što su se nekad šetale kejjom, vozile se autobusom i vozile bajs, sad voze besna kola :mrgreen:

Ne, pazi, nije da sam opterećen time. Niti nešto obraćam puno pažnju na to. Eto, pričamo o tome pa iznosim situaciju sa terena i zapažanja. Vrlo jednostavna zapažanja koja svi vidimo. Ne znam zašto se ljudi prave blesavi toliko i u koju svrhu.
Slažem se. Uz dodatak da uvek može da se desi da se čovek primi na nekoga ko mu nije baš naj što se izgleda tiče, jer ima nešto što te privuče. Ima ljudi koji su jako seksualni, npr, ili imaju to nešto zbog čega su traženi više nego neki lepotani bez tog nečeg 😀. Ne mislim na novac sad, već na nešto što je opet vezano za tu osobu, kako se kreće, ponaša, šta emituje

pa zato sto nisi u pravu :) ispade svaka devojka sponorusa, eto moje drugarice ne voze besna kola, a lepe su, niti su sa burzujima
..moja devojka ne vozi besna kola a lepa je, niti sam ja burzuj...
Ti obracas paznju na ono sto ti bode oci, ni 5% devojaka se ne uklapa u tvoj opis

Slažem se. Uz dodatak da uvek može da se desi da se čovek primi na nekoga ko mu nije baš naj što se izgleda tiče, jer ima nešto što te privuče. Ima ljudi koji su jako seksualni, npr, ili imaju to nešto zbog čega su traženi više nego neki lepotani bez tog nečeg 😀. Ne mislim na novac sad, već na nešto što je opet vezano za tu osobu, kako se kreće, ponaša, šta emituje
Naravno. Jer lepotu čoveka ne doživljava baš svako isto. Recimo, osoba koja je meni baš lepa, nekome neće biti ništa posebno. Ili obrnuto. To je pogotovo slučaj kod nekih prosečnih osoba. Ali ima ljudi za koje će bar jedno 9 od 10 ljudi sigurno reći da su lepi. Da ne navodim sad neke primere. Mada ih ima i te kako i među "običnim" narodom. Ono, taj neko možda nije savršen, možda ima mana, možda ga iz nekog razloga ne simpatišeš ali svako će se složiti da je lep čovek/žena.

pa zato sto nisi u pravu :) ispade svaka devojka sponorusa, eto moje drugarice ne voze besna kola, a lepe su, niti su sa burzujima
..moja devojka ne vozi besna kola a lepa je, niti sam ja burzuj...
Ti obracas paznju na ono sto ti bode oci, ni 5% devojaka se ne uklapa u tvoj opis

To je zato što, srećom, nema toliko buržuja koliko ima lepih devojaka. Pa one koje neće dograbiti buržuja, ostaju za obične prdonje. Mada, pazi, "buržuj"... Ne mora da bude neki buržuj, jednostavno imućnija porodica. Neki privatnik, gastarbajter, neko je tu zgrnuo dobre pare u nekoj firmi, imaš bezbroj varijanti. Ne treba da bude jebbeni Džef Bezos.
Mislim, kako god, ti živi u uverenju da žene te stvari ne privlače.

To je zato što, srećom, nema toliko buržuja koliko ima lepih devojaka. Pa one koje neće dograbiti buržuja, ostaju za obične prdonje. Mada, pazi, "buržuj"... Ne mora da bude neki buržuj, jednostavno imućnija porodica. Neki privatnik, gastarbajter, neko je tu zgrnuo dobre pare u nekoj firmi, imaš bezbroj varijanti. Ne treba da bude jebbeni Džef Bezos.
Mislim, kako god, ti živi u uverenju da žene te stvari ne privlače.
bice da je to, nema drugo. Eh kako ih od malih nogu tako vaspitavaju samo kola da gledaju 🤪
Sve imaju postere Mercedesa po sobi

Na prvu loptu?
Uvek...
Svi smo puni predrasuda, zar ne?
al ja sam probirljiv sta znam, mozda mi je max 10% zena donekle prvlacno fizicki na prvu, a ono da mi je vau 1 u 1000.
I pri tom sexi i lepa ne mora uvek da ide zajedno, neke su prelepe a nisu seksi uopste, plasticna lepota, al nema iskru u sebi.
I pri tom sad pricam iskljucivo o fizickom izgledu , licu, telu,
mozda gestikulacijama, boji glasa, osmehu ...
bez ukljucivanja licnosti.

Al bio sam sa devojkama koje mogu da prodju, nikad sa onom koja mi nije bar malo lepa.

Back