Koliko vam auto troši?

Meni je majstor slao fotografije po segmentima kako je šta menjao na ovom N47 što mi je prvobilo čudno a posle kada vidim kako igi kaže delovi samo 100 evra a posle peva kako je uradio veliki servis - tu ti je sve jasno. Ili dule koji će da tvrdi svaki put da veliki servis ne može da košta više od 200 evra a bavi se kao automobilima. Tu vidiš jedno razmetanje površnim znanjem.

Nisam znao da su ruke 600€ za zamenu diskova i plocica.:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Sveznalic i dalje lupeta a ne zna da se na BMW-u sa N47 motorom ne mora vaditi motor i samo slusa price majstora a dovoljno je skinuti menjac i zameniti set lanaca.
Uostalom kakve veze ima da li sam prodavac?
Ne ugradjujem ti ja te delove i nemam semu sa nekim majstorom nego kazem iz iskustva koje je daleko vece nego od ovog maria koliko sta kosta.
Eto diskovi i plocice 400€ a sad jedan mario prica o rukama majstora a dovoljno je skinuti tocak i zameniti disk i plocice.
Ja to na nekim kolima mogu i sam da odradim a majstor ne bi smeo da uzme vise od 50-60€.
Meni je prošle godine kad mi je mijenjao prednje amortizere, prednje diskove i pločice, mijenjao ulje i filter ulja, filter zraka, kočiono ulje i još neke sitnice, uzeo za rad tadašnjih 350kn (malo manje od 50€).
A baš u automehaničarskoj radioni je prošle godine sat bio 160kn + 25% PDV= 200kn (26.54€). S tim da dobiješ i još nekakav rabat od 5% ako je gotovina na rad i dijelove. Onda je sat rada 152kn (20.17€) + PDV.
Tu dobiješ i račun, fiskalni.

Meni je prošle godine kad mi je mijenjao prednje amortizere, prednje diskove i pločice, mijenjao ulje i filter ulja, filter zraka, kočiono ulje i još neke sitnice, uzeo za rad tadašnjih 350kn (malo manje od 50€).
A baš u automehaničarskoj radioni je prošle godine sat bio 160kn + 25% PDV= 200kn (26.54€). S tim da dobiješ i još nekakav rabat od 5% ako je gotovina na rad i dijelove. Onda je sat rada 152kn (20.17€) + PDV.
Kod nas ne izdaju racun, nikada nisam dobio fiskalni racun od automehanicara cak sam jednom terao i u ovlasceni.

Meni je majstor slao fotografije po segmentima kako je šta menjao na ovom N47 što mi je prvobilo čudno a posle kada vidim kako igi kaže delovi samo 100 evra a posle peva kako je uradio veliki servis - tu ti je sve jasno. Ili dule koji će da tvrdi svaki put da veliki servis ne može da košta više od 200 evra a bavi se kao automobilima. Tu vidiš jedno razmetanje površnim znanjem.
Dule bolje zna koliko sta kosta u Srbiji ja ne znam ..Dao sam ti cene na zapadu bez popusta sa top delovima koje su kod mene i opet smo ispod 2000€ .. Sa jeftinijim delovima ili uz moj popust može dosta jeftinije

To nije nista 50 evra i sasvim korektna cena.

U hrvatskoj su jeftinije ruke majstora recimo da su cene ovlašćenog servisa kao u srbiji neovlašćeni. Poštuju stare mušterije/kupce i nikada nisam imao reklamaciju. U srbiji ovlašćeni servisi kao da gledaju što pre da išutiraju posle isteka garancije. Gownarski mentalitet. Do korone sam održavao auto isključivo u ovlašćenom servisu u EU.

Pa da, a meni je dobro što sam s njim. Gledam što radi i pričamo. Vidim koje je dijelove donio, vidim kad skine stari dio, stavi novi. Vidim kad mi ispusti staro ulje, stavi novo i koje stavi. To mi je najbitnije.
Dok recimo kod ovih drugih, oni kažu ostavi auto i mi ćemo zvati. Ali oni ti daju račun. I imaju dosta ljudi, natrpani su. Po dva tjedna unaprijed imaju narudžbe. I račun je garancija.
A ovlašteni servis je preskup. To idu samo oni koji moraju, zbog garancije, ili ako baš netko hoće da je cijelo vrijeme u tom ovlaštenom servisu.

Dule kaže da je cena velikog servisa za BMW N47 maksimum 200 evra :rotf:
Sve preko toga ti ja placam!
Jel moze?
Ne lupetaj o cenama kad nemas pojma. Ti si jednostavno lik koji sve preplati i onda te zaebu u 90% slucajeva i ond asikces i pljujes gde god stignes da izbacis tu gorcinu iz sebe.
Ako ti ne znas gde ima da se radi za 200€ eto vidis postoje ljudi koji znaju.
Isto kao sto si slagao za cenu svih delova a ja to okacio linkove ka oglasima plus to su cene bez rabata pa ispadne da se mogu jos jeftinije za 20% uzeti.
Ne kazes kako si odvalio ono GUMENI DEO a ovamo se razumes u kola?
Razumes se al ko Marica u......:hahaha:

Pdv uvek mora neko da plati uloliko je deo Li usluga može da se provuče pa tako remont ili zamena mogu da se umanje 20-25%

Ali za deo nema šanse nije rabat više od 10% tu ima malo lufta ako te majstor baš voli :)

Imam ja super majstora radi lade, taj mora da ima čelične živce :mrgreen:

Za ruke je rekao ..Moguće
Pa ko je lud pola auta da rastura za 200 možda ako radi sam sebi :lol: da skida ceo menjač i karter i...

IMG-d0ef9484288283d220c9ff34daaf0fd6-V.jpg

Normalna cena bez PDV 2339 -65%=818,65 plus pdv.. konkretno u ovom skucaju je rabat 200€ ... Mada je ovo kataloška cena a ona je malo veca od tržišne..tako da je rabat malo manji nego što piše oko 45% realno

Poslednja izmena:
Npr Diskovi nabavna cena na veliko je negde oko 10€ zavisno od proizvođača ali ne ide puno gore ..prodajna je 8 do 10x veća i to je neki interni dogovor kojo nebi smeo da postoji ali ne smeš da prodajes ispod minimalne cene ali mogu da daju popuste ljudima koji kupuju dosta tako da ti popusti za garaze mogu biti poptolicni ..Nzn kako je u Srbiji ali je to tako ovde kod mene..

Pa ko je lud pola auta da rastura za 200 možda ako radi sam sebi :lol: da skida ceo menjač i karter i...

Pogledajte prilog 1363118
Ide to brzo kad se specijalizujes za taj posao . On nek uradi 20 auta mesečno to ti je 4000€ plus nek uzme nesto i na delovima .i super ... Ne treba vaditi motor a po tome se vidi taj koji ti je radio da nije bas stručan i verovatno je potrosio dosta vise vremena

Poslednja izmena:
Sve preko toga ti ja placam!
Jel moze?
Ne lupetaj o cenama kad nemas pojma. Ti si jednostavno lik koji sve preplati i onda te zaebu u 90% slucajeva i ond asikces i pljujes gde god stignes da izbacis tu gorcinu iz sebe.
Ako ti ne znas gde ima da se radi za 200€ eto vidis postoje ljudi koji znaju.
Isto kao sto si slagao za cenu svih delova a ja to okacio linkove ka oglasima plus to su cene bez rabata pa ispadne da se mogu jos jeftinije za 20% uzeti.
Ne kazes kako si odvalio ono GUMENI DEO a ovamo se razumes u kola?
Razumes se al ko Marica u......:hahaha:
Ti tako skup auto nisi vido u životu :lol:

Ali za deo nema šanse nije rabat više od 10% tu ima malo lufta ako te majstor baš voli :)
Jos jedan pokazatelj koliko ne znas.
Rabat ide od 20 pa i do 28%.
Toliko sam dobio za drugarov 207 kom je proklizala lamela i ja sam mu ponudio da mu uzmem delove i dobio 28%.
A to sta sam ja video,video sam sigurno skuplje nego sto si ti imao u svom zivotu s obzirom da vozis i najjeftniji moguci primerak plastikanera.
Ne podcenjuj druge ljude jer imamo u voznom parku sto sta skuplje i bolje od tvog krsica lepljenog selotep trakom koji trosi poprilicno u odnosu na konkurenciju.

Normalno je da zarade i na delovima I na radu .PDV nije popust koji imaju PDV je porez .Sto bi ti neko dao svoj popust od 40-50% ako te ne zna..
A i to što kažeš. On to sigurno dobije još niže nego što meni naplati. A meni je opet dobro jer ja dobijem to jeftinije nego što je u trgovini. A dobro je i njemu jer je zaradio. Hajde baš ću vidjeti, trebao bih večeras do njega s autom pa ću vidjeti baš koliko će me što doći.

Back