Koliko vam auto troši?

Tesko da je razlika između 170km/h i 70km/h samo 2l .. Trosi on manje na 70km/h nekih 4,5-5l max ali na 170 sigurno preko 10 .. Ne moras da gledaš potrošnju gledaj obrtaje sve isod 2k je manja poteosnja sve preko 3k je veca za dizele ..
A tesko voziti 120/130 km autoput ako nema guzve.Na 140/150 km sam uvek.60 litara je rezervoar i napravim 900 km sa njim autoput voznje tom brzinom.
E sad da li je to ok ili nije pojma nemam.Verovatno bi i 1000 km napravio da je auto mladji i da imam neznije stopalo .

Ova Fiesta sto sam je dobio u zamenu 1,6 dizel 2014-15 (zaboravio sam koje je tacno godiste 😁 )sa 270k km po gradu trosi oko 5,5l na otvorenom ako se ne cepi oko 4l .. Kaze žena isla da poseti svoje koji zive 180km od nas da je mislila da kazaljka za gorivo ne radi ..Nasula 30€ 17,7l otišla vratila se i još kružila ovde po gradu .To je ispod 5l potrosnje .Tacno da mi ne treba za skijanje veći auto ostavio bi je .. Dobro jeste ovde dosta bolje rešen gradski saobraćaj ali opet tesko da ima nesto da je ekonomicnije ..

Meni Freemont na bordu pokazuje nukad nizu potrosnju u cistoj gradskoj voznji a to je 7,3 ali ne sipam vise na pumpama nego kupujem od lika koji ga ko zna odakle nabavlja. Poslednja tura je bila iz Madjsrske sa OMV pumpe. Sa domacim pumpama mi je pokazivao 7,8-8 ali stvarno ciste gradske voznje jer ja iz grada ne izlazim.
Zimi je sa NIS diuelom isla po bordu na 11,3 sto mi je bilo nenormalno i samo sam promenio pumpu i bila je 9,4.
Od tad me NIS nije video.
Plus ovaj dizel koji sad uzimam je 170 din tako da je i matematicki bolja racunica.
Cekam da vidim rezultat ove zime sa ovim ino dizelom.

20241002_183713.jpg
20241002_183709.jpg
20241002_183701.jpg

Ti to parlaš nJemački kad ti je bord na tom jeziku? 😀
Uzgred poslednje tri nedelje vozam kolege u Freemontu i sa nas petoro na putu NS-Stsra pazova, NS-Sremska Mitrovica,NS-Kula, NS-Backa Topola sve van autoputa pokazuje mi 6,1. Brzina do 120 km/h mada u nekoliko navrata je bilo i 140 km/h.
E sad to je bord ali mislim da je veca potrosnja za jedno pola litre jer znam koliko sam sipao.
Metoda od cepa do cepa je ovde prilicno teska za izvesti jer je rezervoar 80L. 🙄
Ne sipa mi se toliko goriva.

Da i engleski i francuski 😁 Ostavio sam tako nakon kupovine.

Mislim da je lepa potrosnja i mislim da je delimicno zasluzan za to Liqui Moly Ceratec. Jednom sam se bas trudoo na istoj deonici da bude sto niza potroanja i bila je 5.8. Sada se nisam trudio, vozio sam laganije, van naselja nisam presao 100 i iznenadio sam se kad samvideo potrosnju.

Back