Koliko vam auto troši?

Jeste naročito kada su taksisti u zagrebu naplaćivali 70 kuna start što je cca skoro 10 evra.
Screenshot_2023-02-15-15-58-17-991.jpg

Ako sam tacno izracunao prelazim 37km na 1 gallon (1 gallon je 3.785 litara). GMC Terrain '20 ima auto start/stop sistem tj. ugasi se pod kocnicom da cuva gorivo, dok upali/krece kad das gas. Volio bi da se moze ugasit jer iritira svaki put na semafor auto se 'ugasi' pa sve tako.

Ako sam tacno izracunao prelazim 37km na 1 gallon (1 gallon je 3.785 litara). GMC Terrain '20 ima auto start/stop sistem tj. ugasi se pod kocnicom da cuva gorivo, dok upali/krece kad das gas. Volio bi da se moze ugasit jer iritira svaki put na semafor auto se 'ugasi' pa sve tako.
obicno moze da se gasi imas dugme negde ..Za te GMC nisam siguran . to cudo nikad nisam ni video a i potresja mu je lepa za USA vozila

@DarkMoon - Slazem se, iritantno je pogotovo jer ne mogu da ga ugasim.

@mario80 - Reklo mi je vise ljudi ali u mene nema opcije da ga ugasim. Nema dugme nigdje. Dok Fordov F150 i Bronco sam vozio i imaju dugme. Pretpostavljam da je ovaj GMC model takav, ne svi.

@igi192 - Nema dugme. Ne znam mozda je li sto ima turbo. Izgled mi se svidio kod njih i uz par ostalih stvari je razlog sto sam ga uzeo.

Mi smo gasili taj start stop sistem uvek jer je besmislen. Da postoji neka radio veza koja šalje signal odbrojavanja crvenog svetla ovako je to po nekoliko sekundi uglavnom pa one gužve gde se stalno pomeraš a auto se gasi non stop. Neopevana glupost kako god obrneš. Nama je ista potrošnja sa i bez start stop sistema.

On je uveden kako bi opet mogla da se lažira potrošnja u gradu iliti emisija štetnih gasova ništa drugo. Auto koji vergla svakih par sekundi i ubacuje bogatiju smešu kako bi startovao. Besmislicaaaa

Neće niko da se uhvati za hibrid kao japanci da te neki elektro motor pomera u gužvi.

Baš ću komšiju da pitam ima hondu hibrid novu koliko mu troši. Svaki dan se isparkiravs i uparkirava nečujno. Ne baš nečujno taj hibrid ima neki zvuk iz pakla.

Automatic je, ovdje je vecina auta automatic. Moj gmc terrain sle je 2019 i ne znam zasto ali nema dugme. Ne znam jel istina ali su uklonili dugme valjda jer kao morali su prikazat koliko trosi auto kad se ugasi auto stop taj i kad ga ostavis upaljeno. Nesto se nike podudaralo

Back