Koliko vam auto troši?

Ne prolazim kroz Beograd što je bitno za računicu jer bi bila veća , ali prolazim kroz Smederevo i Kovin , ostalo je autoput . Odnos autoput / gradska vožnja je približno tačan kako sam i napisala .Nemam nijedan razlog da manipulišem oko podataka , ako ga ti nađeš- reci .

Ne prolazim kroz Beograd što je bitno za računicu jer bi bila veća , ali prolazim kroz Smederevo i Kovin , ostalo je autoput . Odnos autoput / gradska vožnja je približno tačan kako sam i napisala .Nemam nijedan razlog da manipulišem oko podataka , ako ga ti nađeš- reci .
Oprosti, htio sam napisati laganije a ispalo je laganje.
Možda si nešto krivo izračunala. Ja u Merivi imam isti taj motor 1.3 55kW i moja potrošnja je oko 5.7 litara kombinirane vožnje. U redu, Meriva je veća i teža, a i ja vozim većinom kraće relacije, ali opet da toliko manje potrošiš od tehničkih podataka je malo čudno. Kažem, možda si negdje nešto krivo vidjela, prepisala, utipkala...

Možda si nešto krivo izračunala. Ja u Merivi imam isti taj motor 1.3 55kW i moja potrošnja je oko 5.7 litara kombinirane vožnje. U redu, Meriva je veća i teža, a i ja vozim većinom kraće relacije, ali opet da toliko manje potrošiš od tehničkih podataka je malo čudno. Kažem, možda si negdje nešto krivo vidjela, prepisala, utipkala...
sad kad ti je cura rekla i kojom putanjom se krece jos preostaje da je pitas za broj obuce koju nosi, pa onda ti kaze koji broj obuce ti nosis. i onda ces doci do razlike u potrosnji kod auta sa istim motorom..

Verovali ili ne , uradila sam proporciju ,mala greška 78 % autoput , 22 % grad. Prosečna potrošnja 3,92 ..

E to ne mogu da shvatim isto kao moj drug ,zasto ljudi kupuju dizelase a pretezno voze krace destinacije?!

Duza destinacija ,laganija voznja i bez divljanja ,moze da bude potrosnja 4 litara ....krace destinacije i jos ako se gazi ode potrosnja u nebesa .

Opel Corsa 2007,1,3
Mešovita vožnja ,recimo grad 30 %,70% autoput ,prosečna potrošnja 3,9l ,vozila sam normalno ,ne štedljivo .
Sipala sam gorivo do kraja ,prešla 300 -400km ,opet sipala do kraja i izračunala.
Kineski digitron?

Ne može sipanje toliko male količine goriva da bude merodavno. Zavisi i od mesta točenja, dužine cevi na pištolju itd. Omaši se za par litara i eto pogrešne računice.

E to ne mogu da shvatim isto kao moj drug ,zasto ljudi kupuju dizelase a pretezno voze krace destinacije?!

Duza destinacija ,laganija voznja i bez divljanja ,moze da bude potrosnja 4 litara ....krace destinacije i jos ako se gazi ode potrosnja u nebesa .
Kupovao sam polovni auto, nisam kupio novi. Nemaš tu sad izbora kao kod kupovine novog. Tu se gleda više stvari prilikom kupovine.
Kao drugo, dizel u gradu potroši 6-6.5 litara. Benzinac će u gradu potrošiti 9-10 litara.

Jbg, ako sam možeš da očistiš EGR i DPF odlično, ako ne to je dodatni trošak. Ja sam prošle godine čistio EGR i evo nema godinu dana opet ću morati.
Screenshot_2022-05-21-14-54-35-637.jpg

Da je i godišnje jedanput to je mjesečno manje od 2.4€, ili oko 30€. Toliko sigurno uštediš na dizelu. Ja koji godišnje radim više od 10000km, na dizelu uštedim godišnje više od 300€. Pa ako je tih 30€ problem, pa dobro... Što da kažem.

Back