Koliko vam auto troši?

Kada voziš dizel to te tera na kriminal pa egr pa dpfilter pa turbina, pumpa, plivajući zamajac.. Dizne! Pa ti moraš banku da opljačkaš jbt da bi se vozio... I uštedeo 300 evra godišnje :lol:

Meni po gradu 6-7 litara na otvorenom 4,5 litara milina.

Pazi ,ovde znaju i da ujedaju .

Kineski digitron?

Ne može sipanje toliko male količine goriva da bude merodavno. Zavisi i od mesta točenja, dužine cevi na pištolju itd. Omaši se za par litara i eto pogrešne računice.
Tebi treba digitron ?
Ne vozim tenk sa deset rezervoara ,nego korsicu , i jeste značajan udeo potrošenog goriva u odnosu na kapacitet rezervoara.

Po BG-u.

Potrosnja.jpg

Kupovao sam polovni auto, nisam kupio novi. Nemaš tu sad izbora kao kod kupovine novog. Tu se gleda više stvari prilikom kupovine.
Kao drugo, dizel u gradu potroši 6-6.5 litara. Benzinac će u gradu potrošiti 9-10 litara.
Nije poenta samo u potrosnji ,dizeli nisu pravljeni za te kratke relacije .

Za Beograd je najbolje električno biciklo. Obesio bih se da moram svaki dan na posao kolima kroz onu gužvu.
Ono je van pameti ,cisto maltretiranje.

Nije poenta samo u potrosnji ,dizeli nisu pravljeni za te kratke relacije .

Ono je van pameti ,cisto maltretiranje.
Pa dobro, kupuješ ono što ti se nudi, što se ima. Tu odlučuje više stvari, limarija, ukupno stanje auta, od koga kupuješ...

Vjeruj mi da nije ni u Zagrebu ništa bolje. Poludim kad moram autom u Zagreb. Radije biram vlak.

Zagreb je kul ako ga poznaješ, ceo je u jednosmernim ulicama u centru pa je navigacija više nego dobrodošla. Jednom sam zapeo tamo u pješačkoj zoni ali su me pustili kadasu ukapirali da nemam pojma gde sam :mrgreen:

Kada sam "spoznao" Zagreb potrošnja mi je bila neverovatnih 5,5 litara ali sam imao garažu u centru.

Meni se spustilo na 6,3 a prešao sam skoro 200 km od kad sam resetovao tj.točio gorivo ne verujem toliko bordu tek kad se upali lampica pa onda utrošeno gorivo podeljeno sa pređenom kilometražom ako to bude na 285km ili više onda troši 7 ili manje od 7 i tako uglavnom bude sve zavisi da li sam i koliko vozio po autoputu jer tada najviše mogu da pređem tj.najmanje troši ovo smucanje po gradu kreni-stani a pogotovu kratke destinacije je smrt za benzince

Naravno Taxi. Banovo brdo - Vidikovac, 500-600din za Taxi. Jeftinoca na nivou. A ti svoj ne odrzavas? Samo vozis? Kao i svugde, gde ima parkinga ima. Ako nema, trazis gde ima. Naravno, 8L po Bg, prosecna brzina 21Km/h. Podji, stani, podji, stani ... sta si ocekivao, 3L? Na autoputu 5L prosek. Sta vise da trazim? Juce odradjena registracija. 34000din.

Kome se ne svidja neka ide taksijem, busom, pesaka ili vozeci u kartonsko9j kutiji.

Komsijin Dacija Duster, mala uzbrdica, dodaje gas ode u 20L. Prosek ode i na 10L. Za motor sa skoro duplo manjom kubikazom i 400kg laksi auto. I sta on radi? Prodao ga? Jok. Vozi i dalje.

Tako druze, to sta bi ti radio, ne znaci da bi i ja ili mnogi drugi. :)

Samo menjam ulje i filtere jednom godišnje. Ove godine sam zamenio i sijalicu kabine 80 dinara. Registracija mi je 21.000 din potrošnja 5,5-6 po gradu.

Pa tebi je jeftinije da daješ 500 din za taksi ne moraš ni da se parkiraš. Osim ako si taksista pa čak ni tada.

Do 10-12 litara u VELIKOJ gradskoj gužvi je prihvatljiva potrošnja koji god motor i gorivo da je u pitanju.
Ispod 6 litara su bajke i o tome ni 1.0 trocilindraš sa laganom nogom na gasu ne može ni da sanja.
Interesuje me koliko je merodavna prosečna potrošnja po bordu, voleo bih kad bi neko uporedio sa dosipanjem i postavljanjem proporcije.

Back