- Poruka
- 29.300
Koji auto?Proleće - leto 4.2 - 4.5 L
Zima - jesen do 6 L (uvek malo zagrejem pre vožnje i gasim motor jedino ako stajem na duže od 10 min)
Lokalna vožnja, 70% otvoren put.
Po gradu nisam merio.
1.7 CDTi 59kw.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji auto?Proleće - leto 4.2 - 4.5 L
Zima - jesen do 6 L (uvek malo zagrejem pre vožnje i gasim motor jedino ako stajem na duže od 10 min)
Lokalna vožnja, 70% otvoren put.
Po gradu nisam merio.
1.7 CDTi 59kw.
Vozio ga lagano i sigurno nisu bile neke guzve kao po Bg.10,3 litara potrošnja po gradu kako si ti uspeo 9
https://www.auto-data.net/en/jeep-grand-cherokee-iv-wk2-3.0-crd-241hp-4wd-automatic-22120
Jel to neki vw motor u njemu?
Inače mi je to poslednji lep čiroki dok nisu počeli one fenjere da uvaljuju u branike ko i svi ostali.
Astra G 2003.Koji auto?
Možda ako je hibrid u pitanju.Vozio ga lagano i sigurno nisu bile neke guzve kao po Bg.
130/140 nije za njega lagano.to je sto imas lagano stopalo..

O majko na poklon ne bih uzeo ,evo par dana vozio 1,4 2008 ,sipao sam za 30€ ne znam dal sam preko 200km presao vratila se kazaljka na isto,kakva je to konzerva,isto te satro ms gume na 120/h trese razvaljuje,preticanje ni u ludilu,da zaginem jbt mislim ima za nesto snagu mora da se vratim u kameno doba s njim,zastoj na auto putu jaoo, prva prva ler,prva druga ler,robija,5a brzina 60/h boozeeeOpel Corsa 2007,1,3
Mešovita vožnja ,recimo grad 30 %,70% autoput ,prosečna potrošnja 3,9l ,vozila sam normalno ,ne štedljivo .
Sipala sam gorivo do kraja ,prešla 300 -400km ,opet sipala do kraja i izračunala.
Taj što si vozio ima konzervu od motora , daj brate ne preterujO majko na poklon ne bih uzeo ,evo par dana vozio 1,4 2008 ,sipao sam za 30€ ne znam dal sam preko 200km presao vratila se kazaljka na isto,kakva je to konzerva,isto te satro ms gume na 120/h trese razvaljuje,preticanje ni u ludilu,da zaginem jbt mislim ima za nesto snagu mora da se vratim u kameno doba s njim,zastoj na auto putu jaoo, prva prva ler,prva druga ler,robija,5a brzina 60/h boozeee
Slažem se , ali moj auto malo troši jer i ima manju kubikažu i snagu . Ne vozim ga ja 100 na autoputu , nego 130 , 140 , ode u 3 000 obrtaja , a prija mu oko 2 000.Najbolje je oko 120. Smeta mi što ne mogu riskantno da obilazim , ali to je i dobro . Nije problem da kupim bolji , ali ovaj me nije nikada izdao , nema veliki servis , sve su bile u pitanju sitne popravke- svetla , grejači , čak sam i zimi palila bez grejača ! ( to smo kasnije ustanovili ) .Auto troši onoliko koliko ga cepaš.
Isti auto mogu dvojica ljudi da voze - jednom da troši 8, a drugom 13.
Porediš babe i žabe pikax vozi korsu sa motorom fijata 1,3 mjt dok si ti terao neki opelov praistorijski benzinac.
Taj što si vozio ima konzervu od motora , daj brate ne preteruj![]()

Sipanje do vrha je rizicno, jer gorivo moze dao de u "canister sa uglljem" i uradi veliku stetu (koji ima veza sa isparavanjem goriva i zgadjivanjem tj. emisn kontrol). Tako je barem ovdje u Cemeriki.Razlika je u osetljivosti pištolja na kontrapritisak i automatski izbacuje. Nekad je više osetljiv pa ne napuni do vrha. Ja uvek merim tako što sipam na istom pištolju do vrha. Kada napuštam bosnu uvek insistiram da mi naspe do čepa. To traje malo duže ali stane 7-8 litara više i onda kazaljka ne mrda 100 i kusur km bude preko punog. Lenj sam umesto da nabavim dva kanistera po 20 litara pa da ponesem i povećam autonomiju :-)
Inače kada sipam u bosni na mokroj gori imam do bg i da se vozim po bg 150 km i da se vratim i opet sipam na istoj pumpi u bosni. Taj film neće da može kada sipam u srbiji jer je mnogo lošije gorivo (i skuplje) daleko manje km napravim.
smanji to malo, da te vjetar ne oduva na autoputu..130/140 nije za njega lagano.
dizelaš , i da dodam ,gume ne menjam ,vozim iste i leti i zimi ,Tigrove MS.Odlične su .Vozila sam i po ledu ,i snegu i mećavama i pljuskovima ,nema proklizavanja.

Oću, taman da možete da me obiđete u desnoj traci.smanji to malo, da te vjetar ne oduva na autoputu..![]()

Kakva prosječna potrošnja 3.9 litara kad u podacima piše 4.6 litara? 3.9 litara piše na otvorenoj cesti, ali ne kombinirane vožnje.Opel Corsa 2007,1,3
Mešovita vožnja ,recimo grad 30 %,70% autoput ,prosečna potrošnja 3,9l ,vozila sam normalno ,ne štedljivo .
Sipala sam gorivo do kraja ,prešla 300 -400km ,opet sipala do kraja i izračunala.
Vjerojatno išla kod tebe na tečaj čim troši manje nego što piše u tehničkim podacima. Jedino ako nije krivo napisala 3.9 umjesto 4.9.Zna žena da vozi pitaj za časove.