Koliko vam auto troši?

Bolje to da proda i kupi neki moderan hibrid.

Hibrid vozim po gradu po najvecoj gužvi tj share car, svaka vožnja bude oko 5-8$ .
Ne toliko zbog potrošnje, koliko zbog povlascenog parkinga, ne placa se i ima uvek slobodnih mesta na lokacijama gde se parkiraju takva vozila.

A sto se tiče tvog neprocenjivog saveta, nije bitno koliko ti auto trosi, nego koliko si sposoban da zaradiš..
Zato stara dobra izreka za tebe…lopata u ruke..pa možda i ti budeš čovek nekad u budućnosti..

Kamion i autobus može svakoda kupi al ko što vidiš ne može da se vozi.

.upravo mu proveravam filtere za vazduh, samo da bi ekskluzivno slikao za tebe 😉
…nego ne vidim šta piše to na poklopcu motora?

IMG_9092.jpeg

Jbg stisla te kriza nemaš za benzin a ismevaš hyundai a svaki drugi auto u americi korejski i japanski. Pogledaj ko ti radi transmisiju na tom autu hehe :mrgreen:

Mercedesov servis će da radi transmisiju ako ikada bude trebalo, nemoj da se sekiras…nije bas tolika kriza, vikendica na moru je odradila posao štednje 😉

a dok sam još u dvorištu, evo ti slika i japanca..da možeš lakse sa zaspis 😉

IMG_9095.jpeg

Pa ti si šofer gsb? Ako neka što da ne to je častan i pošten posao 🤗

Ništa od sofera zemljace…neko je išao u školu kad je trebalo, pogodile se karte i eto..život ide dalje..
neko sedi i dangubi po računaru, alkuka nad svojim sokocalom od koreanca, a neko obezbedio ukućanima solidan konfor da mogu da voze nove automobile i uživaju..
Svoj auto neću ni da pokažem, jer ne bi spavao nedelju dana 😀

Ali nije sve to bitno..vratimo se na osnove…mi smo ovde da se družimo i razmenimo iskustva, saznamo nešto lepo i korisno…a ne da slušamo tvoja ljubomorna lupetanja tipa..ako ti nemaš..ništa ne valja

Ništa od sofera zemljace…neko je išao u školu kad je trebalo, pogodile se karte i eto..život ide dalje..
neko sedi i dangubi po računaru, alkuka nad svojim sokocalom od koreanca, a neko obezbedio ukućanima solidan konfor da mogu da voze nove automobile i uživaju..
Svoj auto neću ni da pokažem, jer ne bi spavao nedelju dana 😀

Ali nije sve to bitno..vratimo se na osnove…mi smo ovde da se družimo i razmenimo iskustva, saznamo nešto lepo i korisno…a ne da slušamo tvoja ljubomorna lupetanja tipa..ako ti nemaš..ništa ne valja
Šta voziš kada ne voziš nego se krpiš sa šerovanim priusom 🤗

Fogo u mladosti :rotf:

Samo se ti pravi toša :rotf:

Elem nešto sam računao pošto mi auto troši 7 litara po gradu, na srpsko gorivo, kada bih ugradio plin, ušteda bi bila oko 5 evra na 100 km. Dakle za 10kkm ušteda 500 evra, na 100kkm 5.000 evra. Posle auto prodam kao nov nov nov.

Sto znaci da ti trosi 5 na otvorenom i 8 u gradu.
Jel tako?
Eto i ja sam registrovao zeni Twingo 1,2 16V 2010 i sa 2000 din presao 163 km za sad i jos nije upalio rezervu a isao sam za Backu Palanku i vozio ga 120 gde sam mogao i to je 70 km tamo i nazad a sve ostalo je gradska voznja. Cekam da se upali rezerva ali prosecna potrosnja ce biti oko 6-6,5l.

Sto znaci da ti trosi 5 na otvorenom i 8 u gradu.
Jel tako?
Eto i ja sam registrovao zeni Twingo 1,2 16V 2010 i sa 2000 din presao 163 km za sad i jos nije upalio rezervu a isao sam za Backu Palanku i vozio ga 120 gde sam mogao i to je 70 km tamo i nazad a sve ostalo je gradska voznja. Cekam da se upali rezerva ali prosecna potrosnja ce biti oko 6-6,5l.
Nije, na 130 troši 6,5-7 a magistrala 4,5-5 grad je tu negde između. Kada sipam u bosni potrošnja pada 30%

Ja uvek sipam do vrha i punim ponovo kada skazaljka padne ispod pola. Nikada mi se rezerva nije upalila.

Kako nije?
Pola puta na otvorenom i pola u gradu znaci da je gradska 8 ako ti kazes da ti na otvorenom trosi 5.
Nesto ti matematika nije jaca strana.
Plus sve vozis na minimumu jer evo napisao si da je tako. Zamisli kad bi ga vozio ko sav normalan svet koliko bi trosio?
Vec je jedna forumasica napisala da u gradu ispod 8,2 ne moze da ga spusti nikako.

Kako nije?
Pola puta na otvorenom i pola u gradu znaci da je gradska 8 ako ti kazes da ti na otvorenom trosi 5.
Plus sve vozis na minimumu jer evo napisao si da je tako. Zamisli kad bi ga vozio ko sav normalan svet koliko bi trosio?
Vec je jedna forumasica napisala da u gradu ispod 8,2 ne moze da ga spusti nikako.
Danas mi kaže jedan lik da njegov Dacia Jigger troši 8 L LPG- a po gradu :think: Izgleda da ma puno Maria posvuda:D:mrgreen:

Kako nije?
Kao što sam napisao 500 km dosuo sam do vrha i dobio prosek 6,4 litara na 100 km.

Auto put sam poslednji put vozio 100-110 jer je 500 obrtaja manje nego na 130 kmh. I to se odmah odrazi na potrošnju što nije malo.

Da nešto znaš razumeo bi da mala kubikaža troši malo po gradu dok na auto putu malo poveća. Sve kontra od veće kubikaže.

Ali kako bi ti to znao kada ne ideš nigde i možda nemaš ni vozačku? 🤔

Back