Koliko vam auto troši?

Otvoreno ti je jednostavno izađeš na jadransku magistralu i peglaš petom brzinom 60 bez kočenja i ubrzavanja. Al ko će tako da vozi niko živi ja prvi neću. Raspalim po gasu 60-90 kmh i potrošnja 5-5,5 litara. Zašto? Jer je ovaj kappa motor užasno elastičan sa svojih 1250 ccm i 78 ks. Toliko je dobro optimizovan da u gradu troši jedva malo više nego na otvorenom putu! Do sada mi je bilo kod nemačkih automobila ako na otvorenom troši 7-8 u gradu je to 14-16. Uvek duplo više.

Tvrdim da trenutno ne postoji bolji i štedljiviji motor od ovoga.
Ček po magistrali na otvorenoj cesti pri brzini 60-90km/h ti troši 5-5,5L? Pa toliko meni troši kombinirano, s tim da ja većinom vozim po gradu i relacije između 5 i 10km. U gradu ti onda troši 8-8.5L. To je kombinirane potrošnje između 6-6,5L.

Da toliko mi troši ali sa gužvama u dubrovniku i okolini. Znači kombinovano ne štedim na otvorenom kao što sam dao primer. Sve ti lepo piše gde si ti naslutio da odjednom troši duplo više po gradu? Opet fantaziraš?

Otvoreno 4,5-5 litara. Mešovito 5-5,5 a grad 5.5-6 litara. Sve to varira 0,5 l zavisno koliko ljudi, stvari, gume, vreme, klima itd.

Tu je jasno da dizel nema više smisla i da će uskoro nestati potpuno.

Poslednja izmena:
Da mi auto troši ko tebi 8 litara ja bi se vozio taksijem!
Ti i treba da se voziš taksijem ..
Da toliko mi troši ali sa gužvama u dubrovniku i okolini. Znači kombinovano ne štedim na otvorenom kao što sam dao primer. Sve ti lepo piše gde si ti naslutio da odjednom troši duplo više po gradu? Opet fantaziraš?

Otvoreno 4,5-5 litara. Mešovito 5-5,5 a grad 5.5-6 litara. Sve to varira 0,5 l zavisno koliko ljudi, stvari, gume, vreme, klima itd.

Tu je jasno da dizel nema više smisla i da će uskoro nestati potpuno.
Screenshot_20210921-184422_Chrome.jpg

Noviji model :) .. prosek 7l i to ti je u gradovima gde je saobracaj dobro resen.. BGD ide jos gore .. Ocito da su ti sampion sto se tice potrošnje Hyundai vozila.. Cak bolje i od fabrike koja meri u idealnim uslovima
Vi nemate pojma da vozite i toje glavni problem pa mi zavidite na minimalnoj potrošnji. Da ne pričam što nikada u životu nisam menjao diskove ni pločice. Kakve kupim takve vozim i prodam u istom stsnju i posle 100.000 km.

Treba da idete ponovo na obuku.

Vi nemate pojma da vozite i toje glavni problem pa mi zavidite na minimalnoj potrošnji. Da ne pričam što nikada u životu nisam menjao diskove ni pločice. Kakve kupim takve vozim i prodam u istom stsnju i posle 100.000 km.

Treba da idete ponovo na obuku.
Nema sta da se zna ili ne kod mene imas gas i kocnicu i 7 stepeni menjac koji se brine za ostalo .. Ti izgleda vise guras tu svoju konzervu nego sro je voziš :)

Back