Колико смо толерантни према југословенству и југоносталгији?

Mačevalac

Primećen član
Poruka
918
АУТОРСКА ТЕМА

Ништа ме као српског националисти не вређа и не згражава као политичко деловање југоносталгичара, идеја југословенства и братства и јединства.
Након свих жртава, патњи у НДХ, окупираној Србији и ратова током распада СФРЈ 90-тих.

Све мислим да нам је потребна посебна врста одбране од овог зла. Пристајем чак и на Ђинђићев и Вучићев прагматични патриотизам иако не подржавам ни једног ни другог већ Коштуничину политичку струју.
Али кад видим шугоносталгичарску опозицију, Латинкине сведоке, ПСГ и сличне остатке остатака помије зване Југословенство не могу да не осећам презир.

Чекам диван дан кад ће биологија решити њихово постојање. Могу и еврофиле да сварим, али без накарадне идеологије братства и јединства и помирења са суседима.

Питање за форумаше је како се борити против овог зла. Мени је Вучић 1000 пута мање зло од њих иако је и Вучић (сад ће да ме прозову да сам Ћаци :lol::D)

1000004808.jpg

Могу и еврофиле да сварим, али без накарадне идеологије братства и јединства и помирења са суседима.
Kakav odnos misliš da bi Srbi trebalo da imaju u Srbiji prema Hrvatima, Mađarima i Slovacima ili Albancima koji su građani Srbije?

Što se tiče regiona misliš da je dugotrajni konflikt niskog intenziteta rešenje ili baš rat sa svakom od tih zemalja?

Mrznja prema jugoslaviji je vecita propaganda koriscena od propalih intelektualaca (u sluzbi oligarha da bolje vladaju) koji ne bi imali za leba da nisu dobili svrhu diskreditovanja 80 godina nase proslosti.

Bila je to ozbiljna zemlja sa ozbiljnom politikom, domacom i diplomatskom, kao i jakom ekonomijom. Da li je bila besprekorna? Ne, ali kad saberemo kukanje od svih naroda bivse SFRJ, ispada da su svi bili jadne zrtve ugnjetaca iz drugih republika. Ko je onda bio taj sto gazi? Ispade da smo sami sebe gazili.

Radikalski sljam je znatno vise stete srbiji doprineo nego sto je komunizam ikad mogao, patrijotizam kad mases zastavom srbije pred TV pinkom, a isti dan prodas srpsku zemlju, resurse i firme strancima za najpovoljnije pare moguce

Back