Koliko sebe dajete?

• Začetnik teme Začetnik teme mammy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samo iskreno, da vas vidim

• dajem sve, po cijenu da sebe izgubim

• dajem najbolje od sebe, zelim da ga/je usrecim, pa i on/a mene usrecuje

• dajem tek onoliko da se ne zali....hocu ja da ostanem ja

• ne dam nista...ako mu/joj se ne svidjam nek' ide

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
joj meni je taj ceo koncept uzimanja-davanja u ljubavnom odnosu malo bezveze
to me odmah asocira na posedovanje i posesivnost
i na recenice tipa "sve sam ti dala"
doduse i nije mi jasno kako to neko moze da da sve i sta to uopste znaci
i kako se to davanje sebe meri?
i ko to moze uopste da tvrdi za sebe?
i kako se to uspeva u ljubavi kada davanje sebe u potpunosti nije garancija da ce se uspeti?
uspeh u ljubavnom odnosu mi je nepoznanica...
ama ni fizicki mi nije niti mi je moguce da neko sebe daje uvek i skroz iako znam da ne mislite na taj aspekt...
a o emocionalnom, duhovnom davanju i da ne pricam... jer sta je telo, naspram duse...
sve u svemu nemam ja pojma o cemu vi ovde pricate
razumela bih da pricate o tome da ste prema nekome potpuno otvoreni ili da ste potpuno iskreni ili da ga jednostavno volite 100% (mada mi i sve navedene opcije deluju nemoguce)..ali da dajete sebe...ne, ne ide mi u glavu...pa niste predmet...

Skvo, mislim da se ovde ne radi o davanju i predavanju, nego o otvaranju i predstavljanju sebe onakvim kakav jesi. Znachi here I am, this is me, take it or leave it. Kad bi svi tako kapirali ne bismo morali da se igramo detektiva, cija istraga moze da otkrije zescu nekompatibilnost, u (orgromnoj) vecini slucajeva.

pa dobro hajde da prihvatim i to tumacenje
ali
ali sta onda znaci odgovor u anketi dajem sve po cenu sebe da izgubim
ili dajem tek onoliko da se ne zali...hocu da ja ostanem ja...
pa ostace "ja" :lol: u svakom slucaju, nego ko drugi...otvarala se ili ne...

meni se ipak cini da je ovo jedan drugi koncept koji je bar meni potpuno neprihvatljiv
iskrenost, dobronamernost, otvorenost, ljubav prema nekome...to se valjda podrazumeva...i u tome ne vidim nikakvo davanje sebe, vec ono sto jesam...i ne umem da svesno kalkulisem time...

to poslednje je samo primer
zatvorenost takodje moze da bude ono sto jesam
i ne vidim zbog cega i na koji nacin bi to mogla da promenim
prosto takva sam kakva sam
to ne znaci da sam neiskrena
i to ne znaci ni da volim manje ni da volim vise
niti da tako ne treba ili treba
ne mozemo svi biti otvoreni i nije to uvek plus
uostalom ako me neko jako poznaje dobro nema ni razloga da budem otvorena

POP Mare:
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.

I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.

Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.

I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne

Mislite o tome...

Eto jos nekog na istoj talasnoj duzini.... cmoka za ovo ;-)

Ne, davanje i nije najbolja rijec....davanje je bila najpribliznija rijec za ono sto sam htjela da pitam....na Savremenom Muskarcu sam pitala nase drage muskarce koliko su spremni da se potrude da zadovolje svoje zene ( http://forum.krstarica.com/threads/84205 ) i iziritirana odgovorima koji su odgovarali na sve osim davali odgovor na pitanje (cast i hvala izuzetcima) odlucim da otvorim ovu temu...
Sta sam htjela reci je da ako ti volis da spavas do 12 sati a tvoj partner voli da ustane u 8 i ide da seta (lupam izmisljeni primjer) i to s´ tobom hoces li reci boli me q idi setaj, ja spavam do 12 i tacka...ili ces ustati u 8 (i ''izgubiti'' sebe) ili cete napraviti kompromis pa ustati u 9, popiti kafu da se ti razbudis i u 10 ipak ici setati....
Dati onda vise znaci ustupiti....vjerovatno ce neko pametan da nadje bolji izraz....

mammy:
Sta sam htjela reci je da ako ti volis da spavas do 12 sati a tvoj partner voli da ustane u 8 i ide da seta (lupam izmisljeni primjer) i to s´ tobom hoces li reci boli me q idi setaj, ja spavam do 12 i tacka...ili ces ustati u 8 (i ''izgubiti'' sebe) ili cete napraviti kompromis pa ustati u 9, popiti kafu da se ti razbudis i u 10 ipak ici setati....
Dati onda vise znaci ustupiti....vjerovatno ce neko pametan da nadje bolji izraz....
A ako ja ustajem u 6 hoces ti ustajati sa mnom u 6? Blesavo, nek spava koliko ko hoce... moze...
Mada ti je to vec advanced pitanje... Uglavnom svi odu svojoj kuci na spavanje... i retko se bude zajedno...

Petar_Pan:
A ako ja ustajem u 6 hoces ti ustajati sa mnom u 6? Blesavo, nek spava koliko ko hoce... moze...
Mada ti je to vec advanced pitanje... Uglavnom svi odu svojoj kuci na spavanje... i retko se bude zajedno...
Primjer je bio za parove koji zive zajedno....a koji ne zive zajedno su valjda dovoljno inteligentni da si docaraju neku drugu situaciju

Back